Tillsammans

    
 En av dessa härliga dagar då jag träffar "de mina". Ja, Bosse träffar jag dagligen och han är nog så viktig i mitt liv. Absolut!
Men att träffa både älskade döttrar och barnbarn, en och samma dag, är verkligen "det där extra" som jag uppskattar så mycket och ger mig så mycket glädje.
Vi ses ganska ofta, men just dessa mer spontana möten är extra värdefulla.
 
Max och William kommer med mamma Liv och möter mig hemma på Söder.
 
Max gillar att åka både buss och tunnelbana i Stockholm och idag har han verkligen fått åka. Från Söder blev det buss 55 ner till Stureplan och därifrån fortsatte vi med nästa buss till Kungsholmen för att sedan hoppa på en blå buss till St Eriksplan. Och varför detta bussåkande? Jo, Max gillar att åka buss och det är ett bra sätt att se Stockholm. Mitt på dagen är det heller inte mycket trafik så det är smidigt att ta sig runt. Målet var i alla fall Barnskospecialisten på St. Eriksgatan. Att prova skor var roligt och Max kunde nog tänka sig att köpa alla. Men, en hake; många barnskor i joggingmodell kostar ca 600-700 kr. Mycket pengar, för skor som inte passar i storlek mer än några månader. 
När jag bodde i Peking köpte vi exakt samma skor för ca 50-75 kr. De flesta skor är tillverkade dä så det blir en dyr transport kan jag tycka.(Visserligen tillkokker importkostander och moms och butiken skall tjäna pengar. Men alltför dyrt tycker jag ändå.)
Alldeles bredvid skobutiken ligger ett bageri, Cupcake Stockholm och här köpte vi med ett gäng kakor hem till eftermiddagsfikat.
Nu kände vi att tunnelbanan passade bra att ta hem efter allt bussåkande.
 
Max lägger upp våra cupcakes och ser fram emot att smaka. För egen del valde han en med choklad, en "double chocolate" med choklad, mandelmassa, och 57%chokladtryffel...
(Till saken hör att man får med en innehållsförteckning)
                                                                                          
  Max i startgroparna och även William, i moster Helens famn, vill gärna smaka.  Och gott var det!
 
                                                                                                                    
                                                                    
                                                                                          
 
                                                                                                    
 
 
 
                                                                                       
 
 
 
 
 
                                                                                   
 
 
A-K

Go kväll Ditte!
Vilken härlig dag med många åkturer! Jag hade nog valt samma cupcake som Max.
Jag har också varit och träffat barnbarnen idag.
Sonhustrun börjar arbeta igen efter barnledigheten på måndag så sen blir det nog inte så många spontana besök som idag för min del.
Ha det gott och kram till er båda/A-K

Svar: Det blev en rolig dag med en del åkande. Helt klart! Kul att du också träffat barnbarnen. Kanske sammanstrålar de i maj. Vore kul! Ha det gott du också!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Vilka underbart gulliga barnbarn, Ögonen! Jag får hit min son med fru och 3 barn, 11, 13 och15 år, i sommar. Hon är Vietnamesiska; familjen bor i Saigon. Har inte sett dom på 2 år, så du kan tänka dej hur roligt det ska bli att ha dom här.

Svar: Jag är verkligen glad över mina döttrar och att barnbarnen finns. De är så ljuvliga. Och som du skriver; ögonen. Så roligt för dig att din son med fru och barnbarn kommer. Två år är lång tid....Vet hur jag kände det när vi bodde i Peking och inte sågs så ofta. Max föddes i januari
2010 och kom med sin mamma och pappa till Peking som tre månaders baby. Och
sedan blev det fler resor. Men avståndet Saigon - Washington är långt, rent geografiskt. Jag gläds så med dig skall du veta. Så härligt att få träffa dem alla.
Ditte

Ami

Roligt att kunna träffas alla på en gång, förstår att ni hade en fantastisk dag :) Börjar känna lite saknad efter min Max nu, det är många veckor utan att få "klämma och känna" på honom. Men vi ringer och mailar varandra.
Men vilken skillnad på skopriset, inte så lockande att betala så mycket när fötterna växer så snabbt i den åldern!
Hoppas du får en fin lördag!
Kram

Svar: Att få till spontanträffar utan så mycket planerande gillar jag. Och det är alltid mysigt att träffa de mina. Och vad gäller skor så tycker jag helt klart det är överpriser här. Visst vill man att barnen skall ha bra skor, men vissa gränser tycker jag finns....(Och Max mamma också...)
Önskar er en fin lördag!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Fin dag ser jag med dom små gulliga killarna!
Förstår att du njuter av dom. Jag saknar mina också men törs inte tänka på det :(
Snart landar syrran. Kuligt :)
Kram P ♥

Svar: Killarna är helt ljuvliga! Och mysigt att ses spontant tillsammans med Liv och moster Helen. Förstår att du saknar dina juniorer. Tänk inte på det....Roligt att I snart landar. Vet att hon längtat. Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Fina bilder på dina små och stora.
Kram

Svar: Tack! Jag vi hade en jättetrevlig dag och mycket bussåkande blev det.Trevlig helg!
Kram!
Ditte

Malin

Vilken härlig dag!! Och just det där med skor för barn är ju en dyr historia. Inte bara skorna!! Men för oss vuxna blir ju kostnaden inte riktigt lika märkbar då vi kan ha ett par skor flera säsonger än för dem som fortfarande växer. Så förstår dig helt och hållet!
Jag gillar också de där spontana träffarna också lite extra!

Svar: Det blev en jättetrevlig dag med mycket bussåkande och träff med de mina. Och kakorna var riktigt goda. Tur att de kom i liten modell, annars tycker jag cupcakes blir för mäktiga.Önskar dig en vilsam och trevlig lördag.
Ditte

Eva

Underbart jag vet hur det känns & va gott med fika o cupcakes :) man skall njuta av livet precis så ..ha en skön lördag kram

Svar: Det är alltid trevligt att träffa "de mina" och jag blir lika glad varje gång vi ses.Här blåser det idag men vi skall på "utflykt" med vänner till en grannstad och det skall verkligen bli jättetrevligt.
Önskar dig också en trevlig lördag! Och hoppas att blåsten i söder avtar.
Kram!

Kram
Ditte

Ama de casa

Vad fina dom är, grabbarna! :-)

Jag skulle ha gjort samma val som Max - lät hur mumsigt som helst!
:-)

Svar: Ja, dessa grabbar är verkligen mina favoriter och betyder så mycket för mig. Ja, deras mamma Liv och "moster" Helen också förstås. Max kakval var perfekt och han var mycket nöjd med sitt val. bosse hade nog gärna också velat ha chokladvarianten, men se det fick han inte.
Ditte

Fatma - Grafisk designer

otroligt härliga bilder!

Svar: Tack! Det värmde!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: