I körsbärsblommornas tid....

    
I Peking för några år sedan. Tankarna hamnar där då och då. Särskilt så här i körsbärsblommornas tid, tidigt om våren.
Staden var särskilt vacker då. Och vackra minnen består. 
Vilken möjlighet jag fick den där dagen  i december 2007, erbjudandet om att få tillbringa ett halvår år i Peking. Och detta halvår blev nästan fyra år...Fyra fantastiska och lärorika år som också präglat mig på många olika sätt.
Tack Åsa, för att du trodde att jag skulle fixa det vid den aktningsvärda åldern av hela 58 år, Mona för att jag blev kvar, och tack alla andra jag lärt känna under tiden i Peking och som fortfarande är mina vänner. Ni betyder väldigt mycket.
 (Vill någon läsa mer om min tid i Kina/Peking så finns det mängder av inlägg under fliken Kina och med början i september 2007.)
 
 
 
  
 
                                                                                          
 
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
                                                                       
 
                                                                                     
 
 
 
 
 
 
Anna G

...och jag är så glad och tacksam att du tog möjligheten och modet att åka till Beijing.....Tack!
kram från en vän nu i Berlin : )

Svar: Tack du goa, fina, vän! Kramar och många tankar till dig.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Jag beundrar ditt mod att åka till Pekng och jobba. Så vackra bilder i kväll.
Ser fram emot vår träff på torsdag.
Kram/A-K

Svar: Det skall bli jätteroligt att ses. Verkligen! Och erfarenheterna jag har fått från Peking har också verkligen berikat mitt liv.Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Ja det är kul att se tillbaka förstår jag. Otrolig resa du/ni gjort. Fina bilder/ Kram P ♥

Svar: Tack! Ja, visst är det roligt att blicka tillbaka. Men det är ju morgondagen som snart kommer....Och här skall jag vara nu. Erfarenheten berikar ju...Kramar!
Ditte

Marja

Tänk att ha så härliga minnen att se tillbaka på! Kan bara tänka mig hur det är att gå där bland körsbärsblommorna. Kramar :)

Svar: Ja, minnen blir ju en del av ens historia. Och dessa vackra körsbärsblommor som finns i alla parker, på gatorna och lyser upp. Verkligen fint och väldigt romantiskt också.Kramar!
Ditte

Elisabeth i Åhus

Ja, visst har man många härliga minnen från åren (lite drygt 6år) i Beijing! Jag hoppas att körsbärsträden blommar i april när jag återvänder som en riktig turist och bara ska njuta av alla gobitar!
Jag & Roland är nyss hemkomna från en fantastisk resa till Kuba! Rekommenderar en resa dit om du/ni inte har varit där!
Härliga bilder från er resa!
Kramar från Öhmans

Svar: Vad spännande med Kuba! Har vänner som var där förra året och har hört dem berätta och sett lite bilder. Sydafrika står nu först på listan....Men man vet inte vart det blr efter det.Och Peking blir det, men inte i vår....
Önskar dig en fin resa med många roliga inslag. Det brukar det ju bli i den stan...
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Freedomtravel

Förstår att en sån upplevelse påverkar en på många sätt! Precis som mitt år på Island påverkat mig. Träden påminner ju för övrigt om en del fina träd på söder, som brukar blomma i vitt eller rosa.

Svar: Jag tor att det även här på Söder finns en del japanska körsbärsträd och de brukar blomma senare under våren. Vackra är de här också, men det blir inte den mängden som man finner i Pekings alla parker.
Ditte

Eva

God morgon ...men va härligt att fått uppleva det du fått göra, verkar ju helt ljuvligt. Vilka underbara blommor :) ja resor i sin helhet är minnen som man alltid kan plocka fram och prata om :) önskar dig en härlig dag kram

Svar: Många spännande och roliga resor har det blivit genom åren och det är jag väldigt glad över. Minnen, uplevelser och erfarenheter följer ju sedan med en i resten av livet.önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Veiken

Tänk så viktigt det är att i livets resa ta vara på tillfällen som bjuds och inte tveka! Det är så berikande och utvecklande! Underbart vackra bilder. Jag har varit i Peking som turist på hösten, Oerhört intressant! Kramar

Svar: Vad hroligt att du också varit i Peking. Inser att vi har den del gemensamma nämnare...Och just att ta vara på möjligheterna i livet tror jag på. I alla avseenden!
Kramar från ett än så länge soligt Stockholm.
Ditte

Ami

Vilken upplevelse att få komma till Peking och jobba. Och under så lång tid!
Förstår att körsbärsträden var fantastiska, ja och även alla andra blommor också.
Ha en trevlig tisdag!
Kram

Svar: Peking där vi bodde och Kina, som vi hann se en del av, var en spännande, rolig och händelserik tid. Verkligen!Och vackra träd blommor fanns det gott om överallt. Nu skall jag se vad som finns här längs Årstaviken.
Önskar er också en fin tisdag med nya äventur.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Måste ha varit fyra fantastiska, lärorika och annorlunda år :-)

Svar: Det var det. Helt klart. Och lite skidåkning blev det också i KInalandet. Och mycket mer...Dessutom resor inom Kina, besök i Tibet och i grannländerna. För vi gillar ju att resa...
Ditte

Malin

Jag kommer fortfarande ihåg när jag fick reda på att du skulle sluta. Vi var på fortbildning, vi i trygghetsgruppen, tror det var bl.a du, jag och Klas och vi var i församlingsgården i Fresta. Tyckte inte det var länge sen men åren springer visst på.

Svar: Ja, visst springer åren fort. Ibland lite för fort....Minns också den dagen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: