Vind med fart och fläkt

    
 Idag har det blåst och det rejält, men det är  fortfarande sol och svensk sommar, när den är som bäst, i luften. Stundals har vindbyarna nått upp till 14m/sekund, vilket motsvarar kuling. Och sedan har det varit hyfsat fritt från blåst i några minuter, som om vinden vilade sig för att sedan ta i med nya krafter. Inte en humla synlig idag på penningträdet där de i vanliga fall håller till.  Misstänker stakt att de idag förlorat flygförmågan
 
Vi hade tänkt att måla fasaden vid entrén, men när både färgpyts och stege blåste omkull så kändes det inte helt optimalt. Visserligen hade färgen torkat snabbt idag, men å andra sidan ville man inte heller blåsa ner från stegen.
Det mesta har yrt omkring och mina tappra försök till att sopa terrassen, har nog gjort den 10 gånger hitintills idag, har varit tämligen lönlösa. Så nu får det vara.
Vi har tittat på palmen vid huset mitt emot och stundtals har den nästan varit vikt på mitten.
Ingen målning blev det och inte heller någon cykeltur. Antar att man fått trampa även i nerförsbackarna.
Men en promenad mellan husen och gatorna i grannområdet och ner till havet blev det.
 Tyvärr kändes det inte alls lockande att slå sig ner på någon uteservering vid havet idag. Och då skall det mycket till för min del. För i vanliga fall sitter jag mer än gärna och njuter av utsikten att ha hela havet framför mig.
Imorgon skall det blåsa mindre så då kanske det kan bli både målning, en cykeltur och en lugn stund vid havet. Vi får se...
 
Palmen står hyfsat upprätt och sedan kommer en vindby och grenarna far åt olika håll och står nästan rakt ut.
 
                                                                                       
 
 
 
 
 
 Torrevieja den 3/3-2014
 
 
 
A-K

Go kväll!
Oj vilken blåst! Förstår att det inte gick göra någonting. Har varit med om blåst också vid några tillfällen. Jag en väninna var på stranden och helt plötsligt blev det bara svart. Packade ihop och vandrade hemåt. Vi var tvungna att rädda oss in i en port. T o m soptunnor flög i luften. Såg nästan ut som att det var en tornado som kom.
Hoppas ni får bättre väder i morgon. Själv har jag fått tid på VC för att kolla trycket. Går omkring här hemma och känner mig lullig!
Kram/A-K

Svar: Skönt att du fått tid på VC. Inte bra att må dåligt! Idag har det verkligen blåst och mycket har virvlat runt i luften och även de stora soptunnorna har åkt omkringi området. Och imorgon är en ny dag....Kram!
Ditte

TantGlad

Hej vännen.
Humlor är ju sånadär mysiga lite lata och svävande djur som bara vill finglida sig fram lite *ler*
Förstår att det inte är så behagligt med blåst. Rattar som det blåser på rätt bra hos dig. Man vill ju inte vara ute då.
Du visar såna mysiga rofyllda bilder ditte. Kan du inte trycka på tv dosan en gång och så kommer jag hehe. Jag älskar sommar och värme. Det är då det är gott att leva.

Kraaam Fina vän, och hoppas vädret ser bättre ut med mindre blåst i morgon.

Kraam.

Svar: Go kväll! Jo, jag har just tryckt på teve knappen så kanske är du på väg hit. Nja , inte på teven men på datorn. Tittar just nu på SVTs "Öppet Arkiv" och ett program från Gröna Lund" från 1970 med Evert och Sven Bertil Taube. Minns att jag var där och såg det " live". Kanske inte den här inspelningskvällen....men kul ändå. Hoppas på mindre blåst i morgon men annars får det bli bra ändå. Kramar i måndagskvällen!
Ditte

Freedomtravel

Det ser blåsigt ut! Tur att det inte blåser sådär kring vår båt ;)

Svar: Ja, då är det bättre att det blåser här. Men kanske mojnar det i natt. Hoppas!
Ditte

Ami

Ja, vilken storm det har varit idag. Förstår att ni inte kunde måla huset. Vi var bara borta på Consum för lite handling, men har sen hållit oss hemma. Då hoppas vi på att det blir lite lugnare väder imorgon, så ni kan måla klart och kanske även ta en cykeltur :)
Kram

Svar: Ja, vädret rår man inte på. Bara " att gilla läget"! I morgon blåser det nog mindre. Åtminstone säger väderprognosen så . Hoppas! Önskar er en trevlig kväll!!
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
En lugn dag alltså...om man bortser från vinden :)
Jag gick ju bara bort till C/ Azorin men då på em var det lite bättre.
Ha en bra dag/ Kram P ♥

Svar: Tack och gomorron! Idag blåser det mindre, just nu i alla fall, solen skiner, himlen är blå...Så visst blir det en bra dag!Kram!
Ditte

Eva

ha ha ja vad roligt men så ser träden ut i hamnen där vi bor ligger liksom åt ett håll :) ser roligt ut ..hoppas vädret blir lugnt så ni kan sitta o fika vid havet kram ha en ljuvlig dag

Svar: Förstår att du som bor vid havet känner igen dig. Hemma bor vi vid Hammarbykanalen i Stockholm och där blir det inte samma fart på träden när det blåser. Nu väntar frukost på terrassen i alla fall och solen skiner. Idag är träden lite lugnare. Kram!
Ditte

Veiken

Det kan vara riktigt häftigt att stå på land och se när stormen piskar upp havet. Annars tycker jag att blåsten kan hålla sig lugn! ;) Bättre tur i morgon! Kramar

Svar: Jodå, men som västkustbo förstår jag att du upplevt detta tillräckligt. Och det är lugnare , helt klart, utan blåst och idag har det varit bättre på den fronten. Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Jag gillar verkligen den nedersta bilden. Nej. Stå på stegar när det blåser är inget att rekommendera.

Svar: Ja, den fastnade hos mig också. Idag har stegen stått på sin plats och målning har pågått med mig som support. Alltså med glada tillrop!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: