Rundtur

    
 Nu har jag hållt mig hemma ett par veckor så nu kändes det som om en tågtur till Uppsala skulle passa alldeles utmärkt. Stockholm bjöd denna vårdagjämning på snöblandat regn och blask så jag halkade upp till tunnelbanan för att ta mig till Centralen och Uppsalatåget.
Jag brukar vara ute i god tid och idag visade det sig vara tursamt för när tåget lämnat Slussen meddelade förarern att det var rökutveckling på Centralen och att tåget därför inte kunde stanna där, utan nästa stopp efter Gamla Stan skulle bli Hötorget.
Raska beslut att fatta. Men jag klev av vid gamla Stan och gick snabbt till Centralen, en promenad på ca 15 minuter. VIsserligen med viss fara för livet att gå på en kombinerad gång och cykelbana här i stan. Cyklisterna tror ju ständigt att de deltar i något linjelopp. Höll på att bli påkörd av en cyklist bakifrån, men han nuddade mig bara. Sedan hade han mage att härja om gående.
Irriterad blev jag och meddelade att han  kunnat ringa på  ringklockan, om han haft någon. Och dessutom träna på trafikreglerna . En gångbana är för gående...
Hann i varje fall med tänkt tåg till Uppsala och möttes på perrongen av en jätteglad Max och vi tog vändande tåg tillbaka till Stockholm.
På Max önskemål blev det en tur till lekparken Bryggartäppan på Gotlandsgatan på Söder så det fick tunnelbana igen. Och nu var det ingen rökutveckling på Centralen. Skönt!
 

Mycket snö på Uppsalaslätten och en del snö låg kvar på Bryggartäppan.
 
Bryggartäppan är en temalekpark med Stockholmsinfluenser från 1800 talet
och Per Anders Fogelströms Stockhlmsskildringar.
 
Idag var det bara Max och jag som var där och lekte men ofta är det alldeles fullt med barn i parken. Vad som inte var så roligt idag, enligt mig, var ett antal stora råttor som rörde sig i parken. Max tyckte det var möss...Men den storleken hade de passerat för länge sedan. en del människor matar ju fåglarna som finns i parken och tyvärr så vill råttorna också ha sin beskärda deloch bor också nu här. En äldre farbror berättade att han ibland räknat till 20 råttor här på en och samma gång. Så i morgon får jag nog höra av mig till någon förvaltning angående detta. Råttorna kan juockså bli ganska aggressiva. Även inne i ett par av husen fanns det råttor.
Visserligen är det en temapark som skall skildra 1800 talet. Men för min del behöver jag inte ha med råttorna.
Vi gick hem en vända för en sen lunch innan nästa aktivitet väntade. Max ville ju gärna till Spårvägsmuséet. Och visst skulle vi dit. Passade bra eftersom det ligger på Söder och nära där vi bor.
Här hittar Max som i egen ficka och trivs med att få prova alla gamla tunnelbanetåg, bussar och spårvagnar.
 
Max provar att köra ett tunnelbanetåg, modell Ä.
 
 
Ett tunnelbanetåg från slutet av 1950 talet och ett av de första pendeltågen .
 
Spårvagn nr 6, också modell Ä, som förr gick till vårt område, Sofia.
 
Ett stopp inne på Leksaksmuséet, i lokalen berdvid, hör till.
Och särskilt roligt är att gång på gång få trycka igång de gamla elektriska leksakstågen
som kör runt i ett vackert uppbyggt landskap.
 
 Det var en trött och lycklig mormor och en glad och nöjd Max som några timmar sedan hamnade hemma i soffan för att invänta Bosse. Just nu steker herrerna pannkakor som snart skall serveras. Glada skratt hörs från köket så jag väntar på att snart bli serverad dagens middag.
Och i morgon väntar en ny upplevelse. Jag skall visst fylla år, blir pensionär på riktigt och för första gången i mitt liv, (Max har bara funnits med i fyra år av dem ) kommer Max att vara med.  Vilken tur jag har!
 
                                                                                           
 
 
                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                               
 
    
 
 
 
 
Ami

Vilken lycka för Max att få vara med om allt detta. Och kanske ännu större lycka för mormor att få ha honom på sin födelsedag :)
Men råttorna var ju inte så trevliga, men det blir ju så när det finns mat.....
Ha det så bra och njut av varandra :)
Kram!

Svar: Tack! Vi har haft en jättefin dag! Vädret var ju inte vårlikt men inget att göra något åt. Blir bara irriterad på dessa som matar råttorna . Ja, alltså fåglarna ...Skall ringa till miljökontoret i morgon. Inte trevligt med råttor bland barn i en lekpark. Önskar er en trevlig fredag. Och det är ju marknad! Kram
Ditte

Annika

Hej Ditte
En riktig mysdag tillsammans med Max och sen ett gott slut på dagen.
Kram

Svar: Ja, det blev en trevlig dag och skönt att skingra lite tankar. Och pankisarna hade herrarna lyckats med. Kram!
Ditte

mats

Hola ditte, du får ta med dig telningarna och titta in på järnvägsmuseet i Gävle, väldigt fint och trevligt.. där var jag många ggr när mina kottar var små :) ha det!

Svar: Tack för tipset! Får bli en tur dit i sommar. Intresset är stort! Bra utflykt för oss båda. Ha det gott! Och trevlig resa!
Ditte

Marja

Så kul att se bilder från Bryggartäppan, men hu att det fanns råttor där. Det är u inte bra för barnen som ska leka där.
Lite tidigt vill jag säga GRATTIS på födelsedagen och ger dig en stor KRAM. Hoppas du får en fin dag.
Kramar

Svar: Tack för födelsedagshälsning! Ja, nu på morgonen har jag ringt och anmält råttproblemet till miljöförvaltningen och jag var den tionde som ringde så de skall rycka ut under dagen. Bra att något händer, för råttor i dessa små hus är otrevligt.
Och idag har våren också kommit hit, just nu halvsol och +10.
Kramar!
Ditte

Preciosa

GRATTIS DITTE! Ha en bra dag!
Kram P ♥♥

Svar: Många tack för födelsedagshälsningar! Dagen är helt oplanerad så vi får se vad som händer. Skönt det också!Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Börjar med att sända mina varmaste födelsedagskramar! Hoppas Du får en fin dag!
Jag har nu läst ifatt lite.
Inte roligt med hudförändringarna. Hoppas att salvan kommer att hjälpa när du påbörjar kuren.
Så trevligt Max har det tillsammans med mormor. Råttorna var ju mindre kul!
Sen komma hem och laga pannkakor med Bosse.
Kram/A-K

Svar: Tack för födelsedagshälsningen! Dagen är oplanerad och vi får se vad som händer...Hudförändringarna känns inte alls bra, men nu vet jag vad som gäller i maj och juni. Och behandlingen skall vara effektiv, men har biverkningar.
Max och jag hade en toppendag igår, trots att vädret inte var så inbjudande. Och idag har jag klagat hos miljöförvaltningen på råttorna, känns bra att ha gjort något åt dessa skadedjur.
Kramar!
Ditte

Eva

GRATTIS & hurra på din dag :) oj va skoj han haft med sin mormor och visst är det härligt att vara mormor :) hoppas även dagen i ära blir toppen kram

Svar: Tusen tack! Ja, vi hade en rolig och händelserik dag igår. Och visst är det härligt att vara mormor! Och nu får vi se vad som händer idag. Inget alls är planerat...Kram!
Ditte

Anonym

Vilken härlig dag med Max trots de hala inslagen. Och härligt att få bli serverad middag av några av de bästa i ditt liv.

Och får passa på att önska dig ett stort grattis på din dag!

Svar: Tack för trevlig födelsedagshälsning! Och idag fortsätter vi med trevligheterna på olika sätt.
Ditte

Ama de casa

Vilken mysig dag ni hade - minus råttorna och DUM-cyklisten.

Stort GRATTIS till dig idag!
Kram
:-)

Svar: Tusen tack! Till nästa år funderar jag att ta efter dig och ha en hel födelsedagsmånad. Och vi började ju redan igår med trevligheterna. Det andra är glömt. Men råttorna skall åtgärdas idag efter samtal till miljöförvaltningen. Vi var 10 som hört av oss. Och dagen idag blir alldeles lagom tillsammans med de mina.
Ditte

Veiken

Jag börjar med att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Hoppas din dag blir en toppendag!
Det var ett riktigt äventyr du var ute på igår. Halkbana ska man bara vara på när man ska ta körkort och råttor är inte det jag gillar allra bäst!
Tur att Max förgyllde din dag! Kramar

Svar: Tack för fin födelsedagshälsning och visst blir det ett Gott Nytt nytt år. Råttorna skall bort idag enligt miljöförvaltningen. Skönt! Och visst förgyllde Max dagen. Kram!
Ditte

Leffe

Grattis på födelsedagen Ditte!
Vädret i norra förorten verkar ha rättat till sig i dag, så vi får nog en fin helg även där.

Svar: Tack så mycket! Och skönt med lite sol och mindre snö. Visst blir det en bra helg?
Ditte

Bosse Lidén

Först fick du mig intresserad av Bryggartäppan sedan tyckte jag det blev läbbigt och hade som den lokförarson jag är föredragit andra anhalten. Då säger jag GRATTIS en dag för tidigt. Hoppas det blir en fin dag. Fredagskram en annan Bosse

Svar: Tusen tack! Idag ringde jag miljöförvaltningen, jag var den tionde, och idag har de varit där och försökt utrota råttorna. Skönt, för parken är jättetrevlig. Men det var absolut lugnare vad gäller skadedjur på Spårvägsmuseet. Dit går vi också ofta. Kram!
Ditte

Ami

STORT GRATTIS på Din Dag!
Kram Ami&Patrik

Svar: Tackar så mycket! Får lägga mig i hårdträning, mentalt, för att växa in i den nya tillvaron som ålderspensionärer. Låter så drastiskt och tråkigt. Får nog hitta på ett annat ord för detta är inte så uppiggande direkt. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: