"Klokboken"

    
 Idag gick jag igenom en av mina bokhyllor för att se vilka pocketböcker som möjlignen kunde lämnas vidare till Myrornas insamling och plats göras för nya.
Men mitt i plockandet så hittade jag också några små böcker med tänkvärda ord som jag fått av skolelever under årens lopp. Böcker som jag då och då tar fram och läser på nytt. Idag fastnade jag i soffan tillsammans med "Klokboken", en liten bok jag fick en skolavslutning 2001 av en elev som då gick ut skolår nio och som jag arrbetat mycket tillsammans med under tre år. (Den lilla boken är skriven av Gunnel och Kjell Swärd, utgiven på Pedagogikförlaget.)
Boken är fylld av korta citat och tänkvärdheter och som alla är lätta att bära med sig.
På måfå slog jag upp ett par;
"Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår". Nej, det gör man ju inte.
Och själv skulle jag ta mig ner till Dramatens restaurang, högst upp i huset, för att träffa väninnan Inger, äta lunch och givetvis prata. Ett par jättetrevliga timmar!
"Livet består av småstunder som det är viktigt att kunna njuta av."
 
 
Vi kom strax efter den värsta lunchrusningen och det var gott om plats .
En speciell känsla att äta lunch i denna kulturens boning och det blev verkligen en lång och jättetrevlig lunch.
Är man i stan kan denna restaurang varmt rekommenderas.
 
Morgonen började storstilat med sol och blå himmel över Stockholm, men av någon anledning tog molnen över.
Vi tog oss i varje fall en promenad till Kungsträdgården för att titta på körsbärsträden som håller på att slå ut. Förra gången jag var här, för drygt två veckor sedan, såg jag några väldigt små knoppar men idag var det flera grenar som hade utslagna blommor. Jättefint! 
"Skönheten finns i betraktarens ögon.".
 
 
 För att fortsätta känna av våren så promenerade jag hem genom stan. Och nästan hemma såg jag ännu ett vårtecken, en hel backe i Tullgårdsparken fylld med vacker scilla. Dessa fanns inte här i fredags....
"Man öpphör aldrig att förvånas..." Eller?
 
"Det är otroligt vad man kan hitta när man letar efter något annat."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                          
 
 
Malin

Om du vill bli av med pocketböcker tar jag gärna emot ett gäng. Här börjar bokhyllan eka tom på böcker att läsa. Åå vilken bok att ha i bokhyllan att plocka fran mellan varven!!
Har de äntligen börjat blomma körsbärsträden? Kanske dags snart för mig att göra ett besök i Kungsträdgården. Hoppas du hade en trevlig stund på Dramatens restaurang

Svar: Jag har flera böcker av liknande karaktär som jag fått av elever och jag uppskattar verkligen dessa. Minns såväl dessa ungdomar och undrar vad de gör idag. Ibland har jag haft tur och träffat på några som känt igen mig. Jätteroligt.Hör av mig vid nästa utrensning av böcker. Blir i juni. Skickar ett mail och kan ta med böckerna när jag åker till Väsby och lämna hos dig. Jadå, en tur i helgen till Kungsan om det är fint väder kan nog vara trevligt.
Och visst hade vi trevligt på dramatens restaurang.
Ditte

Esmeralda

Hej!! just nu har jag en tävling där kanske just du blir vinnaren av en valfri bikini från To Die For. Enkla regler, snygg vinst!! :D
Ha en superbra dag!! :)

Ruth i Virginia

"Man upphör aldrig att förvånas ...."
You can say that again! Det började snöa i morse och det bara snöar och snöar och flingorna blir större och större. Det är den 25 mars! Nu får det vara nog! Det har varit en vidrig vinter, så det är roligt att se vårtecken från högan Nord. Vädret är definitivt förvridet. - Fick ett par "Klok-böcker" av en kusin Gav dem till SVEA-föreningen, som har ett litet bibliotek på svenska ambassaden. Man kan liksom inte slänga böcker..

Svar: Vilken god idé att lämna böcker till SVEA, för att kasta dem det gör man inte... Jag var med i den föreningen i Peking och det var väldigt positivt.Förstår att du nu vill ha vår i Virginia och längtar efter allt vackert som kommer att blomma. Minns så väl de vackra magnoliaträden jag såg ett år i mars i Mac Lean. Ett minne som sitter kvar.
Men snart kommer våren även till er!
Ditte

Marja

Underbart med vårtecken! Skulle vilja vara i Stockholm nu och uppleva körsbärsblommorna. Ska meddela Johanna att hon och Ronja ska går dit i helgen.
Klokboken har jag också ägt en gång i tiden, men den försvann någonstans... undrar om det var Joanna som fick med sig den när hon flyttade hemifrån.
Kramar :)

Svar: Kungsträdgården blir nog bra i helgen om vädret är " bra". Våren blir så påtaglig där. Jag är så glad för "Klokboken" och liknande små böcker . Skönt att ibland bli påmind om det som är lätt att glömma i vardagen . Så roligt också att läsa det mina gamla elever skrivit i dem eller markerat. Många tankar dyker upp och särskilt i dessa dagar när skoldebatten fått extra fart. Kram!
Ditte

Eva

God morgon Ditte! ja alltid skoj att hitta sådant som legat undan ett tag & plötsligt blir det kul igen och lite nytt ..fina ord och ordvitsar är kul älskar ord :) ljuva bilder oxå och tack för din kommentar med råd:) skall testas ha en fin dag kram

Svar: God morgon! Hoppas du är piggare idag! Och våren är här när körsbärsträden börjar blomma och man ser hur rabatterna får upp nya blommor varje dag. Idag är det grått och trist. Åtminstone ute.
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Njuter av "dina" blommor. Det är lika fantastiskt varje år när det blommar.
Kram

Svar: Visst är det vår när körsbärsträden och scillan blommar. Men idag känns det kallt.Kram!
Ditte

Ami

Vilken bra bok - klokboken :)
Och vad härligt att få njuta av dina vårblommor!
Ha en fin onsdag!
Kram!

Svar: Tack! Hoppas att vinden mojnat hos er i Torre. Men det är ju skönt även om det blåser. Här hemma gläds man åt alla vårtecken och körsbärsblommorna i Kungsan är ett riktigt vårtecken både här och i Tokyo och Peking. Önskar er en trevlig kväll! Kram!
Ditte

Ama de casa

Men tänk ändå... Jag bodde 25 år i Sollentuna och var såklart mycket inne i Stockholm. Jag hade ingen aaaaning om att det finns en restaurang där uppe på Dramaten.

Den där klokboken verkar innehålla många bra och tänkvärda saker. Med tanke på den där restaurangen skulle jag vilja tillägga: "Man lär så länge man lever".
:-)

Svar: Restaurangen där är verklig kul tur... Och sommartid flyttar den utomhus, till terrassen. Jättemysigt och med Nybroviken alldeles nedanför. Rekommenderad!
Ditte

Veiken

Att kasta böcker finns inte på kartan! Jag brukar ta med mig när jag reser och lämna där jag ser att det gapar tomt på svenska böcker!
Jag hade en klokbok (Nalle Puh för vuxna) den försvann i flytten "#)(&¤
Kramar

Svar: Nej , kasta böcker gör jag inte. Tar också ofta med utomlands och lämnar kvar . Eller ger bort hemma. Nalle Puhs klokbok har jag också och han är absolut en av mina favoriter. Har alltid varit. Känner mig ibland som Puh.... Kram!
Ditte

Britt P

Hej Ditte,
Jag har en favorit - Tage Danielssons "Utan tvivel är man inte riktigt klok" och ett citat "Din stund på jorden" - tänkvärt!
Undrade just om blommorna i Kungsan - dit måste man!

Svar: Tage Danielsson är en favorit även hos mig. Läser honom gärna om och om igen. Jadå , en tur till Kungsan för att se körsbärsblommorna får du snart ta. De var jättefina men inte så många. Inte ännu...
Ditte

TantGlad

God morgon vännen!
Vilket fint ställe att äta sin lunch på. Vilken upplevelse.
Ja alla körsbärsblommor som är så fina. Jag älskar värkligen blommer och blomsterprakt som man blir så lycklig av.
Nu hoppas jag att du får en JÄTTESKÖN dag framför dig.
KRAAAAM FRÅN mig !

Svar: Det är alltid trevligt att kombinera vänner och lunch. Och Dramatenrestaurangen är en trevlig och mysig lunchrestaurang. Nu till våren öppna också Dramatenterrassen med härlig utsikt och god mat. Också högst upp i Dramatenhuset.Visst blir man glad nu över alla nya blommor som nu dagligen tittar fram. Det finns hopp...
Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Den sista meningen stämmer verkligen. Varje gång jag letar efter något hittar jag en massa andra saker som jag hade glömt att vi hade. Tack för fina bilder. Helgkram Bosse

Svar: Åtminstone jag har för mycket saker och då och då rensar jag. Men en vissa saker/böcker är också en del av min historia och mer svåra att lämna bort. Men jag har blivit bättre....Önskar dig en fin vårhelg!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: