Våryra!

    
 Välkommen fredag! "Inte ett moln så långt ögat kan se...." Våren har återkommit! Här på Söder i Stockholm verkade det som om "man gått man ur huse" för att njuta av denna dag.
Jobbar inte folk? Troligen har många komptid att ta ut... eller möten; "fredag efter lunch återkommer måndag förmiddag...."
Jag var lyckligt lottad och skulle tillbringa dagen tillsammans med min dotter Liv och barnbarnen Max och William som gärna tar en tur från Uppsala till Stockholm.
För att ladda upp inför dagen så började vi på Max inrådan med ett besök på Mc Donald´s..
 
Världens finaste killar! Tror nog vi slår till med ett besök på Grand Hotel nästa gång...
Det skall börjas i tid tycker mormor.
 
 På Max förslag, han har gott om dem, tog vi oss vidare till Bryggartäppan, en underbar temalekpark med inspiartion från Söder på 1800 talet och P-A Fågelströms böcker. Alltid lika roligt att komma hit. Nåja, förra fredagen fanns det gptt om stor råttor här, men efter min och flera andras påringningar til Gautkontoret verka dessa gnagare nu ha flyttat till andra trakter. Idag sågs inte en råtta...                                                                   
 
 Härligt att leka här i husen och förflyttas tillbaka i tiden.
             
William kan ju inte själv ta sig runt, även om han nu som 6 mnaders kille gärna står upp.
Så han var nöjd med att titta på allt som hände i Bosses famn.
 
FRån Bryggartäppan på Gotlandsgatan gick vi mot Nytorget för att köpa klass. Här finns en av stans bästa glasscaféer; Ahs. Och de hade öppnat för säsongen. Här ringlade sig kön lång av både stora och små, och detta en fredag eftermiddag för klockan 15. Många sammanträden denna dag....Och många lediga...
 
Mysigt att sitta i solen och njuta av en riktigt "hemgjord glass".
AHs anses vara Stockholms bästa glasställe. Och hur vet man det...
Gott var det och mysigt att sitta här. Vi hade dessutom tur/skicklighet att få en sittplats.
 
Nästa program på dagens agenda var ett besök på Nytorgets lekpark. Trevligt det också. Här var det många som valt att tillbringa denna tidiga fredag eftermiddag; alltifrån småbarmsföräldrar, ungdomar, studenter och pensionärer plus en hel del till. Ont om bänkplatser var det, men härlig stämning.
                                 
                                                 Trångt om saligheten på Nytorget idag.  Tilläggas kan att detta område är perfekt om någon skulle vilja ägna sig åt kändisspaning. För att bo runt Nytorget är väldigt "inne". 
 
Greta Garbos Torg passerade vi på vägen till bussen, för en dag går fort, och mina käresta skulle tillbaka till Uppsala.
                                                                                                                        
Både Greta och andra njuter i solen vid Greta Garbos Torg.
 
Jag drogs som en magnet ner mot vattnet och strosade sakta hemåt längs kajen. Fortfarande inte ett moln på himlen.
Fortsatte att njuta av denna vackra vårdag på balkongen hemma och tittade mot Globen  där båda gondolerna var uppe. Härifrån är det en verkligt magnifik utsikt över Stockholm om det är klart väder. Väl värt att ta sig en tur upp om man har vägarna förbi och det är klart väder.
(Max och jag gjorde denna tur förra året, 15 mars 2013 finns i bloggen, och det var en spännande upplevelse för oss båda.)
                                                                                         
Mina hemtrakter.
 
Globen, inzoomad från vår balkong. Sträckan dit fågelvägen är ca 700m.
 
 
 
 
 
                                                                                                                       
 

Vilka sötisar dom är!!

Svar: Visst är dom!
Ditte

Mats

Va mysigt ni har det.. Och soligt..nästan som torre..fast hör var det molnigt på fm..men inte gjorde de nått..cyklade lika bra för det..ser så härligt ut med barnbarnen i upptäckartagen..ha det så bra..

Svar: Här har det inte varit ett moln på hela dagen. Jätteskönt! Och att tillbringa dagen som mormor med de fina killarna är en verklig lyx. Härligt! Förstår att du varit ute på nya cykelfärder och haft det bra. Fortsätt så!
Ditte

Ami

Vilken rolig fredag och vilket perfekt väder att äta glass och ha kul med barn och barnbarn :)
Hoppas resten av helgen blir lika ljus och trevlig!
Kram

Svar: Det blev en härlig och omväxlande fredag och barnbarnen och miljön här på söder bidrar ju till det trevliga.Och nu får vi se vad helgen bjuder på....
Kram!
Ditte

Marja

Oj, så mycket folk ute. Våren och solen är efterlängtade. Fin dag ni hade och skönt att råttorna försvunnit från Bryggartäppan.
Men den där stora bilden på Greta Garbo?? Var finns den? Är den ny?
Kram

Svar: Jag tror att bilden på Greta Garbo är ny. Såg den idag för första gången i Greta Garbos Park så jag tror den är ny. Jag går ju ofta där... Jag var också tacksam för att inga råttor var synliga och är glad för att det hjälper att klaga. Kramar och jag tänkte på dig när vi var i Bryggartäppan.
Ditte

Malin

Vilken härlig dag tillsammans med dottern och barnbarnen!
Och förvånas också många ggr över att folk inte jobbar.

Svar: Tror det är många "möten" på fredagar efter lunch och att det går att "kompa ut" lite tidigare. Men många var ute på stan idag helt klart...Härligt väder!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Vilken härlig dag du hade igår med Liv och barnbarnen. Så söta killar och så lika!
Otroligt vad folk det var på Nytorget.
I em ska vi iväg och fira sambons äldsta barnbarn, han fyllde 24 år i veckan. I går kväll var jag i grannstaden, där det serverades asiatisk mat efter mötet. Jättegott!
Önskar Dig och Bosse en fortsatt trevlig helg.
Kram/A-K

Svar: Gårdagen var mysig, verkligen. Och extra roligt att så många hade sökt sig ut på stan. Kul med både firande av barnbarn och besöket i grannstaden med asiatisk mat.
Ha en bra helg!
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Susan

Hola! Ja vi bor i fina kvarter! Underbart att våren verkar vara i antågande på allvar nu! Själv ska jag tillbringa dagen i en teaterlokal på Östermalm. Genrep kl 16... ;)

Buenas! //Susan

Svar: Visst bor vi bra! Och hoppas att våren nu stannar några dagar...Spännande att det snart är premiär och hoppas vi kommer i väg. Mailar dig!
Önskar dig en trevlig dag i rep lokalen.
Ditte

Eva

God morgon Ditte! vilken härlig dag ni haft o fikat och allt, ja att dras till havet gör jag oxå oftast :) fräckt det där caffet Garbo :) önskar dig en härlig lördag kram

Svar: God morgon! Även idag skiner solen över stan så det får det bli en tur ut idag också. Mysigt att många serveringar har öppnat. Ja, kul med Garbo café i hennes park.Önskar dig också en fin dag.
Ditte

Ama de casa

Vilken underbar dag! Stockholm när staden visar sig från sin allra bästa sida :-)

Skönt att dom verkar ha kommit tillrätta med dom där råttorna också.

Svar: Skönt att våren tycks ha återvänt om än för bara några dagar. Och av råttorna såg vi inget....Bra att det hjälper att klaga.
Ditte

Veiken

Du har en himla tur som har Max, som har så bra förslag! Det gör ju att du får toppendagar när han och lillebror är med! :) Kram

Svar: Jag är väldigt glad för Max förslag och det är roligt att han känner till lite av som finns att göra här i stan.Och jag hänger med...Dessutom gör jag det med glädje.Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: