Skanstull, Gamla Stan och City, T&R

    
Det är vår! Hurra!
Har varit ute och gått i mer än tre timmar i det härliga vårvädret. visserligen har jag mött både vår, försommar och sommar i Spanien. Men det är inte riktigt samma sak för våren i Stockholm är alltid speciellt.
I och för sig är det inte vårdagjämning förrän den 20 mars, men bara trevligt om den ni vill göra entré tidigare.
 
Utanför vår port fanns dessa små vårtecken idag.
 
Maken skulle ut på en liten resa över havet så jag promenerade tillsammans med honom ner till Centralen i City.
Gamla Stan och Storkyrkan liksom vinkade till mig och sträckte på sig lite extra. Likadant med Stadshuset.
Centralen var sig lik och nu när mycket är omgjort och har moderniserats så känns det riktigt trevligt att passera genom byggnaden.
                                                                 
                                                             
 
På hemvägen valde jag Drottninggatan och man slutar inte att förvånas över att det alltid är så mycket folk som rör sig just där. Undrar om de inte hittar till andra gator. Kanske inte, för det är mest turister. Och idag kände jag mig också lite som turist i egen stad.
Jag fortsatte förbi slottet och riksdagshuset och valde idag att gå längs Västerlånggtan. Ofta väljer jag andra, mindre turistiska gator, men idag ville jag vara turist så då passade det bra att gå just här.
 
Längs Västerlånggatan och en av de många fina gränderna som gör en avstickare .
 
Vidare upp mot Slussen. Här är mycket nu rivet och stora gropar breder ut sig och man får gå olika vägar varje gång man passerar här. Undrar när ombyggnade skall börja, eller också har den redan börjat. Gropar finns det både här och där.
 
 
Vy mot Skeppsbron och över till Skeppsholmen.
 
Fortsatte vidare mot Götgatan, utan att hamna i någon grop. Många söndagsflanörer var ute så det var riktigt svårt att ta sig fram på en del ställen. Och cyklisterna skall ju också fram.
Hade tänkt att köpa med sushi hem, men mitt favoritställe, SAMBA SUSHI, en bit upp på Götgatspuckeln var stängt.
Hittade ett reservställe, en bit efter korsningen mellan Götgatan och Folkungagatan; HIROSHIMA SUSHI. Och här var det öppet.
Eftersom Helen och rita skulle komma förbi så kunde det vara trevligt att ha lite sushi som tilltugg till pratet.
                                                                                
Fräsch och jättegod sushi följde med hem.
 

Solen lyste vackert över Hammarbykanalen och jag tog vägen längs kajen de sista metrarna hem. Skönt att ha lite vatten i närheten. Det ger ju en speciell känsla, även om en liten del av Östersjön, en kanal, förstås inte kan jämföras med ett blått Medelhav.
 
Hemma på Söder!
 
Medelhavet känns också som hemma; La Mata, Torrevieja.
 
 
 
 
      Stockholm den 9/3-2014                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
A-K

Go kväll Ditte!
Åh vilken promenad! Hade mer än gärna varit med på den. Däremot Sushi kan jag inte uttala mig om då jag aldrig testat att äta detta.
Kram/A-KSvar: Promenade var trevlig och det blev en rejäl en också. I sommar får vi ta och traska runt här i stan. Vädret är då kanske mer pålitligt. Men kanske ses vi snart ändå?Vad gäller sushi, så kan ju smaken där vara lite olika. Men nu var det säkra kort med "rena ingredienser; lax+ris, räkr+ris och avokado+ris. (Riset är nästan som vanligt ris.)
Kramar!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Man längtar nästan hem när man ser bilderna :) Flera år sen jag gick i Gamla Stan.
Ha en bra kväll och så har vi måndag igen :)
Kram P ♥

Svar: Jag kan gå lite för digg också i Gamla Stan och kanske kan det bli en gemensam promenad där i sommar. Och i morgon är det måndag och ny vecka. ...
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Jadu... Våren i Sverige är ganska oslagbar, faktiskt :-)

Svar: Ja, det är den. Men också en smula oberäknelig. Hoppas på vår även i morgon.
Ditte

Ami

Vilka fina bilder! Och vad härligt med vårtecken :)
Hoppas ni fick en trevlig stund med prat och god sushi!
Kram

Svar: Tack! Och det kändes skönt med vår på gång även på hemmaplan. Sushin var både god och fint gjord och väldigt roligt att ses spontant. Kram!
Ditte

Annika

Stockholm är en jättefin stad framför allt på sommaren. Härlig vårpromenad ni gjorde och tack för att du hade kameran med dig.
Ha nu en fin Måndag.

Svar: Visst är Stockholm fint! Och igår vardet roligt att var turist i på "hemmaplan". Hoppas vi kan ses i stan i sommar!Kramar!
Ditte

Veiken

Den turistiska delen av Stockholm brukar vi också gå till. Massor av folk. Nästa gång vi kommer till Stockholm kommer vi nog att ge oss in på andra ställen och undersöka lite! Vi hade också en underbar vårdag igår. Idag är det lite mera grått! Kramar

Svar: Ofta går jag där det inte är några turister, men igår vill jag också vara turist. trevligt det också, ibland. Nu börjar solen titta fram så hoppas på en fin dag idag också. Kanske når solen även till er? Kramar!
Ditte

Eva

Åh vad mysigt :) ja Stochplm har jag bara varit i 2 ggr o då var jag så ung att jag glömt det, men det blir en tripp dit i sommar kanske :) mannen har bott där i 22 år så han kan staden :) önskar dig en skön dag kram

Svar: Stockholm är helt klart värt ett nytt besök. Och somartid är det extra fint Bra guide har du ju också!Kramar!
Ditte

Lena Dyche

Vad härligt med lite Stockholmsbilder. Har en son boende på Söder ,så längtan blev stark och positiv!

Svar: Tack! Trevligt att kunna stilla lite av din längtan till Söder och Stockholm.
Ditte

Ruth i Virginia

Underbara Stockholm! Jobbade på Karlavägen i ena hörnet av Humlegården 1947-51. Gick fr Stureplan gm H-gården och på våren kunde man hur knopparna blev större dag för dag,

Svar: Visst är Stockholm underbart! Och vilken härlig promenad du fick genom Humlegården och roligt att kunna följa knoppar och blommors växande. Antar att du nu har försommar i Virginia och att blomningen nu är i full gång.
Ditte

Ruth i Virginia

Våren är sen här i år. Har 2 plusgrader just nu. Vintern har varit ovanligt snöig och kall och lång; små högar av snö finns fortfarande i gathörnen och på norrsidan av mitt hus. Men solen är varm och stor redan ganska högt - har sett krokus och pårlhyacinter som vågat sej fram allaredan. Sen kommer de många vackra blommande träd, som växer häromkring. Ljuvligt!

Svar: Nu var det så länge sedan jag var i Mac Lean, men en påsk var det och då tror jag inte vintern varit så kall så många tråd, blommor och buskar var i blomning. Väldigt vackert! Minns särskilt ett träd, minns inte namnet nu, men med lila blommor, finns också i strakt rosa och vitt. Väldigt vackra. Liknande träd fanns också i Peking och jag njöt varje vår då jag såg dem blomma.Idag har inte Stockholm bjudit på sol, mest regn, så jag har sorterat papper och annat smått och gott. Sådana dagar är också bra....
Ditte

Bosse Lidén

Tack för Stockholmspromenaden. Jag tror att det är bra att ha många "hemma". Visst är det härligt att leka/leva som en turist på hemmaplan. Det gjorde vi också på Österlen igår. Känslan är svår att sätta ord på. Jag jämför den med att bli kär eller att vara full av ungdomsenergi. Det är gött att vara fylld av vårtecken och uppleva det speciella ljuset. Kram Bosse. Ps. Den envisa mannen som aldrig ätit den där råa fisken.

Svar: Jag skall nu se vad Österlen har att bjuda. Minns bara att jag varit helt betagen de få gånger jag varit där. Kanske som du säger; " att bli kär igen eller full av ungdomsenergi". Verkligen att sätta ord på mina tankar.Vad gäller den råa fisken, så blev det en del av den varan under våra år i Peking och ni har jag lärt mig att uppskatta den. Men jag är mest förtjust i laxen och räkorna.
Kramar från ett omväxlande Stockholm med mest moln idag.
Ditte

Freedomtravel

Det är fint på söder! Inte minst nu när det börjar bli vår. Och för oss blev det också sushi igår, fast i Solna centrum

Svar: Vi har ju också närheten till vattnet och det gör det hela ännu bättre nu när våren är på G. Och Solna centrum känner jag ju till som gammal Solnabo, men någon sushi har jag inte testat där. Inte ännu...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: