Sommarväder!

    
Härligt sommarväder! Ja, enligt svenska mått mätt, + 22 nu i kväll vid 18 tiden. Järreskönt, så det blir middag ute på terrassen.
Det har varit en trevlig dag, som det brukar vara och med lite blandat innehåll.
Frukost på terrassen med Vasaloppet på datorn.
Verkliga kontraster mellan snö och dimma i Sälen och det fina vädret här.
Idag fick cyklarna vila sig och vi tog så småningom en promenad ner till havet, via Passionsblomsgatan, Avenida Baleares.
Men just idag fanns det inga blommande blommor på passionsblomman, men mängder av knoppar. Får ta mig en titt i veckan och se om de slagit ut.
Havet var vackert som vanligt och att sitta här och njuta en stund och bara låta tankarna fladdra iväg med vinden och vågorna är verkligen vilsamt.
 
 
Stranden vid en av stränderna, Los Locos. (Jodå, det fanns en hel del solande människor på stranden)
 
Lite längre bort på samma strand tar klipporna över.
 
Vi fortsatte längs strandpromenaden mot nästa strand, Playa de la Cura. Gott om soltörstande spanjorer som sökte lä mot muren.
Här träffade vi också på Irene och Ignacio och att ha vilat våra tassar (fötter) på en bänk fortsatte vi för att ta en kopp kaffe tillsammans.
Alltid trevligt att träffas!
 
Gott om plats på starnden än så länge, i början av mars.
 
I juli kan det se ut så här....Och då är jag inte här.
Men det finns nånga stränder att välja på och flera av dem är inte lika välfyllda. Tur det!
 
Nu väntar middag på terrassen i den ljumma kvällen och recept läses via datorn. Och visst har det varit en bra dag idag också.
 
 
 
A-K

Go kväll!
Härlig promenad ni gjorde. Jag har promenerat ungefär samma sträcka med syrran, men vi går igenom Alis Angelesområdet i stället för Baleares. Ligger en asiatisk restaurang på den gatan. Har ni varit där?
Hoppas att din hosta ger sig! Själv har jag f.n. problem med blodtrycket. Ska ringa VC i morgon bitti.
Ha det gott och hälsa Bosse! Saknar Er!
Kram/A-K
Svar: Får ta Los Angeles nästa gång. Har inte gått där. Får titta efter den asiatiska restaurangen. Vi har ju sett Fu på Baleares, kinesisk/asiatisk, men inte vrait där ännu. Finns på listan "för att göra...".Trist med ditt blodtryck, bäst att kolla upp. Jag hostar på, men det varierar olika dagar.
Vi saknar dig också!
Kram!
Bosse hälsar!
Ditte

A-K

Hej igen!
Tänkte rätta mig Till Los Angelesområdet, men du förstod ändå!
FU ligger på Baleares. Vi får testa detta ställe o maj om ni inte hinner dit före.

Svar: Nej, vi väntar med Fu tills du är med. Absolut!Kram!
Ditte

Veiken

Dina bilder visar att det verkligen är som en svensk sommar när den är som bäst! Jag förstår att ni har en härlig tid därnere! Kramar

Svar: Just! När svensk sommar är som bäst! Och det är ju inte alltid! Vi har det verkligen bra och njuter av tillvaron. Bra att vara konvalicent här...Kram!
Ditte

Ami

God kväll!
Vilken fantastisk dag vi har haft, en riktig svensk sommardag. Vi kunde inte heller hålla oss hemma, utan gick ner till Paseon :) Alltid roligt att sitta där och titta på folk.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram

Svar: Visst har det varit en härlig dag och så skönt att verkligen kunna njuta av den. Och särskilt skönt nere på Paseon. Visst?Önskar er också en fortsatt trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Härliga bilder från stranden! Det låter verkligen behagligt med lite sommartemperaturer. Bara att passa på att njuta! Här singlar ner nåt slags snöblandat regn. Ganska vackert att se på inifrån, men nog inte så skönt om man är ute...

Svar: Ja, sommartemperatur är riktigt trevligt när jag ser hur Stockholm ser ut i dagarna. Men allt har sin tjusning, nästan...Önskar er en fin vecka. Och vad spännande med Marocko.
Ditte

Susan

Hola! Passionsblomsgatan - vilket härligt namn! Det kommer jag att kalla den i fortsättningen också! De gånger vi är nere utan att hyra bil och därför går fram o tbax till Carrefour stannar jag alltid en stund vid blomman och beundrar och njuter. Och den är ju så stor - hänger över hela muren! Undrar hur gammal den är?

Prova restaurang Fu! Vi är alltid där minst 1 eller 2 gånger under våra minisemestrar. Oftast hämtar vi lunch när vi har en pool- och hemmadag. Jättegott och otroligt prisvärt - samt supergullig personal!

Kan också rekommendera indiern på C Waksman snett emot Svensken på hörnet. Eftersom jag har ätit hemlagad indisk lunch i nästan två års tid (jobbade för en indisk familj i London i slutet av 80-talet) törs jag påstå mig vara en kännare av indiska köket och har tvekat under ett års tid att gå dit. Man blir så himla besviken om det inte är bra... Vi vågade oss dit i julas och det var högt över förväntan! Jättegott! Prova deras pakoras (friterade grönsaker). Man blir mätt av bara en förrätt!

Lycka till i fortsatta jakten på passionsblomman!

Buenas! //Susan

Svar: Tack för fina tips! Skall absolut prova den indiska restaurangen för vi gillar också indisk mat. Har nog tänkt som du och den indiska maten om FU, den kinesiska restaurangen. Efter fyra år i Peking så vet man hur kinesisk mat ska smaka. Men vi har länge tänkt gå dit så nu får det bli av. Vad gäller passionsblomman kommer jag att passera då och då för att bara titta. Letar vidare efter en egen. Ha det gott och tack för bra tips. Slaktaren har vi besökt....bra tips det också.
Ditte

Bosse Lidén

Jag förstår att det är vid den här tiden på året man ska vara där på stranden. "Sardinbilden" från sommaren lockar inte lika mycket för mig som växt upp på Tylösand och Båstads strandutrymmen. Men som du skrev är inte alla lika välfyllda. De flesta människor är bekväma och söker sig bara rakt ner från hotellet eller semesterlägenheten. De missar väldigt mycket, anser jag. Jag älskar att hitta de där pittoreska små paradisvikarna och njuta av medhavd fikakorg. Du kommer säkert att mötas av passionsblommor om några dagar. Till dess håller vi till godo med underbara bilder på din blogg, som får mig att längta och drömma mig bort en stund från den skånska dimman.
Kram från en annan Bosse

Svar: Tack, en "annan Bosse". Nej, jag jag skall inte sola mer i livet. Har gjort det tilräckligt och har fått solskador i ungdomen som jag nu får leva med. Men att strosa längs stränderna och sedan vara i skuggan passar mig bra. Och sommartid blir det Sverige.Tätbefolkade stränder undviker jag helt. Ser inte tjusningen i det. Men som du säger; en fikakorg och en nästan folktom strand, det är något annat.
Önskar dig en fin måndag i Skåneland och snart lättar dimman.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: