Längs vattnet

    
 Gårdagen ägnades åt diverse pyssel inomhus. Jag hade tänkt att komma ut, men när jag sent om sider var redo så hade det börjat regna och jag ville inte gå ut.
Skaffade mig snabbt lite annat att syssla med; t.ex. att plocka undan de tjockaste vinterkläderna och ge plats för mer vårlika plagg. Jo då, jag vet att det kan komma ett bakslag rent vädermässigt, men det får lösa sig.
Idag kom jag mig i alla fall ut redan på förmiddagen, bäst att passa på. Sol, vår i luften, fågelkvitter; en riktigt härlig vårdag.
Fötterna styrde nästan per automatik mot Årstavikes vatten (Mälaren) och jag kom på att det var ett bra tag sedan jag gick här.
Extra trevligt att gå här en vardag, för på helgerna, särskilt när det är fint väder, så är det nästan som en lång kö av människor som vill promenera just här.
För att inte tala om alla cyklister, joggare, hundar och stora barnvagnar med förare som också rätar in sig i ledet som går. För snabbt går det inte.
I och för sig kan cyklisterna vilja ta sig förbi kön, inte alltid med framgång, men det finns ju andra ställen i stan, också längs vattnet, där det är enklare att cykla. Alltså mindre hinder i och på vägen. Och vad gäller helgjoggarna så kan de ju ta den här rundan i mycket långsam takt. Säkert bra av hälsoskäl för många av dem.
 
Viken ligger blank...
 
 Sjösättning redan? Ja, varför inte? Trångt är det inte heller.
                                                                  
Gott om plats för fotgängare idag.
 
 Koloniområdena är fortfarande obebodda. Men snart så och snödropparna klarar sig bra så här i solen.
          
Även svanarna ser ut att trivas.
 
Och viken fortsätter att glittra i solljuset när jag drar mig hemåt.
 
 
                                                                                       
 
 
                                                                            
 
 
 
 
A-K

Go kväll Ditte!
Var det här du gick när vi pratades vid? Det lät som. Du var ute på en promenad. Otroligt vackra bilder! Du har många vackra områden att promenera på. Hade jag lika fina promenadstråk kanske jag skulle he mig ut mera. Vi syns på torsdag, men då hinner vi nog inte promenera så mycket.
Tror du att vi kommer att äta en sen lunch, eller blir det en fika någonstans?
Kram/A-K

Svar: Tack! Jodå det var här jag gick när vi pratade. En sen lunch känns bra! Sen kan man ju bestämma storleken på den...Jättetrevligt att ses!
Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Det är vackert vid Årstaviken! Ang. A-K:s kommentar så äter jag gärna en sen lunch!
Buenas! //Susan

Svar: Visst är det vackert vid Årstaviken. Och extra fint när det inte är trängsel på de små grusvägarna. Och en sen lunch blir väl jättebra.
Trevligt att ses igen!
Ditte

A-K

Go kväll !

Jag ser verkligen fram emot att träffa Dig, La syrra och inte minst vår mentor Susan som tar hand om oss på hemmaplan. I Torre har vi ju Preciosa.
Kram/A-K

Svar: Visst är det skönt att bli omhändertagen ibland. Kram!
Ditte

Tina

Hej! Årsta minns jag inget av, mer än Midsommarfirandet som vi återvände för. Mina första fem år bodde jag i Årsta. Sedan blev det Jordbro i några år. Men jag måste säga att du bjuder då verkligen på tjusiga bilder, så ljuvligt att se!

Svar: Ja, jag går längs Årstaviken på Södersidan. Enklast så eftersom jag bor hör vid vattnet. Och idag var det en fin vårdag här.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vad skönt det ser ut vid Årstaviken. Dit brukar jag ta mig när jag ska hälsa på hos en f d arbetskompis som har en kolonilott där. Man har ingen känsla av att man befinner sig mitt i en storstad.
Kram
Annika

Svar: Årstaviken är verkligen ett vackert område och det känns verkligen som om man är lite å landet här. Roligt med en vän som har kolonistuga här. Det brukar vara så vackra blommor i kolonistugornas trädgårdar.Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka underbara vårbilder du bjuder på! Ser hur skönt ut som helst :-)

Svar: Tack! Ja, nu är det vackert i Stockholm.
Ditte

Ami

Snödropparna är väl fina...ett riktigt vårtecken :)
Ja våren är härlig och visst är det roligt att se alla solsugna människor som kommer ut ur sina "bon"!
Ha en härlig onsdag!
Kram

Svar: Bäst att passa på att ta sig ut när nu våren gläntar på dörren. Stockholm gör sig fint i vårsolen . Önskar er en fin onsdag . Kram!
Ditte

Veiken

Nu kliar det i fingrarna på alla vintertrötta att göra vår så fort som möjligt! Svensken kryper ur sitt ide! Härligt!
Tack för den vackra promenaden!

Svar: Tack och trevligt att du ville följa med. Och visst vill vi ha vår? Bäst att ta vata på dagarna.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Så du fick regn hos dig igår. Visst är det svårt att veta vad man ska ha på sig och om man ska skifta "garderob". Jag räknar kallt med ett bakslag, men inte med en repris på förra året. Du lägger alltid in riktigt fina bilder. Mycket njutbart för ögat. Kram Bosse

Svar: Tack! Jag försöker fånga det jag gillar och ibland blir det bra. Ibland inte. Men vilken tur att det nu är digitalt för det hade blivit dyrt med de gamla filmrullarna och inte ens gått att publicera.Skulle vilja lära mig mycket mer vad gäller det tekniska med att ta bra foton. Men den tiden kommer kanske.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: