"Hon ville inte vänta på pensionen"...

    
Hemma igen! Kändes lite konstigt att landa i ett småregnigt Stockholm. Det var ju bara några timmar sedan vi lämnade Torrevieja och Alicantes flygplats.
Men visst är det jättetrevligt att vara hemma också.
Det mest spännande idag var förutom landningen med Norwegian på Arlanda, (det blåste rejäl sidvind och planet slog ner på landningsbanan så tur att man inte har ont i ryggen...) att jag var med i ett reportage i Dagens Nyheter.
DN har en "pensionsskola" under många veckor och för en tid sedan blev jag intervjuad av Caroline Englund om hur det var att vara "ung pensionär".
Till saken hör att jag gick i pension när jag var 61 år. Kanske inte helt vanligt, men jag har aldrig ångrat det beslutet. Dessutom tror jag inte man skall ångra saker. Kanske göra annorlunda nästa gång...
 
I stället för regn bjuder jag på en solig och saltstänkt bild från Torre.
 
 
 
 
 
Stockholm den 7/3-2014
 
A-C

Hej Ditte!
Hårda landningar är aldrig roliga, men huvudsaken att det går bra. Vi gick båda två i förtida pension vid 61 år och har inte heller ångrat oss ett dugg. Det är nu att år sen. Vädret i Sverige ska bli riktigt bra vårväder till helgen har jag läst. så ha det så bra. Vi kanske kan ses när ni kommer ner till Torre nästa gång. Kram A-C

Svar: Nu har vi hämtat oss efter landningen och siktar in oss på den svenska våren som skall visa sig i helgen. Och visst vore det trevligt att ses i Torre. Ha det gott och njut av det goda livet.
Kram!
Ditte

Marja

En trevlig artikel. Jag jobbade till 65, eftersom jag då hade haft sjukpension 25% i några år, vilket påverkade min pension. Men du gjorde rätt val, för tänk så mycket du hunnit med redan under de här åren som pensionär.
Ha en fin helg. Kramar

Svar: Ja, DN har ju gjort en "Pensionärsskola" där de belyser olika aspekter av pensionärslivet och vad man kan vänta sig. Och inte kommer pensionen att öka i form av kronor, men kanske kommer livskvalitet i stället.Förstår så väl ditt beslut att jobba till 65, men för mig blev det naturligt avslut efter Pekingtillvaron. Och det blev bra.
Kramar!
Ditte

A-K

Välkommens hem!
Är du hemma för att Du ska bli riktig pensionär? Jag slutade 2 år innan pensionärslivet började, men Du började jobba i Kina i stället!
Beundrar Dig!
Ha det gott! Vi kanske syns fortare än Du anar!
Kram och godnatt/A-K

Svar: Nej! Jag är inte hemma för att jag skall bli riktig pensionär. Inte alls! Men lite läkarbesök är inplanerade...Jag åkte ju till Peking i januari 2007 och då var jag 57 år. Och 2010 i augusti blev jag pensionär. Hoppas vi snart ses!
Kram!
Ditte

Mats

Välkommen hem Ditte o Bosse :) bra artikel! Behövs att debatten om pensionen vinklas åt det hållet också... Inte bara att man måste jobba längre o längre... Ha det gott

Svar: Tack! Och idag skiner solen över Stockholm. Skönt! Vad gäller att gå i "för tidig pension" får jag kanske dra in på en del saker och planera lite mer, rent ekonomiskt, men det är det värt. Pengar är inte till någon glädje om man inte gör något roligt för dem. Ha det gott ni också!
Ditte

Freedomtravel

Kul, och bra artikel! Visst gäller det att leva nu, man vet ju aldrig hur livet blir sen eller hur länge man lever. Det gäller att ta chansen när man har den! Sen kanske man vill planera lite framåt också, men det får inte ta överhanden...

Svar: Vissst måste man ju tänka lite framåt men ofta går jag på; "Gårdagen har passerat och i morgon är en ny dag..." Och är man yngre behövs nog mer planerande, men efter mer än 40 år i yrkeslivet tyckte jag att jag hade gjort mitt och var nöjd med det jobb jag utfört. En skön tanke.
Ditte

Malin

Välkommen hem! Och idag är regnet ich filmjölken till väder utbytt mot klarblå himmel och strålande sol med inslag av blåst!! Bea artikel och härlig interjuv. Trevlig att komma hem till det!

Svar: Kul att du gillade artikeln! Och idag skiner solen och det är vår i luften . Så skönt! Önskar dig en trevlig helg ! Och koppla av!
Ditte

Eva

Hej :) måste vara skönt att bli pensionär redan vid 61 det hade jag velat :) men man förlorar en del väl? ja man saknar nog värmen som du skriver men skönt hemma oxå ...är det er bostad där? eller bara semester ? ha en ljuvlig dag kramen

Svar: Ja, det var en lagom fas i livet att sluta just då. Men det ser ju olika ut hur man kan och vill göra. Och man måste kanske räkna för sin egen del och se hur det blir rent ekonomiskt. Alla prognoser är inte enbart dystra och en del pengar försvinner om man avlider och då får ju ingen glädje av dom. Man kan ju ta pension samtidigt som man jobbar vidare. Möjligheterna är flera och det kan absolut vara värt att kolla upp det hela. Hemma för oss är Stockholm, som idag haft härligt vårväder som vi hoppas håller i
sig.
Önskar dig en trevlig kväll!
Ditte

Veiken

Jag håller med dig helt och hållet. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Man lär sig förhoppningsvis av misstagen. Jaså du är hemma i Sverige igen. Ska ni tillbaka till Torre fler gånger i vår??
Jag gick också lite tidigare och det var bland det bästa jag har gjort! Kramar

Svar: Jo, nu är vi hemma ett tag och förhoppningsvis blir det någon mer resa i vår. Slönt att läsa att du också slutade jobba tidigare, för ofta läser man om alla som inte kan slita sig från jobbet. Visserligen av olika skäl, men jag är så nöjd med att vara "friherrinna" och disponera min tid efter eget önskemål. kramar!
Ditte

Ami

Borta bra, men hemma bäst? Fast Torre börjar ju också så smått kännas som ens hem. I alla fall för oss :)
Men vilken tur att landningen gick bra trots allt och kanske tur att inte Patrik var med :)
Tycker du gjorde helt rätt som tog ut pension tidigare.
Man ska njuta av livet :)
Kram

Svar: "Det ska va gött att leva..." Visst är det så. Och jag har haft ett roligt, annorlunda, krävande , stimulerande och utmanande arbete, så jag kände att jag gett mitt när jag slutade. Dags för andra att ta över.Vi tycker också att det känns lite som att ha två hem; Torre och Stockholm och däremellan kommer segelbåten.
Vad gäller gårdagens landning var det nog bra att Patrik inte fanns bland passagerarna. Men det blåste rjält och kanske var piloten ny på jobbet.
Önskar er en fin söndag!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: