Dagens knorr, inget gnäll...

    
 Det får bli knorr utan gris.  Eller grisen i säcken. För dagen började med det sistnämnda. I alla fall på sätt och vis.
I morse hade jag återbesökstid på Södersjukhuset och före utsatt tid, klockan åtta, satt jag på en stol inne hos "min" hudläkare.
 Förutom min opererade arm så var det hela jag som skulle inspekteras och doktorn fullkomligt satte mig under lupp. Luppen var ett gigantiskt förstoringsglas och jag blev verkligen synad, t.o.m. fötter, tår och fotsulor.
Det mesta såg bra ut.
Ja, det var inte bra att jag fortfarande har värk i armen, men med tanke på muskler, stygn i olika lager under huden (som skall försvinna av sig själv) och nerver som kommit i kläm, så kanske jag måste ge mig till tåls ytterligare någon månad. Och det kan ta längre tid än så...
Vad som däremot inte var så bra, eller för att vara mer positiv, ett utvecklingsområde, var mitt ansikte. Själva utseendet handlade det inte om, utan mer om de hudförändringar som finns i stora delar av ansiktet. Hudförändringar som helt klart har samband med alltför mycket sol i alltför många år och som skall behandlas med en sorts cellgiftssalva som får till följd av att ansktet blir sårigt.
Men sedan faller sårskorporna av och ansiktet blir förhoppningsvis piggt igen.
 Jag kommer nu inte att påbörja behandlingen förrän i maj månad. Vi har ju tänkt oss en tur till Spanien först...
Nu skall kepsar, med rejält långa "hackehackspettsskärmar", inköpas och även ett gäng storbrättade hattar.
(De är dock svåra att ha på under cykelturer. Är inte förtjust i tanken med att ha ett band under hakan...)
Och jag vistas inte i solen. För säkerhets skull tillkommer också kräm med hög solskyddsfaktor i ansiktet.
Kanske kommer burka att bli ett alernativ.
 
Eftermiddagen blev den verkliga knorren. Lunchträff med två väninnor på stan. Restaurang Nybrogatan 38, med samma adress, fick ett tre timmar långt besök av oss. 
Det var så länge sedan vi sågs alla tre och vi hade mycket att prata i kapp. God mat och dryck tillsammans med goda vänner. Jättetrevligt! Och skönt för mig att skingra lite tankar.
Tack för en jättetrevlig eftermiddag! Det här gör vi snart om!
 
Min räksallad var perfekt och även Ninni och Agneta var nöjda med sina beställningar; röding och tartarbiff.
 
Känns lite konstigt att det är vårdagjämning i morgon för i Stockholm har det droppat ner snöblandat regn idag och termometern har knappast passerta nollan. Jag fick t.o.m. gå ner i källaren och hämta upp en vinterjacka innan jag begav mig ut på stan. Skönt att kunna hålla värmen.
 
 Sent på eftermiddagen idag. Snön har åter lagt sig. Men i morgon är det vår igen, eller...
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Skönt att du blir ordentligt genomgången och av en läkare som du har förtroende för. Mindre bra är att du har ont i armen och att ansiktet behöver piggas upp.
Mysigt med eftermiddagsknorren!
Kram!

Svar: Men nu går vi mot ljusare tider. Antar att det inkluderar det mesta. Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte .. Tråkigt med alla besvär men hoppas det ordnar till sig för dig.. Roligare med knorren på slutet :) här är det full vinter igen, kom riktigt stora snöflingor en stund.. Ha det så bra..Mats

Svar: Slutknorren idag var extra trevlig. Och det är ju det trevliga och positiva man vill minnas. Ja, full vinte är det inte här. men såpass med snö att bussarna och bilarna har svårt att ta sig fram. Och du, visst ordnar det sig....
Ha det gott!
Hälsningar till er båda.
Ditte

Ami

Vilken trevlig middag ni verkade ha. Skönt att kunna prata av sig om både det ena och det andra med sina vänner :)
Och jag tror också att ansiktet kommer att bli piggt igen efter krämbehandlingen. Tur att det finns bra grejer.
Snön såg ju inte så mysig ut, men den ligger nog inte så länge.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Nej, i morgon är det vårdagjämning och då vill jag inte ha snö. Tror tyvärr inte den bryr sig om vad jag tycker. Men hoppas kan man.Trevligt hade vi idag och att luncha med vänner piggar upp.
I morgon blir det också piggt för då skall jag hämta Max, barnbarnet på fyra år.
Ha det bra ni också.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Trist med nya behandlingar. Glöm inte att äta tillskott av D-vitamin nu när du inte kan vistas i solen (som är vår absolut viktigaste källa till det). D-vitamin behövs bl.a. för immunförsvaret och är faktiskt inte en vitamin utan ett hormon. Muy importante!

En annan bra medicin är god vänner - och jag ser att du har kurerat dig hela eftermiddagen. Bra!!

Buenas! //Susan

Svar: Jag har kurerat mig bra idag. Trevligt var det också. Tack för goda råd och jag hoppas på att få solljus på mig även i skuggan. Strålarna når mig nog lite ändå.....Där under parasollet. Men lite extra d vitamin är alltid rätt.
Ditte

Marja

Oj, oj... låter lite jobbigt med ansiktsbehandlingen, men efteråt kommer det säkert att bli bra. Du får ha lite tålamod. Den där solen är härlig, men inte alltid så bra.
Räksalladen ser väldigt god ut och sällskapet verkade trevligt.
Sköt om dig! Kramar

Svar: Jodå det blir nog bra när det är klart så jag får nog flera möjligheter att träna tålamodet. God tanke! Och idag kändes det extra bra med både trevliga vänner och god mat. Tack för din omtänksamhet. Kram!
Ditte

TantGlad

Hej kära ditte. Känner för att skriva kära, för så känner jag.
Så tråkigt med behandlingar och sånt. Man får ändra på så mycket. Du får tänka till nu och använda skydd.

Skönt dina vänner finns, och ni ser ut att ha både mysigt och trevligt . Fräscha tjejer.
Fina bilder och Wooow vad mycket du ser från din balkong.
Här får vi snö och Vinter i dag och det ogillar jag. Så visst är det trist med vinterjackor igen.

Ha nu en RIKTIGT skön torsdag.
Kraaam från mig.

Svar: Tack! Kramen värmer! Här ligger snön också kvar idag . Men inget att göra åt när våren strejkar. Skall hämta Max idag i Uppsala och vi skall ut på trevligheter. Får se vad det blir. Önskar dig också en bra torsdag ! Kram!
Ditte

Freedomtravel

Jobbigt med en sån behandling. Hoppas verkligen att det hjälper och ger den effekt man är ute efter! SV: Näringsfysiologi är ju inte alltför långt från mitt ämne, även om jag är mer inne på den folkhälsovetenskapliga biten av mat och fysisk aktivitet. På KI blir alla som doktorerar (utom tandläkarna tror jag, som blir Odont Dr eller nåt liknande) automatiskt Med Dr, så det blir jag också. Lite lustigt kan det kännas eftersom jag inte är läkare, och jag misstänker att det låter så då…

Svar: Då lärde jag mig något nytt om Med Dr. Bara att gratulera! Och jag gör det igen när du disputerat. Det skulle vara väldigt givande att vid tillfälle få läsa din avhandling. Ett spännande och intressant ämnesområde. Ja, det blir nog en kämpig tid när jag börjar behandlingen men den lär vara effektiv . Så jag hoppas på det.
Ditte

Annika

Visst är det vår även om det snöar här just nu. Men är det vårdagjämning så är det. Så bra att det finns hjälp att få mot solskadorna. Jag får verkligen mig en tankeställare då jag tillhör soldyrkarna. Vilken trevlig stund du fick med dina vänner, sånt lever man på ett tag.
Ha nu en fin Torsdag. Kramen

Svar: Solen är ju väldigt trevlig, men det är lätt att få för mycket av det goda . Och i mitt fall har det goda från solstrålarna övergått till det mindre goda. Men hjälp finns att få. Eftermiddagen blev härlig avkoppling. Önskar dig en trevlig vårdagjämning. Kram!
Ditte

Veiken

Jag tror inte att du ska behöva klä dig i burka ;) Det kommer att bli OK ändå. Bra behandlingar gör underverk, även om det är ett elände medan det pågår! KRAMAR!

Svar: Visst brukar det bli bra eller ok. Och jag är nöjd med det lilla. Men jag gruvar mig helt klart.Kram!
Ditte

Ama de casa

Men... Ska det aldrig ta slut? Men jag beundrar dig som klarar ut allt detta utan gnäll.
Kram!

Svar: Tack! Nej, det verkar vara en "never ending story". Men visst gnäller jag. Kanske mest inom mig själv....Spanien blir bra i april för att sedan ta tag i en jobbig del. Men det finns andra som har det värre.
Och skidåkning nästa år skall det bli...
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det första som slår mig är att du verkar vara i goda händer både på Södersjukhuset och under eftermiddagen. Den lunchträffen var säkert både en balsam och en skön ventil. En till vistelse i Spanien är kanske den bästa medicinen mot värken i armen. Lättare rörelseövningar vore ett komplement. Hoppas det ingår sjukgymnast i teamet. Du verkade ändå klara det mesta av besiktningen. Trist om du ska smörja med salvan under många (?) veckor av den svenska sommaren. Det viktigaste är att din hud svarar på behandlingen. Var rädd om dig. Kram från snöfri plats med vårsol till för en stund sedan.

Svar: Tack för dina fina ord. De värmde och gjorde gott. Jag tränar armen och den blir ju bättre, men det känns som om det är långt kvar. Just nu i alla fall..Och jag är glad för att besiktningen var ok. Inte i skick som ny, men ok. Får duga. Spanien blir bra att hämta krafter från och sedan kör jag i gång. LIka bra att hoppa i...
Här har vi snö kvar, men i morgon så kanske........
Kramar!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är tur att det finns så bra behandlingar. Även om det är jobbigt. Vad det såg trevligt och gott ut vid tjejlunchen.
Kram

Svar: Jag är så tacksam och glad över fin sjukvård och att det finns bra behandling att få.Och att just går träffa vänner och skingra tankarna gjorde mig gott.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: