Båt, sol och vatten

    
 Stockholm bjöd på en härlig försommardag med sol och värme. Perfekt för oss som som skulle utföra en del båtjobb, men nästan i varmaste laget.
Vi börjar närma oss upploppet med slutspurten och nästa fredag är det sjösättning som gäller. Hoppas vi!
Jag vet inte hur många gånger jag idag klättrat upp och nerför båtens badstege med förlängning av en vanlig stege. Och det gäller inte bara att komma uppför stegarna, benen skall också med över "metallräcket", akterpulpiten, så jag är tacksam för att jag har viss spänst kvar i kroppen.
 
Jag skall inte sticka under stolen med att jag har haft viss träningsvärk i kroppen idag, i muskler som jag inte ens visste att jag hade. Men man kan ju anse jobbet med båten vara ren friskvård! Och då är det särskilt nyttigt. För vad vet jag dock inte...
 
Utsidan på Maxie är klar och Bosse har gjort all polering för hand. Jag kan fortfarandede inte använda min vänsterarm fullt ut så vissa sysslor har jag svårt för att utföra.
Men sittbrunnen har jag tvättat, dammsugit och polerat så nu får den anses vara klar.
                
Alla dynor är är på plats, liksom mattor och teaken har fått sig ytterligare en inoljning.
 
Blev lunchrast nere vid bryggorna. Som vanligt alltid mycket att se.
 
Och att se en med vilken lätthet stor motorbåt, här en Storebro, sjösätts är alltid spännande.
 
Nu väntar strax en sen middag på balkongen med själslig och kroppslig vila, termometern visar fortfarande +23 och det är så skönt.
Och tänk, jag tycker det är njutbart att se båtarna passera på Hammarbykanalen nedanför huset. Nejdå, jag har inte fått nog av båtar för idag. Men imorgon har jag båtjobbaruppehåll. Nya tag på fredag med lite småjusteringar.
 
Började igår min behandling av ansiktet, dock lite försiktigt, med pannan. Så nu är jag i gång.
Blir bra att ta pannan nu och när den är klar om fyra veckor, ta en kortare paus och sedan fortsätta med kinderna och hakan. Och under tiden skall jag förstås undvika solen. Kanske vore det på tiden med en semester i England, Skottland eller någon annan regnrik trakt...
 
 
 
                                                                                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                       
 
Freedomtravel

Självklart är det bra att hålla sig igång! Och när man fixar med en båt blir det nog alla möjliga rörelser, förstår att det kan ge träningsvärk. Härligt väder! Även om det kanske är lite klurigare att undvika solen.

Svar: Träningsvärk har jag förvisso, men då vet jag att jag utfört något med kroppen och det känns bra. Att undvika solen är ett pyssel, men jag lär mig nog. Och härligt väder vill vi gärna ha...
Ditte

Helene H

Vilket fantastiskt fint jobb ni båda gjort. Blir så nostalgisk när jag ser de fina bilderna och får barndomsminnen från mina somrar i skärgården. Jag och min lillebror fick alltid sova framme i förpiken och låg på mornarna och lyssnade på sommarlovsföljetongen efter väderleksrapporten. Vi seglade några år med en Maxi 77 och sen med en Maxi 95, stabila familjesegelbåtar.
Kram från Väsby

Svar: Ja, och u kanske vår seglingssaga går mot sitt slut. Tyvärr! Mitt skinn vill inte mer...Så trist! Tänker på dig och det du berättat om era upplevelser till sjöss på båtar. Vilka härliga minnen och det har vi också...Men kanske får det stanna där.Måbga kramar och tankar!
Ditte

Iris

Ni jobbar mycket för att hon ska glänsa! Många kramar från ett blåsigt F.

Svar: Klart att hon skall glänsa! Lite av vår favorit! Och vi har jobbat mycket för det. Här är det stilla...Många kramar!
Bosse hälsar extra!
Ditte

Mats

Vilken fin båt ni har och extra fin nu när ni fixat och donat så mycket! Och vilken fin utsikt från balkongen ni har! ...där kan man sitta länge och bara njuta tror jag😄

Svar: Vi sitter gärna och länge på balkongen för här finns så mycket att titta på. Skön avkoppling! Och Maxie blir så fin men det är en del jobb= friskvård . Känns i kroppen att musklerna jobbat och det är bra. I morgon har jag paus men Bosse jobbar på .

Ditte

Ama de casa

Duktigt jobbat! Jag känner igen båttypen, vi hyrde precis en sån en midsommarhelg i mitten av 80-talet tillsammans med ett par kompisar.

Vi seglade genast vilse :-) Som tur var så hittade vi var vi var ganska snabbt :-)

Svar: Navigeringen är viktig, men lite klurig i skärgården där det finns många öar. Men tursamt nog så är Maxi 77an inte så djupgående och risken för att gå på grund liten. Skönt att ni kom rätt...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: