"Stockholm Tapas"

    
 Igår provade jag tillsammans med Eva, en av mina äldsta och bästa vänner, en för oss ny restaurang i Stockholm; Stockholm Tapas.
Vi träffas då och då och har de senaste tillfällena provat Stockholms utbud av bra kinesiska restauranger. Alltså, restauranger som lagar bra kinesisk mat och inte några "fyra små rätter".
(Efter åren i Peking har jag blivit ganska kräsen på hur kinesisk mat bör smaka. )
Men nu bytte vi inriktning till den spanska. Vi hade fått tips om just STOCKHOLM TAPAS och vi begav oss till den restaurang som ligger på Pontonjärsgatan, Kungsholmen, i Stockholm.
(Ytterligare en av deras restauranger ligger i Vasastan, på Torsgatan och i sommar öppnar en tredje i Henriksdalshamnen, Hammarby Sjöstad. )
Bordsbeställning är nödvändig även en vardagkväll.
Alla bord var upptagna, hög stämning  och trångt mellan borden, precis som på en spansk tapasbar som erbjuder bra tapas.
Alla tapas kostade 58 kr/st och de var rejält tilltagna. Vi bestämde oss för att dela på alla så sex stycken kändes som ett lagom antal att börja med.
Matsedeln var indelade i vegetariska tapas, tapas med fisk och skaldjur och tapas som innehöll kött.
Det var svårt att välja bland det rikliga utbudet men det blev två inom varje kategori.
 
Inbjudande utanför restaurangen och minst lika inbjudande när vi kom in. En bra början kändes det som...
 
Bordet var litet och runt så det var tur att rätterna kom in i olika omgångar...
Eva funderar över vilken tapas som skall provas nu.
 
Det blev en mycket lyckad kväll och eftersom vi båda fyllt år ganska nyligen så blev det lite ytterligare firande för oss båda. Till saken hör att vi i 45 år, i samband med våra födelsedagar försökt att äta midda och "fira tillsammans." En alldeles utmärkt tradition, som jag tror inleddes i Hemavan 1969, när vi gick på Gymnastik och Idrottshögskolan och hade en del av vinterutbildningen där.  Och sedan har det bara fortsatt. Jadå, vi träffas annars också....
Nu får vi väl vid tillfälle också få till att ta en gemensam tapasrunda i Torrevieja. Vi är ju på gång...
Apropå Torrevieja! I december var vi runt där på tapasrunda under några dagar. OLika restauranger erbjuder tapas plus dryck för 2 euro. Väldigt trevligt. Och nu i april är det dags igen så det var bra att jag kom i gång lite förberedelser igår. För vi kommer att vara på plats.
 
             Tapasrundan från december gott och väldigt trevligt. Här tillsammans med vännerna John och Annika.

Och visst är det trevligt att äta tapas utomhus och se ut över ett vackert hav som speglar sig i solen och höra palmernas sus. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                            
 
 
 
 
 
 
Annika

Hola Ditte
Man kan inte bli annat än sugen på tapas när man läser dina skriverier. Bilden från tapasrundan förra året gör att man längtar ännu mer ner till Spanien.
Kram

Svar: Visst längtar vi både till Torrevieja och till tapas och trevligt sällskap. Våra rundor var jättetrevliga och minnesvärda. Kram!
Ditte

Katarina

Vilken trevlig kväll och extra roligt att fira lite extra.
Bra tips på restaurang. Tackar!
Kram!

Svar: Trevligt och väldigt gott! Och besök gärna restaurangen! Kram!
Ditte

Ami

Vilken bra restaurang att besöka när Spanienlängtan blir för stor :)
Och var roligt att du och din väninna har hållit ihop så länge :)
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Jättetrevligt med lite Spanieninfluencer i väntan på Torrevieja. Och det var verkligen gott. Särskilt trevligt att vi just har "firat" i så många år. Kram!
Ditte

Ama de casa

Tapas är inte dumt alls :-)

Svar: Jag gillar tapas och själva tanken med en tapasrunda är trevlig. Här i stan är det svårare att få till för tapasrestaurangerna ligger inte så tätt- . men i går lyckades vi ha rundan på en och samma restaurang. Jättetrevligt och gott.
Ditte

A-K

Hola!
Jag har bara varit runt på en enda Tapasrunda. Tror det var förra året i maj. Det var en trevlig upplevelse, men inte värt pengarna om man ska bli mätt enligt min mening. Då går jag hellre på Alingi och äter en 3-rätters för en mycket billigare penning.
Kram/A-K

Svar: Nja, mätt och mätt....Men trevligt! Och visst är Alinghi prisvärt och gott.Men igår här i stan hade vi en trevlig kväll med goda tapas.
Kram!
Ditte

Malin

Vilken trevlig tradition och sån man vill hålla fast vid! Och håller med dig det där med att bli kräsen med, som i ditt fall, kinesisk mat. Jag är likadan med thailändsk mat. Koh Pangan på Söder, Skånegatan tror jag de håller till har bra thailändsk mat och även här i Väsby finns ett bra thauställe uppe i Runby där gamla OkQ8-macken låg (mitt emot där Hemköp ligger). Och tack för ditt restaurang-tips!

Svar: Jag är också förtjust i thailändsk mat och går gärna på Sabai. Koh Pangan ligger nästan där jag bor så där har jag varit då och då. Nu tycker jag att priserna där gått upp ganska mycket. Men miljön är häftig. Thaiboat nere hos oss på kajen är också väldigt bra. Men dyr...Vill man unna sig lite extra rekommenderar jag brunch en söndag på Berns Asiatiska. Tack för tipsen om thairestauranger i Väsby .
Ditte

Anonym

Såg riktigt trevligt ut detta.. Har inte riktigt fått koll på detta med tapas här i spansklandet men det kommer väl? Ha det så bra nu // Mats

Svar: Tack! Här har det varit vår idag så det har varit riktigt skönt ute. I början av april blir det tapasrunda i Torre igen . Många restauranger är med och det brukar vara gott och trevligt. Sedan får kunderna lämna omdömen om maten. Kanske hinner du prova ? Ha det fortsatt bra!
Ditte

Eva

God morgon Ditte! tack för din kommentar :) alltid lika glad av dom ...men va mysigt ni hade jag har aldrig smakat tappas :) kanske dax snart då :) önskar dig en skön fredag kram

Svar: God morgon! Här blir det nog en fin fredag . Solen skiner, fåglarna kvittrar och barnbarnen kommer. Vad gäller tapas så är det bra plockrätter och trevligt att umgås kring. Hoppas att du är piggare idag ! Önskar dig en trevlig dag! Kram!
Ditte

Veiken

Vilken fin tradition att fira tillsammans år eftr år.... goda vänner kan man aldrig få för många av! Gott med tapas! :)

Svar: Ja, goda vänner är värdefulla och vi har hängt ihop i många år och jag hoppas på många fler. Kram
Ditte

Bosse Lidén

Gamla vänner ska man vara extra rädd om. De två sista fotona är jag väldigt förtjust i. Helgkram Bosse

Svar: Ja, visst är det så. Vänskap är viktig!Kram!
(Och väldigt roligt att du gillar mina foton. )
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: