Rivstart

    
 Morgonen började med en oväntad rivstart. Någon hade av oklar och oväntad anledning ägnat sin tid åt att hacka min mail.
Bosse tittade på sin mail strax efter 10 och var undrande inför ett mail jag hade skickat. Det var bara det att jag satt ute på terrassen och åt frukost när mailet skickats, men utan tvivel var det från min mailadress.
Nu var det inte så enklet att endast Bossse fått mailet, med en länk, utan det hade skickats till alla mina kontakter. Puh!
Dessutom kom jag heller inte in på malen för även Microsoft tyckte nog det verkade konstigt och spärrade mailen. Skönt det i och för sig.
Efter visst trixande fick jag rätsida på det hela och skickade mail till alla på min maillista om att avsändaren absolut inte var jag. De flesta hade förstått det och inte öppnat länken och några kunde inte öppna den. Bra så långt! Reklam för någon sorts bantningspreparat var i alla fall innehållet.
Så en massa trassel för detta! Straffbart borde det vara!
 
Delar härmed ut en taggig kaktus till mailkaparna/kaparen.
 
Skönt att Microsoft var snabba och behjälpliga så att länken inte ställde till med någon skada så vitt jag vet.
SEdan behövdes något lugnande som en promenad längs havet och en god lunch. Dagens val av lunchrestaurang blev Da Vinci,vid Plaza del Castelar, alldeles i slutet av gatan Calle Maria Parodi. Håll utkik efter en restaurang, i raden av flera som ligger här, som har blåvitt kakel. Här kan man antingen äta dagens meny; förrätt, varmrätt, efterrätt och dryck till det facila priset av 8.90 euro. Antalet för och varmrätter att välja på är ett 15 tal och det finns vegetariska alternativ likson kött och fisk.
Dessutom finns en sorts buffé för 9.90 euro totalt. Man beställer maten vid bordet och rätterna kommer efter hand. Många olika förrätter att välja på t.ex. kycklingspett, gratinerade musslor, stora grillade räkor, räkor med frityrsmet, serranoskinka med ost, bläckfisk, soppor och en del till. Ett 10 tal pastarätter finns lkson några varianter av pizza. Vad gäller varmrätter finns det att välja på ett flertal fisk eller kötträttre. Man kan beställa hur mycket man vill av vad man vill. Men det finns en hake; beställer man mat som man inte äter upp debiteras 1,50 euro/rätt. Detta för att mat inte skall kastas.
portionerna är ganska små, men det går att beställa flerdubbla ransoner av det man gillar bäst.
 
 
  
Här har vi beställt; musslor, serranoskinka och ost, räkor både med panering och utan, samt kycklingspett.
Och av räkorna och serranoskinkan beställde vi flera portioner.
 
                                           Vackert även idag och många stenar att plocka. (Ja, Susan; jag lämnade några kvar.)                                           
 Det blev närmare en mils promenad idag och skönt nog har jag nu rensat bort mailmarodören/marodörerna från mitt huvud och förhoppningsvis är de borta för alltid. 
                                                                                  
 
 
                                                                                            
 
Torrevieja den 5/3-2014
 
 
 
                                                                                              
 
            
 
 
Malin

Vem/vilka gör en sån sak! De borde ha fått mer än en kaktus utdelat tycker jag! Men skönt att allt löste sig smidigt och bra trots allt! Och en god lunch minst sagt ser det ut som att ni fick

Svar: Nu hoppas jag det är löst men visst ställer det till en massa besvär. Och både lunch och promenad var bra för ilskan.
Ditte

Freedomtravel

Obehagligt med mejlen, men tur att du upptäckte det så fort och fick hjälp att lösa det!

Svar: Man blir så förb....Det kan ju ställa till en massa trassel, men nu tror jag inte att någon skada är skedd. Hoppas i alla fall!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Många har ju råkat ut för det där. Jag också. Bytte bara lösenord så var det ur världen. Känner flera i min omgivning som haft så under åren. Däremot var inte mejlen spärrad hos mig.
Härlig dag ni fick iaf. Bosse ser brun ut :-)
Kram P ♥

Svar: Ja, det blev en bra dag när jag lugnat ner mig. Skönt att du hörde av dig snabbt. Tack! Bosse har nog målat även ansiktet i solen. Och i morgon är det en ny dag. Kram!
Ditte

Mats

Da Vinci tyckte vi var en spännande restaurang, smakade bra det vi fick in.. Men. Då vi var där så hade grannen allt folket :) tror vi var själv! Ska prova grann restaurangen också.. Mexikansk tror jag? Ha det!

Svar: Vi var nöjda idag också. Mexikanen har vi ännu inte provat, men det hinns med under våren. Nu var vi där vid tvåtiden, så det var inte så många gäster på någon restaurang. Verkar som om de flesta spanjorer är ute och äter fredag till söndag. Men annat blir det väl till påsk då stan fylls av gäster.Ha det gott!
Ditte

Catrin

Hoppas det har ordnat sig med mailen men så himla trist att behöva lägga tid på andra som förstör.
Det blev en fin dag i alla fall ser det ut som. Jättefina bilder med hav och god mat.

Svar: Nu hoppas jag att mailstrulet är löst och att trasslet inte skadat någons dator. Även idag skiner solen från en klarblå himmel. Härligt!
Ditte

Sanna Preifelt

Gud så fint och allt. Skönt med en långpromenad också!
För mig händer det också med mailen med jämna mellanrum, måste byta lösenord snart igen tror jag!

Svar: Vi har det skönt! Riktigt trevlig pensionärstillvaro. Och vi rör oss en hel del, bra med tanke på god mat och dryck. Nu hoppas jag på att min mail får vara ifred....
Ditte

Iris

Da Vinci -restaurangen här ligger nära jobbet, vår AW-restaurang, ägd av danskar. Idag var det varmt här, tandläkarbesök och lite dryck och snacks i skuggan hos holländarna. Kram

Svar: Låter som en hrlig dag, ja inte tandläkarbesöket förstås. Vår Da Vinci är nog spanskägd....Sol idag också och en promenad längs stranden får det npg bli med ett och annat vattenstopp.
Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken obehaglig start på dagen. Många olika känslor far igenom mig när jag läser vad du skrivit. Bra att du delade ut ett taggigt pris och ni gav er ut på tur. Det är klart att det behövs en längre promenad efter att ha smakat på så många godsaker.
Vissa av oss växer aldrig ifrån det. Jag noterade det när jag gick igenom minneslådor. Så många stenar jag "fått med mig" genom åren. Jag är glad för att jag "förstört" vissa med att skriva plats och år med en penna. Hm! Betraktas jag av andra som en "Stenkapare" och riskerar men i framtiden. Jag har bara inte kunnat låta bli. Det började med snäckor när jag var liten... vad ska det sluta med? :) Kram Stentuffa Bosse

Svar: Vad härligt med ytterligare en stensamlare. Jodå, jag har också samlat snäckor och gör fortfarande, men ser till att de inte har invånare. Stenar har jag många och några är också märkta med datum och var de plockats. SEdan kan man ju undra var vi stenkapare slutar. Men den tanken tar vi en annan gång...
Soliga hälsningar
Ditte

A-K

God morgon!
Så skönt att det fixade sig med mailen? Va duktig du är. Tror inte jag skulle ha kunnat greja detta själv.
Maten såg god ut! Det är nog inget ställe man tar med barnbarnen till. Sen en härlig promenad utefter havet. Kan det bli bättre?
Tror inte det.
Kram till er båda/A-K

Svar: Ja, nu hoppas vi att ingen skada skett hos någon vad gäller länken som kom. Susan skrev just att det kan ligga "spionprogram" där och vänta på att man loggar in på banken och det vore ju förskräckligt.nja, Da Vinci är kanske mer för vuxna, men det finns många rätter i form av pasta, kyckling, pizza som kan passa barn om de inte äter skaldjur. Men det finns ju en mexikansk restaurang vägg i vägg som kanske passar bättre just med barn.
Solen skiner även idag!
Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Tack för restaurangtips! Måste provas! Ja, vilket elände med mejlen... Jag fick ju och öppnade inte länken. Skulle dock råda alla som gjorde det att kolla sin dator. De oskyldiga bantningstipsen kan tyvärr också innehålla nedtankning av t.ex. trojaner. Är en slags spionprogram som ligger och väntar på att man betalar med sitt kort eller går in på sin internetbank. När man gör det töms kontot... Maken fick ett samtal från vår banks säkerhetsavdelning förra året. De hade fått ett "larm" om att han hade en sådan på sin dator i samband med att han hade betalat en räkning kvällen innan - hur de nu kan se det... Lyckligtvis hade han väl för lite pengar på kontot så inga pengar hade överförts.;) Han fick "blåsa" hela hårddisken och ominstallera allt.

Bra att du sparar några stenar till mig!

Buenas! //Susan

Svar: Jag skall meddela om detta. Illa och ställer till en massa besvär. Så onödigt! Men vad jag förstod var det många som inte kunde öppna länken, men det räcker säkert med att bara klicka på den för att få något virus. Baah....Restaurang Da vinchi är väl värt ett besök tycker vi. Och de små portionerna gör att man kan prova många rätter.
Vad gäller stenarna finns många vackra kvar....
Önskar dig en trevlig dag!
Ditte

Eva

god morgon på dig ...ja det där har man varit med om där dom skickar ut mail som inte är jag ..har även fått men öppnar inte dom. Trist att folk inte kan urskilja ditt och mitt...men va fint namn där ni äter & det låter riktigt gott :) såg först nu att du har tvilling flickor va skoj jag har 3 barn o tvillingar som är en av varje :) oxå vuxna i dag.Hoppas du får en skön dag kram

Svar: Mailhistorier, där nåon utger sig för att vara en annan är bedrövligt. Men idag är en ny dag..Kul att du också har tvillingar!
Önskar dig också en fin dag!
Här är det vackert idag också. Skönt!
Kramar!
Ditte

Ami

Vilket elände med mejlen, inte roligt när folk tror man har skickat konstiga meddelanden. Men vilken tur att ni fick ordning på det. Förstår att det behövdes lite lugn och ro sen, med god mat. Ser trevligt ut. Har inte varit där än, men vi är ju kvar ett tag till :-)
Ha en trevlig dag!
Kram

Svar: Ja, det kändes skönt att mailtrasslet ordnade sig. Men det ställer ju till det. I övrigt en fin dag med god lunch. Rekommenderar abslut Da Vinci vid tillfälle.Och ävenidag skiner solen på oss.
Önslar er en fin dag!
Kram!
Ditte

Marianne L

Still in Spain?! Hoppas att armen är OK och håller sig lugn så att du/ni kan njuta av god mat o väder. Jag delar också ut kaktusar till marodör! Kram

Svar: Skönt att det är fler som delar ut kaktusar. Vi är kvar men kommer hem i slutet av veckan. Armen blir bättre och bättre men det gör fortfarande ont i såret. Vi har det bra och det är trevligt att njuta av svensk sommarvärme. Vi hörs!Kram!
Ditte

Veiken

Jag fick också ett sådant mejl från dig. Om det bara är en länk som skickas ut, så brukar det vara ett virus i avsändarens dator! Skanna din dator också så att du vet att den är ren. Kramar

Svar: Skall ske! Tusen tack för info! Här skall skannas!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: