Hötorget

    
 Våren har fortfarande paus i arbetet så idag blev det en promenad in mot City och trakterna runt Hötorget.
De ivriga försäljarna på Hötorgetget hade nästan tomt på kunder så här en tisdag eftermiddag och tävlade verkligen om att fånga alla passerandes uppmärksamhet genom att slumpa bort varor. Men idag blev det inga inköp eftersom jag hade tänkt att gå hem också.
Passade på att titta ner i Hötorgshallen och även här var det glest både med kunder till butikerna och restauranggäster. Kan man anta att människor jobbar på tisdagseftermiddagarna? Humrarna såg i alla fall fina t och jag var verkligen sugen på att köpa med mig en hem. Men även det får bli en annan dag när jag skall mer direkt hem. Frestande var det i alla fall. Tittade inte ens på priset, för det här var inga frysta Canadahumrar direkt. Men smakar det så....
 
 
Bestämde mig för att utforska inredningsavdelningarna på PUB. Här öppnade i augusti Habitat, en engelsk motsvarighet till IKEA, men här i liten skala. Habitat grundades 1964 i Storbritannnien av Sir Terence Conran och över världen finns ett 70 tal butiker. Här på PUB öppnads affären i augusti 2013 och är det senaste tillskottet i "Habitatfamiljen".
För egen del så är jag på jakt efter ett litet skrivbord och jag hittade ett som jag verkligen tyckte om. Nu skall jag bara mäta innan jag beställer.
                                                                                          
 
 De skrivbord som passade mig. Mest tyckte jag om det till vänster. Lådan var rejäl och det fanns även bra ytrymme för min Macdator, sladdar, laddare , pennor och block.Gillade också boxarna som står ovanpå. Tittade även på glasbordet till vänster. Bara för att ha något att jämföra med.
Tänk att man, åtmonstone jag, blir "helt slut" av att gå omkring och leta saker och lite extra trött blir jag när jag ser en trevlig  Champagnebar i närheten. Ja, man kan få kaffe också.
Här satt jag en stund och vilade både mig, lungorna och hostan.
Kan verkligen rekommenderas. Här fanns lunchrätter av olika slag till  samt sallader och smörgåsar och till priser, mellan 70 och 130 kr. Helt ok för att vara i Stockholm.
När jag vilat färdigt traskade jag över till den andra inredningsbutiken på PUB som heter ROOM. (Det är också ROOM som i princip driver Habitat, men man kan lugnt säga att ROOM är dubbelt så dyr. Märket kostar!)
När jag väl var färdig med min titt så blev det en promenad hem till Söder igen.
Tomhänt!
                                                                                        
 
 Inne på ROOM fanns också en hel del att titta på och att få och plocka idéer är gratis. Än så länge...
 
 
                                                                                          
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Färggrant på Hötorget :) Det var länge sen man köpte nåt i möbelväg. Möblerade min etta hemma med hopplock av begagnade. Förr ville man ha och ha :-) Önskar man ville ha nu med hahaha...Men roligt att titta är det. Fint skrivbord!
Kram P ♥

Svar: Jag tyckte om det och det får plats hos oss. Dessutom praktiskt och helt överkomligt i pris. Och Hötorget är sig likt. Men marknaden i Torre är roligare och har bättre utbud. Kram!
Ditte

Malin

Hötorget ska jag besöka och köpa lite fina blommor tror jag. Och ska verkligen passa på framåt eftermiddagen när det "slumpas" bort

Svar: Gör det! Kan även rekommendera ett besök på Habitat, bra inspiration. Och Hötorgshallen är alltid mysig.
Ditte

Ami

Visst är det trevligt att strosa omkring och planera, eller bara fönstershoppa ibland :)
Skönt också att det finns lite mysiga platser för fika och vilande av hosta...Hoppas den ger med sig!
Ha en bra kväll!
Kram

Svar: Champagnebaren här var en för mig ny och trevlig bekantskap. Och möbelbutiken Habitat också.Och nu har hostan fått antibiotika...
Kram!
Ditte

Tina

Hej Ditte! Jag såg dina matbilder och funderar, har du varit och handlat på den fasta saluhallen, inne i Torrevieja? Hur var det, i så fall?
Kram
Tina i Umeå

Svar: Vi har handlat på den "fasta saluhallen" i Torrevieja och tycker de har bra fisk och kött. Men vi har också handlat både fisk och kött på Mercadona och Consum och de har också bra manuella diskar. Vad gäller grönsaker och frukt köper vi gärna på fredagsmarknaden.
Över huvud taget finns det ju även i snabbköpen ett bra utbud av frukt och grönt så ofta kompletterar vi där.
Kram!
Ditte

Eva

ja att plocka ideer är inte dåligt och man kan nog hitta saker som liknar för en billigare peng :) ja hummer har jag aldrig ätit fast jag älskar skaldjur ..är det gott? låter som en skön dag alla fall kram

Svar: Visst är det roligt att leta efetr något när man vet ungefär vad som skall inhandlas. Men ibland hittar man ju även andra spännande saker....Jag tycker att hummer är väldigt gott, men den skall vara färsk tycker jag. En helt annan smak än den som varit frusen. Kommer du till Grekland kan du kanske få tag på en nyfångad och tillredd hummer. Då smakar de som bäst. Sedan tycker jag nog att färska humrar här i stan är väldigt dyra...
Hoppas att du får en trevlig dag nu när du är ledig.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är underbara färger i grönsaks och hummerdisken. Man blir glad av att se dom.
Det är nog bra att reka innan man bestämmer sig. Förhastade köp gör oftast ingen glad. Skrivbordet såg fint ut. Hoppas att måtten stämmer! Kramar

Svar: Skrivbordet passade bra med måtten så nu är det bara att beställa. Här är ju inte utbudet av skaldjur inte alls så rikligt som du är van vid. Men det finns några"hallar" som har bra varor. Och även priserna är bra. Gott är det i alla fall!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh! Hötorget var nästan "hemma" under tre års tid. Vi bodde en vecka per månad på Rica som låg (ligger?) där. Det var via jobbet som vi bodde där.

Älskar Stockholm! Tror knappt att det finns en vackrare stad här i världen - då när Stockholm visar sig från sin soligaste sida, alltså :-)

Svar: Jodå, Rica ligger kvar. Passerade där igår. Roligt att du bott där varje månad i flera års tid. Visst är Stockholm en fantastisk stad? Men allra bäst då solen skiner....Det tycker jag också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: