På gång....

    
 Ännu en fin vårdag! Och inte ett moln på himlen idag heller.
Bestämde oss för att gå den vanliga rundan längs Årstaviken och se vad som hänt sedan sist.
Att gå här en lördag eller söndag, då det är fint väder, är som att befinna sig i mitten av en sockerbit om det finns getingar i närheten.
Idag fanns visserligen inga getingar, men antalet människor som promenerade här på eftermiddagen kom verkligen i flock. Hela tiden.
Sedan skulle några hurtiga joggare ta sig fram kryssandes mellan alla gående och dessutom tyckte "snabba-på-cyklisterna" att denna smala grusväg längs Årstaviken är den mest ultimata att ha som träningsrunda.
Är inte helt överens med dem om just detta...
En härlig promenad blev det och visst var det mycket "på gång" längs Årstaviken idag.
 
Fint längs vattnet och tänk, snart är träden gröns.  Skanstullsbron skymtar i bakgrunden.
 
Båtägarna har full sysselsättning med sitt "vårbruk", andra går i rask eller långsam takt och
  vid Tantobadet har några slagit sig ner med sin picknick. En sak är gemensam; vårkänslan.
 
       
Även vitsippor och blåsipporna i backarna tycker det är dags att vakna upp.
 
Många hade också tagit med sig grillarna till Tanto för att inviga våren.
                                             
Och vi satte oss  på en bänk, njöt av utsikten och lät tankarna fladdra fritt i vinden.
 
 
            
 
                                                                                         
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
A-K

Åh, vilken härlig promenad. Visst är våren på väg! Här har vi krokus och violer i gräsmattan.
Avundas Dig och Bosse som har så många och vackra promenadalternatv. Här går vi bara vår gamlingar vanliga runda med hunden.
Kram/A-K

Svar: Ja, men det gör ofta vi också. Vi hamnar ofta vid Årstaviken och vattnet...Men det finns mycket annat också...Kram!
Ditte

A-K

Nu hade jag nog för bråttom med att trycka på knappen . 3 svar är lite väl mycket.

Svar: Så blir det ofta för mig....
Ditte

Ami

Vilka fina bilder på våren! Och visst är det härligt när vitsipporna och blåsipporna kommer fram. Och även när det blir lite liv och rörelse bland människorna :)
Ha det bra och njut av vårvädret!
Kram

Svar: Visst är den svenska våren lite speciell och här i stan, och säkert på många andra ställen, är det nu alla människor kommer ur sina hålor och stan lever upp. Och vi njuter här och laddar inför kommande veckor i Torre i april.
Ha det bra ni också!
Kramar!
Ditte

Mats

Ahh..härliga vårbilder..bra våren är på gång..och våren lär väl snart var över här i Torre? Ha det så gott..

Svar: Våren över i Torre och på G här. Vi hoppas möta försommaren i Torre när vi kommer. Förstår att du har det bra!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Kalv på grönbete kan man ju kalla när folk rusar ut ur sin kojor hahaha...Ja man förstår dom efter en lång vinter.
Ha det så bra, snart är ni här :)
Kram P ♥

Svar: Ja, snart är vi tillbaka. Och här rusar folk ur sina hålor för att möta våren. Vintern har ju varit lång.Saknar dig, L och I.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ännu en underbar vårdag alltså - härligt! Förstår att det blir trångt på gångstråken, alla vill ju ut och tina upp efter vintern :-)

Svar: Den här rutten längs Årstaviken vallfärdar många till och fint är det ju. vill man promenera och gå längs vattnet helaa tiden så är den här sträckan runt hela Söder utmärkt. Går man runt hela ön så är sträckan ca 13km. Och det finns vattenhål....
Ditte

Eva

Hej Ditte! då kan du ju rek någon ö kanske :) som du varit på jag är sugen på hydra kanske i framtiden låter gott när folk skriver om att grilla mums....du har ju haft en skön dag & önskar dig en skön dag i dag kram

Svar: Hydra var vacker minns jag, men du vet åren går. Var där på 1970 talet. En skön vårdag blev det.Hoppas du mår bättre idag.
Ditte

Veiken

Det är helt otroligt varje år när Sverige vaknar ur sin vinterdvala! Man tror inte att det är sant, men vi är så utsvultna på soliga varma och sköna dagar! Kramar

Svar: Precis så känns det! Våren är så efterlängtad och särskilt i år verkar det som. Men det är nog lika varje år. Men här i Stockholmstrakten har det varit extra mörkt dför ser var snöbrist. Men vi har ju stundtals lämnat för sydligare trakter och det har varit skönt.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det är intressant att gå samma vändor ibland och jämföra med hur det var förra gången. Leta nya vårtecken. Vi är många som "slåss" om samma tankar och utrymmen i denna härliga tid som väntar oss. Tänk att vi får vara med om det ännu en gång. Fina bilder. Kram Bosse

Svar: Tack! Även idag har det varit jättefint här och på något sätt känns tankar lite som nya när solen skiner på dem och man putsat av det värsta dammet. Kram!
Ditte

Freedomtravel

Riktigt fin dag idag också. Soligt och härligt. Faktiskt bättre väder här i Sthlm än i Marocko. De första två dagarna hade vi jättefint, men sen blev det regnigt och kallt. Trots det en superfin resa med sååå mycket upplevelser!

Svar: Jag förstår att det varit en både intressant och spännande resa med många olika upplevelser. Och jag har följt med....Jätteroligt och bra info tyckr jag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: