"Lantliga omgivningar"

    
 Lördagen har bjudit oss på mestadels mulet väder, men med en behaglig temperatur på omkring +18. Vi bestämde oss för att utforska lite mer "lantliga omgivningar"per cykel.
Jag hade tänkt ut att vi kunde ta oss  lite mot norr/nordväst till områdena Ciudad Quesada och La Marquesa. Nej då inte för att spela golf, finns en golfbana i La Merguesa, utan för att se oss omkring. Men vi (jag..) hade inte så noga tittat på kartan innan turen och det hade heller inte spelat så stor roll för kartan slutade innan vi kom så långt, vid området El Mirador ungefär.
 
 Vi passerade köpcentrat Habaneras och kom ganska snart in på en trevlig cykelväg som tog oss genom diverse boendeområden; Torreta II, Torrealmendoro, Los Altos del Limonar och Torreta III. Och nästan hela tiden cyklade vi längs sjön Laguna de Torrevieja.
Här ligger också en del av av parken, "Parque Naturale de las Lagunas de La Mata och Torrevieja, riktigt fina strövområden med upptrampade stigar. (Vad vi såg är detta också ett omtyckt område för många hundägare.)
                                                                                         
En trevlig cykeltur på bra cykelvägar och med fin utsikt.
 
Cykelvägen tog slut och vi svängde av västerut. Var också på spaning efter min passionsblomma. Blev hoppfull när vi passerade en handelsträdgård. Tyvärr, stängt så här en lördag eftermiddag, men jag kunde få en titt på alla vackra krukor. Alltid något!
Vi trampade påen bit till och nu längs bilvägen. Men med en rejäl väggren och ganska lite trafik så var det inga problem .
Vi spanade också efter någon lunchrestaurang för magarna gjorde sig påminda om att det absolut var dags för en matbit. Men inte hittade vi något och de ställen vi såg var stängda.
Så plötsligt uppenbarade sig skylten till byn Los Montesinos. Skulle vi vända eller fortsätta?
Min envetna hosta gjorde att vi vände här. Men nästa gång trampar vi vidare.
 
 
                                                                                        
Magarna ville fortfarande ha lunch så vi stannade vid en bensinmack och köpte med oss baguette, salami och varsin öl och tänkte att det fick bli picknicklunch på vägen tillbaka.
                                                                                    
Mycket vass var det längs cykelvägen.
 
Picknicken smakade bra där vi satt på en bänk under ett olivträd. Och t.o.m. ett bra cykelställ fanns att tillgå.
 
                                                                                     
 Och Leffe, nästa gång kommer vi ändå fram till La Marquesa. Men vi tänkte ta oss dit idag. Och var en bra bit på väg. Kanske hade vi sex, sju kilometer kvar till målet....
 
 
 
 Torrevieja den 1/3-2014.
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karin

Kul med en cykeltur på landet och det ser fint ut i omgivningarna fastän himlen är grå. Mysigt med lunch i det fria under olivträden.
Trist att hostan inte ger med sig och förstår att det är jobbigt på att inte vara helt pigg.
Tänker på dih och hoppas att du snart blir bättre.
Kram!


Svar: Jag blir nog snart bättre. Hoppas i alla fall. Det är roligt att cykla och lätt att ta sig fram och idag smakade det extra gott med lite picknick under olivträden. Kanske blir det en ny cykeltur i morgon. Kram!
Ditte

A-K

Så duktiga ni är och cyklar så långt! Kommer ihåg januari -87, då skumpade vi över gärdena med en hyrbil från Torreta III till mitt område. Då fanns inte Carrefor, Habaneras eller Agua Park. Har även cyklat ett antal ggr mellan La Siesta och hem ett antal ggr. Tror inte jag skulle våga göra det idag med all trafik som är nu.
Så synd att inget var öppet, men tror det ni inhandlade smakade suveränt!
Kram till er båda/A-K

Svar: Svårt nästan att tänka sig hur det såg ut i dessa trakter på 80 talet men du har ju berättat. Rena landet....För oss finns det mycket att se och upptäcka och vi tycker det är roligt att se oss omkring. Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Iris

Vad härligt med cykeltur! Ni får mig att börja fundera på cykelinköp:) landade ikväll till +19 grader efter en helt underbar och mysig ledighet i Sverige, ja lite jobb var det ju i Göteborg förra veckan också. Många varma kramar!

Svar: Välkommen tillbaka! Förstår att du haft en härlig vecka i Göteborg, även med en del jobb. Att köpa en cykel tror jag vore helt perfekt för dig också . Fundera på det! Kramar från oss båda.
Ditte

Mats

Hola Ditte, ja nu börjar ni komma igång ser jag :) kul att se bilder från gamla järnvägen! antagligen hade ni inte långt kvar till los Montesinos efter att ni svängt vänster vid handelsträdgården! Jag har aldrig stannat till i byn men det verkar vara en fin liten by... Jag har alltid susat vidare jag :) Kul att se... Nu längtar jag ner till torre! Cykla lugnt..

Svar: Vi får fortsätta en bit till nästa gång. Men igår var jag begränsad av den envisa hostan . Kommer flera dagar. Mycket att upptäcka. Kul att du kände igen dig. Och snart är ni också här.
Ditte

Susan

Hola! Fina omgivningar! Jag tycker att du borde gå och kolla din hosta. Jag drogs med långvarig hosta och trötthet för några år sedan men hade inte feber och gick därför inte till läkare förrän efter 6 veckors envetet hostande. Hade lunginflammation från en bakterie som heter mycoplasma. Fick antibiotika och blev frisk. http://svenska.yle.fi/artikel/2011/03/17/mykoplasmalunginflammation

Buenas! //Susan

Svar: Gårdagen blev trevlig med någon passionsblomma fick jag inte tag på. Får leta vidare i veckan. Skall kolla hostan
när jag kommet hem. Kan visst vara en elak mycoplasma som jag huserar. Önskar dig en trevlig söndag. Kram!
Ditte

Eva

Men vilken mysig dag & att läsa att ni sitter under ett olivträd åh va gott hoppas din söndag blir ljuvlig kram

Svar: Tack! Söndagen har börjat bra med kaffe och frukost på terrassen med sol och + 21. Önskar dig också en fin dag! Idag blir det havet och promenad dit. Kram!
Ditte

Ditte

Susan!
Tack för länken till artikeln! Intressant läsning!

Ami

Det var en lång tur ni tog. Men man ser ju så mycket mer på cykel än i bil. Vi var också ute, men till fots. Och det var riktigt skönt, trots att det var mulet. I dag är himlen lite blåare och solen värmer.
Hoppas hostan är bättre och att ni får en trevlig söndag!
Kram

Svar: Ja, det blev en bit men det var väldigt trevligt. Och skönt var det trots mulenheten. Jag hostar på men nu väntar havet och Paseon.Önskar er en fin söndag.
Kram!
Ditte

A-C

Hej Ditte!
Härlig cykeltur! Picnic-stället känner jag till, där har vi också stannat till ett par gånger. Handelsträdgården ska ni absolut återvända till, vi har handlat där ett par gånger. Ni cyklade förbi vårt bostadsområde, Banos de Europa, ligger strax för Torretta III. Vi cyklar ganska ofta på "gamla järnvägen" både mot handelsträdgården och mot Torrevieja. Skönt att slippa trafiken. Kram A-C

Svar: Hej! Vad trevligt att du kände igen dig. Jag fick först idag veta av P att vi hade cyklat på det gamla järnvägsspåret under gårdagens runda. Tack för tipset om handelsträdgården för vi har tänkt oss dit igen . Och då kanske vi kommer ända fram till Montesinos. Kul att vi passerade era trakter! Kanske ses vi nästa gång! Kram!
Ditte

Tina

Hej Ditte! I lördags kollade jag en cyklists lilla filmsnutt från Los Montesinos. Strax efter läste jag ditt blogginlägg! Kul! Och bilderna i filmen påminde om er cykelväg. Jag ska till Los Montesinos nästa tripp. Där finns en större Bodega. Har läst om byns centrum och utsikten över Laguna Park... Ser fram emot att göra ett studiebesök där, men bäst att göra det innan man shoppar tunga flaskor på Bodegan...
Hoppas du har fått bra hjälp mot hostan nu!!

Svar: Kul! Vi får ta en repris på Montesinos nästa gång vi kommer ner och det blir om någon månad eller så. Och då skall vi ta oss ändå fram. Utan hostattacker från mig. Tack för bra tips och det var ett roligt sammanträffande.Ha det gott!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: