Väntan!

    
En vacker och varm dag! Tittade på termometern på eftermiddagen i skuggan och då var den uppe i +31. Men i skuggan på terrassen var det behagligt och palmerna på andra sidan gatan gav viss svalka då de behagade röra sina blad i vinden.
Ett snabbt marknadsbesök blev det på förmiddagen, ville gärna hitta "färsk potatis" till misdsommar (vilket jag gjorde) och sedan väntade vi på att det skulle bli svalare och därmed mer njutbart med en cykeltur.
 
Spanien skulle dessutom spela fotboll mot Holland och vi väntade oss viss rörelse nere på stan. Det var det, åtminstone innan matchen och i början av den.
Gott om storbildsapparater på de flesta uteserveringarna längs Paseon.
 
Det blev lite "off road biking" på vägen.
 
Vi slog oss ner på restaurangen bredvid Keeer´s (österut) och behövde inte vänta länge vare sig på att få beställa eller få in det beställda. Väldigt trevlig personal som också anvisade oss en palm för parkering av cyklarna.
 
Sommarlovskänsla!
 
Mycket att se på Paseon och ute till havs. Är ju båtoch seglingsintresserad. En segelbåt utan segel passerar. Bådar inte gott! Genast undrar jag om det är något fel-. Ser också att fendrarna är ute. Hmmm...men jag väntar ett tag och då kommer båten tillbaka med satta segel. Skönt!
 
 
 
Väntar på nästa drag/slag från segelbåten och ser då ett gäng  hunriga duvor. Grannbordets gäster tröttnade på duvorna så de ställde sitt fat med nötter vid ett tomt bord. Och inte var bordet tomt många sekunder. Kändes som om duvorna fick precis som de ville. Men personalen var inte glad...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Duvorna behövde inte vänta länge.
 
Caféerna längs Paseon, liksom bänkarna längs havet, fylldes av besökare denna ljumma och vackra kväll. Tror oftast det är så, men Spanien skulle dessutom spela fotboll...Höga förväntnigar! Innan matchen!
Efteråt kändes det ganska avslaget, milt sagt.
Inte mycket att göra åt ett lag som spelade så bra som Holland gjorde. Inte denna gång.
 
 
 
                                                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Ja, nog var Holland det bättre laget alltid... Och BRA mycket justare än vid VM-finalen förra året. Det där nickmålet kommer nog att kunna bli "Årets mål" i år.
Tycker lite synd om Casillas...

Dom där duvorna är ett gissel. Dom är inte lite fräcka! När vi var på Keepers med Ami och Patrik var det en som nästan landade på en ölsejdel... DÄR GÅR GRÄNSEN!!! ;-)

Svar: Spanien kan nog inte leva på gamla meriter även om de brukar leverera. Tycker också att han hade otur . Är ju oftast en jättebra målis. Vad gäller duvor skall jag nog konstruera en medtagbar spikmatta så de inte kan landa. Men sen människor som ställer nötter till dem....puh.
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Dumt att ställa nötterna så där. Vad är det med
folk :(
Ser f ö härligt ut. Och matchen - som jag inte såg- men hörde en som gick ut på terrassen istf att titta :-)
Kram P ♥

Svar: Visst! Undrar hur folk tänker😧. Två amerikanska tjejer...Mysigt att sitta och titta på havet. Jag gillar det...Vad gäller fotbollen kan den inte fås ospelad . Kram! ❤️
Ditte

Veiken

Jag var överlycklig igår när Holland vann. Holland har varit "mitt" lag utöver Sverige sedan Ruud Gullit, Marco van Basten och Frank Rijkaard spelade i Hollands landslag! Det är dags för Holland att vinna i år! Kom ihåg var du först läste det! :) Annars gillar jag Spanien högt och rent! Kramar

Svar: Igår var Holland helt överlägset! Och kanske håller de ända fram. Jag skall absolut minnas var jag först läste det. Men kanske skräller ett annat mer otippat lag....spännande . Kram!
Ditte

Ami

Förstår att du kolla extra när det gäller båtar. Det kommer nog alltid att sitta i när du är van att vara ute på havet :)
Men de där duvorna är jättejobbiga och de är inte ett dugg rädda heller. Det är som Ama säger, på Keeper dök dem nästan rakt ner i ölen....Fyllekajor kanske :)
Ha en bra söndag!
Kram!

Svar: Tack, blir säkert en bra dag imorgon också. Och jag hoppad på mindre ont. Blir jobbigt när jag svettas och den hamnar i de öppna såren. Men det är ju övergående som tur är. Skall nog uppfinnarn portabel spikmatta att rulla ut . Den borde även ta bort duvorna eftersom de inte då kan landa. Kanske har de här andra förmågor än hemma. Önskar dig också en trevlig söndag och bra väder. Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

Har ni tv ;)

Svar: Vi har tv och vi ser fotbollen! Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

Har ni tv ;)

Svar: Vi har tv!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Jag kollade inte på fotbollen. Tyckte ändå att det var lite synd om mitt andra hemland.
Läskigt med duvorna! Baren borde försöka få bort dem på något vis.
Vilken värme ni har! Hoppas mina gäster trivs. De ska vara kvar till den 29/6.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Vi såg dina gäster på balkongen igår kväll. De trivs säkert. Här är varmt men det blåser skönt och det gillar jag. I övrigt är jag i skuggan. Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Malin

Vilka härliga bilder och måste nog erkänna att det börjar klia lite i fingrarna att boka en utlandasemester

Svar: Tack! Ja, lite ombyte utomlands är väldigt trevligt även om jag också tycket att Sverige är väldigt fint . Bra med både och...
Ditte

Bosse Lidén

Jag förstår att det är skuggan som gäller. Var rädd om ansiktet. Det gäller att utnyttja tidiga mornar och kvällarna förstår jag.
Duvor och fåglar över huvudet taget vid uteserveringar är smolk i bägaren.
Tror du de firade med nötter i Amsterdam? :) Kram Bosse

Svar: Jodå, skuggan gäller och passar mig bra. Ja, fåglar skall helst vara där det är tänkt....Säkert firades det med nötter i Amsterdam...fniss!
Kram! Och nu Tyskland mot Portugal....
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: