Sol, hav och händelserik lunch

    
Hur kan ett inlägg bara försvinna? Ingen aning! Hade skrivit klart och kom åt en knapp och all text raderades. Puh! Men nu ett nytt försök...
En härlig dag igen med sol och värme. Bäst att njuta, hemresan är nära förestående...
Givetvis blev det en tur ner till havet.
Så skönt, både att strosa längs havet och att slå sig ner på klipporna och bara titta ut och låta de saltstänkta vågorna då och då slå upp och stänka på mina bara  fötter.
 
 
Tiden tycktes försvinna och jag drömde mig bort. 
Men så ringde Irene, som tillsammans med Ignacio, Ami och Patrik uträttat ett ärende och föreslog lunch. Helt perfekt! En rask promenad några gator norrut och lunchen hägrade.
 
Ami, Patrik, jag och Ignacio njuter av god mat, prat och vi har mycket att titta på under lunchen. Milt sagt...
Tack alla för trevligt sällskap!
 
När jag kommer till restaurangen är en kvinna i färd med att flytta stolar och tvinga på människor som passerar små papperslappar. Hon tycks inte befinna sig mentalt i vår värld. Hon har tillbringat en stund inne hos polisen, alldeles bredvid, men fick gå därifrån.
Restaurangens ägarinna är uppgiven, för kvinnan i fråga bär återigen runt stolar och nu också en parasollfot.
Polisen, guarda cevil,komer och försöker tala henne tillrätta och ber henne avlägsna sig. Men hon hon kan inte vare sig höra eller förstå. Till slut tar de försiktigt med henne bort.
 
Vi hinner med några tuggor och så kommer nästa incident. Vi ser en man ligga och sova på trottoaren, en bit bort. (I Spanien är detta förbjudet.) Någon kontaktar polisen som går dit och flyttar lite på honom. Han sover vidare, men då och då far han upp och blir arg. Mycket arg.
Polisen kommer dit igen, tur att de finns ett stenkast därifrån, och vill förmå honom att ta sig därifrån.
Ingen framgång. Han ligger kvar.
Men när människor nu passerar honom blir han riktigt ilsken och hotfull och polisen får återigen rycka ut. Nu blir mannen aggressiv även mot polisen och det hela slutar med att mannen förs in i en polisbil och körs iväg.
Måste verkligen ge en eloge till poliserna för att de i båda "fallen" behöll sitt lugn och behandlade både den sjuka kvinnan och den  berusade mannen på ett respektfullt sätt.
Och u kunde vi inta desserten och kaffet i lugn och ro. Utan incitenter.
 
Kvinnan som befann sig långt borta i sin värld
och sedan den berusade mannen som nu ombads gå hem, vilket han inte alls kunde.
 
Innan jag styrde kosan hemåt tog jag ännu en vända ner till havet för nu dröjer det ett tag innan vi åter ses. Havet och jag.
 
 
 
                                                                                         
 
 Torrevieja den 6/3-2014
 
 
 
 
 
 
A-C

Hej Ditte!
Ojojoj, så mycket som hända under er lunch!! Obehagligt och skrämmande med aggressiva människor! Var själv inne en sväng i Torre idag, på min 4:e spanskalektion för nybörjare, Riktigt roligt, har ju inte blivit jättesvårt än. Jaha, så det blir resa tillbaka till svensklandet imorgon, men ni är väl snart tillbaka. Vi blir kvar ända till 25 april, första vintern vi är här ett halvår (förutom 2 v vid jul). Det känns väldigt bra! Ha det så bra! Kram A-C

Svar: Vad roligt med spanskan! Skall ta tag i det i april då vi är tillbaka. Ser fram emot det. Kanske kan vi ses i april? Vi tycker också det är bra här och trivs verkligen. Ha det bra! Kram!
Ditte

A-K

Gör kväll!
Men! Vilken händelserik lunch/middag. Försöker lista ut var ni är. Tror det är i närheten av Guarda C. Ha en bra hemresa. Vi syns i maj hoppas jag!
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Bra gissat! Ja, det var en händelserik lunch på flera sätt. Och väldigt trevligt! Visst ses vi i maj! Kram från oss båda.
Ditte

Susan

Hola! Stackars människor. :( Jag blir illa berörd och lider med dem. Jaså, ni är på väg hem nu! Vi kanske hinner med en fika med en gemensam bekant innan hon drar söderut?
Buenas! //Susan

Svar: Ja, visst! Det vor toppen. Tror nog vi kan få till det. Vi hörs av! Och visst är det illa med de man ser omkring sig som inte mår bra av olika skäl...Men jag tyckte polisen behandlade dessa med vördnad och respekt. Och det var trevligt att se.
Ditte

Marja

Så irriterande när inlägg man skrivit bara försvinner. Ibland händer det mig också och då har jag oftast suttit för länge och funderat på formuleringar, så datorn har tröttnat på att spara. Sen finns det inget att publicera.
En händelserik lunch, milt sagt. Det finns många stackars människoöden, jag skriver om ett i dag. :)
Kram

Svar: Men jag gav inte upp trots att inlägget spårlöst försvann....Ja, lunchen var händelserik och många tragiska människoöden finns runtom i välden. Här tyckte jag att poliserna var ödmjuka inför de personer de mötte och det ser jag inte alltid hemma. Men det varierar givetvis....Kramar!
Ditte

Eva

Men usch då inte kul när det blir så, att det förvinner har jag varit med om och hela inlägget men det är förargligt vet inte riktigt varför ...men slutet gott allting gott och önskar dig en skön dag kram

Svar: Nej, men deb bkev til l arr skriva om...Nu är det snart hemresa som gäller. Blir bra med ett varv hemma också. Har hört att våren är på väg.Önskar dig en fin dag!
Soliga hälsningar och kram!
Ditte

Bosse Lidén

Man blir verkligen irriterad när text försvinner utan anledning. Förr kunde det hända vid små strömavbrott. Då var det inte så trevligt om jag kommit in i ett flow med en text till ett bokmanus. Till slut har jag lärt mig att regelbundet trycka på ctrl +s och dessutom ha text och bilder förvarat på ett externminne. Det är fult att tänka så, men man blir nedstämd av att se sådana saker när man själv just befinner sig i ett trevligt sällskap och ska njuta av de sista timmarna på en underbar plats. Jag gillade att läsa att polisen skötte det på ett lugnt sätt. Synd om alla människor som far illa. Unga som gamla. Alla ska vi vara lika mycket värda.
Då gissar jag på att du varit nöjd med er resa. Nu bär det iväg till de svenska vårtecknen. De har vi gott om här nere. Jag hinner knappt stämma av dem. Trevlig hemresa.

Svar: Tack! Har landat hemma i ett regnigt Stockholm och det känns bra att vara här också. Resan gick bra och visst är det konstigt att på några timmar förflytta sig från sol och värme och hit där vi får vänta yttreligare ett tag på värnmen. Men vår skall det ju bli i helgen. Säkert har ni i södra Sverige fått mer vårkänsla än här i Stockholmsområdet. Men jag skall ut på söndag och leta vårtecken. Och här i stan tycker jag man varje dag ser människor som far illa och de bara ökar. Känns inte alls bra.
Trevlig helg och lycka till med vårtecknen.
Ditte

Ami

Tack för igår! Vi hade riktigt trevligt där i solen, trots den underliga kvinnan. Får hoppas någon kan hjälpa henne med medicin eller något annat. Synd om henne.
Ha en bra hemresa!
Kram

Svar: Tack, visst var det en innehållsrik lunch. På flera sätt! Hemresan gick bra och nu sitter jag i soffan och pustar tillsammans med Let´s Dance. Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: