Färg!

    
 En morgon fylld av små lätta moln, blå himmel och en vind som förvisso virvlade runt, men med 6 m/sek. Alltså ingen kuling idag.
Så varför inte sätta i gång med lite målningsjobb. För egen del skötte jag det mer praktiska; att lägga ut lite täckpapper och komma med upmuntrande tillrop. Behövdes verkligen eftersom ytan som skulle målas är väldigt knottrig och svårmålad. Men fint blir det!
 
Bosse målar på och är vid gott mod trots den knöliga ytan
 
Men efter lunch var mina uppiggande tillrop på upphällningen och jag behövde samla på mig nya, så en promenad till havet och Paseon blev ett bra tankställe.
Hade bestämt träff med Irene och Suz så det var fler som kunde hjälpa mig fylla på mina tillrop. Även Ignacio anslöt sig så nu fick jag även lära in ett par spanska tillropsfraser. Två bra lärare!  Vill bara till att jag kommer ihåg dem.
             
      
Havet skiftade så vackert och det är härligt att se de olika färgskiftningarna.
 
Här tränar vi glada och uppmuntrande tillrop. Och om man sitter i solen är risken stor att man själv också blir färgad. Det vill jag inte bli, så därför skuggan...
 
Här är järngäng samlat och kanske blir de färgade av sina diskussioner. Vad vet jag?
Men trevligt har de här på bänken.
 
Efter pausen vid vårt vattenhål fortsatte vi att promenera längs havet. Plötsligt fick jag syn på en vacker hjärtformad sten på stranden. Och med ett raskt skutt över staketet var jag nere på stranden och plockade upp stenen.

Ett skutt över och stenen var i min ägo.
 
 
 
Och visst har det varit en vacker och lärorik dag. På mer än ett sätt.
 
 
 Torrevieja den 4/3-2014.
 
 
 
 
 
Julia

Åh, vad härligt!

Svar: Ja, det var en härlig dag!
Ditte

Mats

Vitt o fint blir det.. O härliga fina bilder.. Med sol och blått hav.. Härligt!

Svar: Ja, målningen blev så bra! Och solen och det blå havet är verkligen härligt.
Ditte

Ami

Det har varit lite lugnare med blåsten idag och även vi gick ner till Paseon. Mycket folk som var i rörelse där. Vilka bra spansklärare du fick tag på :)
Mycket jobb med muren, men fint och fräscht ser det ut att bli.
Och stenen du hittade kommer bli en riktig lyckosten :)
Kram

Svar: Visst hade jag tur med mina spansklärare. Nu gäller det att även minnas det jag borde ha lärt mig. Får ta med anteckningshäftet nästa gång. Och visst var det skönt nere vid havet idag? Lätt gjort att tillbringa tid där. Och trevligt att vara arbetsledare lite på distans. Målningen blev jättebra . Kanske beroende på att jag var på promenad.... Kram!
Ditte

Eva

Åh åh åh jag vill oxå njuta i värmen :) om inte så hade mina leder mått bra :) vilken fin sten du hittade & visst är det kul med stenar :) ha en go kväll kram

Svar: Men det blir snart du som får resa till värmen. Att längta är också en del av resandet. Stenar samlar jag på och den här var mer ovanlig. Man kunde nästan tro att någon målat på den. Önskar dig också en trevlig kväll. Kram!
Ditte

Marja

Vilken vacker och speciell sten du hittade! Den måste du vara rädd om. En hälsning från livet, skulle jag säga. :)
Ta hand om dig. Kramar <3

Svar: Ja, det känns lite så. Stenen skall få stanna här tror jag och påminna om just livet och de möjligheter vi får. Kram!
Ditte

Ama de casa

Ser helt underbart ut där - och jag tycker dessutom att det verkar ganska bekant? ;-)

Svar: Aha! Kan tänka mig det! Och ni har nog utfoskat det mesta i restaurang och promenadstråk här i trakterna.Önskar er en fin skiddag!
Ditte

Leffe

Det ser riktigt mysigt ut och jag tror inte Bosse behövde några muntra tillrop. Han tyckte nog det var ganska skönt så att få måla i lugn och ro.

Svar: Nu kom du på mig! Tror nog också han gillar att måla utan "goda råd". Men jag kan inte ge några eftersom det här händiga inte är min starkaste sida. Men fint har det blivit!
Ditte

Susan

Hola! Jag är också stensamlare - skulle kunna betecknas som "stentokig". ;) Det där stället har jag missat helt! Såg foto på P:s blogg. Kommer att utforskas i påsk! :)
Buenas! //Susan

Svar: En plats väl värd att utforska vare sig man samlar på stenar eller inte. Jag kommer att plocka fler där för utbudet av vackra stenar var stort. Blir bra att strosa där i påsk.Önskar dig en bra dag hemma.
Ditte

A-K

God morgon!
Så vitt och fint det blir hos Er! Bosse gillar att pyssla förstår jag.
Vilken härlig promenad ni gjorde utefter havet. Brukar promenera där med syrran, men kommer då från andra hållet och in mot centrum.
En så otroligt fin sten Du hittade. Nästan så att du ska rama in den på ngt vis.
Kram/A-K

Svar: Stenen kommer nog att föra tur och glädje med sig. En fin dag med "fint"sällskap", fin målning och fin promenad. Kram!
Ditte

Veiken

Du visar så underbart vackra bilder. Det är bara att njuta!
Arbetsledning och glada tillrop är det allra viktigaste vid målning! Att "skvätta" lite färg på en vägg gör ju sig nästan själv, eller hur??? ;) KRamar

Svar: Tack! Roligt att du tycker om dem! Det där med att skvätta färg, det kan jag kanske göra. Men den hamnar inte där den ska. Så jag överlåter med varm hand måleriet åt maken. Han får färgen på de rätta ställena. Kanske, som du säger, för att jag kommer med glada tillrop.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: