Test!

    
Man skulle kunna säga att det är en provomgång. Alltså, jag testar mitt och den nya stegräknarens förhållande. Måste känna om det är något att bygga vidare på.
Hade två inplanerade "uppdrag" att utföra under dagen.
Det första var ett besök på banken och det kan ta tid. Men med endast fyra före i kön såg det hoppfullt ut.
Men en svensk, trevlig, yngling framför oss meddelade dock att damen framme i kassan haft sitt ärende pågående i 23 minuter...nåja, tid har vi gott om.
Damen var nog inne i slutspurten för det tog sedan inte mer än fem minuter så var kön slut och det vår tur. Riktigt smidigt gick det också att uträtta ärendet.
Nästa "uppdrag" var ett besök på turistbyrån för att hämta kartor, busstidtabeller och information om en båttrur till ön Tabarca som ligger en bit söderut längs kusten. Båt med glasbotten avgår fran hamnen i Torrevieja varje dag, utom fredagar, klockan 11 och man är tillbaka klockan 18. En trevlig utflykt om det nu inte blåser för mycket och medför alltför höga vågor.
Vi fick också tips igår av Ama och Anders att ta båten från Santa Pola, eftersom båtresan då blir kortare och kanske mindre vågig. Något att tänka vidare på.
 
Vackra blommor längs vägen som inbjuder till ett stopp.
 
Efter bank och turistbyrå strosade vi ner till havet, ja för att hålla stegräknaren på gott humör krävs det viss hastighet i stegen. Så det blev ett snabbt strosande. Undrar vad det heter då? Kanske det engelska ordet "power walk" , men på svenska alltså. Kraftpromenad? Ja, så kraftig var den inte...
 
 
Redan lunchdags! Alldeles väldigt lägligt passerade vi den kinesiska restaurangen, Chinatown. För min del blev det bl.a friterade alger och stekta räkor i vitlök och sedan kycklingspett med stekt grönsaksris. Efterrätten blev en färsk fruktsallad. Gott! (Man kan välja om man vill äta à la carte eller deras lunchmeny för 10 euro med en dryck inkluderad. )
På hemvägen var det "samling vid pumpen" på Calle Almudena , Ama, Anders och 2xI. Och så kom vi...
Jag bestämde mig för att gå med de två "ina" till INA espresso och fika. Trevligt med ett kafferep på eftermiddagen. Och gott kaffe! Vackert dessutom!
 
 
Gott och vackert kaffe på Ina Espresso. Och priset? 1 euro!
Att jämföra med svenska priser där en kopp kaffe kostar minst motsvarande 3 euro...
 
Väl hemma igen, med 10 000 steg förbrukade, fanns det två nyförvärv av blommor. Bosse hade hittat en avbruten passionsblomma och räddat den till ett vattenglas. 
Även en av grannarnas röda blommor, tror det kan vara nerium, tittade in genom muren för att hälsa. Och den får gärna stanna kvar och helst ta med fler blomvänner in hit.
 
Och stegräknaren som utsatts för ett dagslångt test är fortfarande pigg och visar uppmuntrande siffror så jag tror att vi kommer att fortsätta vårt förhållande. Om jag får bestämma...
                                                                                  
   
 
                                                                                                   
 
 
                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Vilka härliga dagar ni har!! Här hemma är det bara grått, kallt och regnskurar om vartannat. Och kul att stegräknaren funkar som den ska

Svar: Ja, idag har det regnat här också. Nästan i en timme, men det är lagom varmt med +25. Passar mig jag är ju bara i skuggan numer.Hoppas att vädret hemma i midsommar blir trevligare.
Stegräknaren funkar utmärkt och snart är det dags att se om den fungerar per cykel också. Kanske?
Ditte

Marja

Du låter så energisk och inspirerande. Jag känner att jag rör mig alldeles för lite... något varje dag, men jag tror inte jag skulle få någon glad gubbe på den där stegräknaren. Borde kanske skaffa en. Reagerar den när man cyklar?
Passionsblomman är såå vacker där den ligger. Kram

Svar: Jag skall prova om stegräknaren fungerar vid cykling. Vi tycker ju om att cykla...Och det är ett trevligt sätt att röra sig på. Jag har inte fått någon glad gubbe än. Får se om han kommer...Tror du klarar dig alldeles utmärkt utan steggubben. Passionsblomman var så vacker, men tyvärr har det inte överlevt mer än en dag. Kanske inte tål vatten.
Kram!
Ditte

Ami

Ja, dessa bankärenden! Vi stod minst en halvtimma i kö i somras för att aktivera vårt kort. Helt galet och ingen AC var det heller. Så då hade ni bättre tur.
Kul att ni sprang på de andra bloggarna också :)
Ha en fin kväll!
Kram!

Svar: Ja, här händer det alltid något! Och upplevelser kommer bara så där. Kan vara nog så spännande med ett bankärende. Önskar er också en fin kväll. Här har det regnat på em och luften är nu friskare....Skönt!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh! Dom har alltså samma rätt på menyn som nog var min "vinnare" på förra tapsrejset? Måste gå dit nån dag...
:-)

Bussen till Alicante kör in till Santa Pola. (Kanske inte alla - det får ni kolla i såna fall). Den stannar vid marknadsplatsen och då är det en bit kvar ned till vattnet. Men ni är ju inte rädda för att gå :-) Till Alicante kostade det drygt fyra euro senast vi åkte, kostar säkert lite mindre till Santa Pola.

Det finns trevliga restauranger ute på Tabarca, och det kan ju vara skönt att slippa köra på en utflyktsdag :-)

Svar: Tack för infon och tips! Vi skall kolla! Nej vi kör inte....Och vi har inte hyrt bil nu heller. Men det skall bli vid tillfälle. Har antecknat alla era tips om utflykter i närheten. Bra att kunna ta bussen för oss.
Vad gäller maten på "chinarestaurangen" fanns dessa alger och räkor på à la cartmenyn. Och jag frågade extra för att vara säker...Bäst att kolla innan...
Ditte

Ama de casa

Och - som sagt - det var trevligt att träffas sådär spontant igår :-)

sv: abayan - det ordet hade inte jag hört förut. Nu känner jag mig obildad...
:-)

Svar: Jag vet inte om det heter abaya, men jag tror det. I Saudi, kallas dessa klädslar för damer, som alltid är svarta och kan ha broderier på sig så. De och täcker hela kroppen utom ansiktet. Har en svensk väninna som flyttar till Saudi i höst och hennes man kom hem med en sådan heltäckande dräkt. Skall helst bäras när man kliver av planet och alltid utanför det västerländska området där de bor. Visst var det trevligt att ses! Om än så på trottoaren!
Ditte

Susan

Nämen där var ju min favoritblomma igen! Hänförs lika mkt varje gång av skönheten! Ni verkar ha det urbra - fortsätt så!
Buenas! //Susan

Svar: Visst är denna blomma helt underbar. Men i vatten orkade den bara ett dygn. Bra så ! Vi har det jättebra, men lite smolk är mina sår. Men jag försöket tänka bort dem. Och nu har du också börjat nedräkningen...Ha det bra!
Ditte

Veiken

Vilket trevligt liv ni har därnere och bloggträffar mest varje dag! Jag ska plocka fram min stegräknare, som väl är lite omodern, men den räknar i alla fall stegen - hoppas jag! Fortsätt ditt härliga liv därnere! Stor kram!

Svar: Tack! Ja, ibland blir det en spontan bloggträff. Alltid trevligt ! Stan är stor men ändå inte...Din stegräknare fungerar nog jättebra. Säkert bättre kvalité än de nya... Jag kurerar mig i skuggan och det blir bättre för var dag. Men gör ont. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon kära Ditte! sitter och kommer på mig själv med att sitta o drömma mig bort & jag befann mig för en kort sekund i Spanien :) härligt ni har det hur länge skall ni stanna denna gången? massa kramar till dig o hälsa mannen din :)

Svar: God morgon Eva! Visst är det ibland skönt att drömma sig bort. Det har jag gjort många gånger. Vi stannar till slutet av juni för jag vill inte ha det alltför varmt och måste ju uppsöka skuggan. Men det går bra. Idag väntar båtutflykt....Önskar dig en bra dag! Kramar och hälsningar !
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Fina bilder som vanligt! Den där räkrätten måste prövas!
Det ska bli intressant att höra om Er utflykt idag!
Hoppas det inte blåser för hårt på sjön! Iofs, ni är ju båtfolk så lite blåst gör nog inget för er. Värre för mig som blundar och håller i mig för allt jag är värd.
Kram på Er/A-K

Svar: Hola,Nu är vi hemma igen efter dagens utflykt. Jättetrevligt, men visst gungade det lite. Men oss gör det inte så mycket. Men man kan ta sig från St Pola och då blir sjöresan kortare. Ett bra tips!
Ha det gott!
Kramar från oss båda.
Ditte

Lena i Wales

Skönt att vara hemma i Wales igen, så jag har möjlighet att följa dej. Ni verkar ha det fint nere i Spanien. Bankbesök i Spanien, ja kan vara en upplevelse! Har egen erfarenhet. Så kul att se dina vackra bilder och dina härliga texter!

Svar: Tack! Jag ser fram emot mer läsning av dig från Irland. Har varit så spännande! Bankbesöket gick bra och smidigt men det är bra att vara förberedd med tid. VI har det bara bra och jag är mycket i skuggan men havet och vacker natur ser jag ju därifrån också.
Ditte

TantGlad

Hejsan kära Diitte. Full fart som vanligt vännen.
Det blir en kort kommentar idag där jag önskar dig en JÄTTEFIN midsommar. Kraaam goa dig!

Svar: Tack! Önskar dig också en härlig och blomsterfylld midsommar!Soliga kramar!
Ditte

Monika

Underbart... Service i Spanien är ju inte roligt som service i Sverige om jag förstått det rätt på min svägerska och Martins bror som bott i Spanien totalt sett i över tio år.

Kollade mini R rean och de har en del retro och fräcka kläder, tuffa nästan på gränsen för mig för häftiga! Tack för tipset!

Kram

Ps. Skulle översätta kraftpromenad till snabbgång fast det inte har någon logisk förklaring alls..

Kram!

Svar: Ja, snabbgång kan ju vara ordet jag söker... Vi har ji Mini R butiken i grannskapet hemma i Stockholm och alltid roligt att titta in där. En del är kanske lite för mycket/litet och annat är verkligen häftigt.Vi njuter och har det bara bra! Hinner med den svenska sommaren också.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: