"Sommar, sommar och sol"...

    
 Vi njuter av de ljumma kvällarna och sitter gärna ute länge, länge och har även fått till ett litet, provisoriskt, utomhuskök för att inte ens gå in och ordna med mat.
Oftast är teperaturen vid 23 tiden omkring +24, och palmerna på andra sidan gatan och grannarnas citronträd ger extra skön svalka när kvistarna vajar i vinden.
Trevligt att ta ut datorn och titta och låtsas att det kunde ha varit en svensk sommarkväll. ( Vet att värmen hemma inte direkt kommit ännu.)
Igår varvade vi en del fotboll med att se ett par svenska tvprogram; reprisen från i måndags av "Lotta på Liseberg" (i reprisen på tv4 play slipper man reklamen) och direktsändningen av "Allsången på Skansen."
Tänkte överraska Bosse mitt i programmen med lite jordgubbar och glass. Öppnade kylskåpsdörren och plockade fram en korg med något rött. Just i det ögonblicket jag skulle börja skölja gubbarna insåg jag att det var små tomater.
Tittade en gång till i kylen. Men det hjälpte föga. Hade möjligen jordgubbarna förvandlats till tomater?
Köpte två korgar à 500 g på den svenska midsommarafton, den 20 juni, men helt glömt av att vi ätit upp alla.
Inget att göra! Så överraskningen fick i stället bli några goda ostar och kex. Gott det också! Här finns ju mängder av ostar att köpa till väldigt bra priser i de manuella diskarna i butikerna och vi har köpt några nya sorter var vecka för att prova. Ett tapastips är serranoskinka tillsammans med manchegoost...
 
Från Lotta i Götelaborg till Petra Marklunds debut som allsångsledare på Skansen. Bra jobbat Petra!
 
Också tomaterna som inte ville förvandlas till jordgubbar...(Men några åts tillsammans med ostarna.)
 
 
 Tänkte under dagens promenad göra nya försök att hitta jordgubbar, men icke. Och det hjälpte inte att vara envis. Jordgubbar fanns inte att uppbringa. Slut för säsongen och jag fåt väl frossa i de svenska hemma. Om de nu inte regnat bort.
Mötte 3 X I nere på stan för lunch och senare promenad ner till Paseon. Varmt och det känns som om åskan ligger i luften och en del åskmoln har rört sig runt.
Rast på Deni´s i skuggan förstås och härlig utsikt över ett vackert skiftande hav.
 
Jodå, det går att få till en mer avskild plats på stranden om det är mitt i veckan och inte dierkt högsäsong.
 
Blåste gjorde det stundtals, kastvindar, och segelbåten där ute var på väg att även ta ner focken.
Och både havets sus och vågorna brus hördes upp till oss där på caféet.
(Men jag slapp sand mellan tårna...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                         
 
 
 
 
                                                                                        
 
 
 
 
 
                                                        
 
 
 
                                                                                     
 
 
 
 
 
                                                                                            
 
                                                                                            
 
   
                                                                                           
 
    
                                                                                        
 
 
 
                                                                                     
 
 
 
                                                                                         
 
 
                                                                                        
 
                                                                                   
 
                                                                                      
 
Sanna Preifelt

Åh vad underbart :)

Svar: Ja, vi njuter och i skuggan . Men kvällarna är nästan bäst.
Ditte

A-C

Ja, visst är de underbara dessa ljumma kvällar blir riktigt avundsjuk, här är det bara 14 gr kl 19.30. Härligt med utomhuskök. Senare ikväll kommer sonen, svärdotter o de tre barnbarnen. De ska stanna här ca en vecka. Ska bli kul. Kram /Anna-Carin

Svar: Kvällarna är verkligen fina. Och dagarna också förstås . Men ibland väl varmt. Nu tar vi oss en tur hemåt och lär få det svalare. Trevligt med barnbarn och barn på besök. Njut av allt och ha det bra . Kram!
Ditte

Iris

Underbara kvällar även här, fortfarande sol och ljust - saknar något de mörka kvällarna :) Regnskur i eftermiddags, men jag njöt! Kram

Svar: Välkommen till Sverige! Skönt att du fått sol för det har varit en bristvara. Vi hade regn i går på förmiddagen.., skön luft efter det. Nu hoppas vi på sol även hemma. Kram!
Ditte

Tina

Hej Ditte, här kommer en sen hälsning, det var en vän till oss, en officer som träffat din far som läste ditt inlägg från Nationaldagen och sa ang. att han varit i Normandie: "Allan var med som ciceron när jag var där 1986, har även haft Allan som utbildare i närstrid under officersutbildningen."
Kram! Vi hörs!

Svar: Kul! Ja, pappa var ciceron många gånger till Normandie med Krigsskolan Karlberg där han jobbade som lärare sedan 1950 talet och framåt . De flesta officerare vet vem han är. Och i Normandie var han ju med själv då det begav sig. Vi hörs !
Ditte

Tina

Jag har fått tips att köpa Bellota, en serranoskinka. Lär väl fråga mig fram på Mercadona, där skinkorna hänger :-)

Svar: Finns nog i Saluhallen också och på Carre som har ett otroligt utbud . Vi köpte den där.
Ditte

Ruth i Virginia

Krigsskolan Karlberg.

Jag var på Karlbergsbal 1949. Min dåvarande fästman var kadett där. Det var mycket precis. Vi flickor måste anlända på minuten enl. inbjudan. Mitt namn ropades ut och kadetten kom nerför trappan och eskorterade mej upp, där jag blev presenterad för högsta befälet (tror jag). Det var middag och dans.
Min syster hade sytt min balklänning av pistachiogrön georgette med en liten cape av svart silkesammet. Verkligen snygg. Använde den också på nyåret, som firades på Rosenbad. Fästmannen i sin tjusiga uniform, förstås.
Och vi åkte spårvagn till och från!

Svar: Oh, Ruth så fantastiskt! Tänk 1949, det året föddes jag....Och jag förstår exakt vad du pratar/skriver om. Alla regler och turer som måste följas...Noga var det! Var på min första vinterbal på Karlberg som 17 åring, man skulle egentligen vara 18, men balen var i januari och jag fyllde i mars. Sedan blev det flera baler under några år då min "fästman" gick på Karlberg och sedan jobbade där under några år. Vilka minnen! Tänk din vackra klänning, jag kan riktigt se den framför mig och med långa, vita handskar som skulle vara på, utom under middagen, men under de första danserna. Och tänk att ni åkte spårvagn dit och hem. Nostalgiskt och härligt! Vet att jag blev skjutsad dit av pappa, han skulle också på balen med mamma, men tyckte det var pinsamt, så gången därpå blev det taxi. Undrar så om du har något foto från din bal....Men du har alla minnen.Och med dem kommer man långt.
Tack för att du delade med dig. Det betydde mycket för mig.
Ditte

Ami

Vad snopen man blir när man upptäcker att det man skulle ha inte finns hemma....Gjorde samma sak förra helgen. Alla mat var klar, skulle bara ta fram pommesfriten och lägga den i gryta, när jag såg att den var slut. Fick bli potatis i stället :)
Vi tittar också på Tv play i Spanien för att slippa reklamen.
Ha det så bra och fortsätt njut!
Kram!

Svar: Tur att man kan hitta alternativ när det man tänkt sig inte finns. Tomater mot jordgubbar är svårt. Men osten blev bra alternativ.Tänk så bra det är med Tv play, både Tv4 och svt. Och Sat tv plus fukar ju toppen.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Ami - Pommesfrites är ju potatis.
What´s the big deal? :)

Ditte - Här kallas dom där små tomaterna
"cherry tomatoes" = körsbärstomater,
Att byta ut dom mot jordgubbar funkar kanske
inte så bra. :)

Svar: Nej de gick inte att byta ut. Jordgubbar är jordgubbar....men tanken att överraska var ju god . Får göra ett nytt försök med att överraska hemma med svenska jordgubbar . Det är ju säsong nu och vi åket hem i helgen.
Ditte

Ruth i Virginia

Betr. Karlbergsbal - Jag hade långa svarta handskar. Dom ligger i min byrålåda. Har aldrig haft tillfälle att begagna dom igen. Väldigt fina och mjuka!

Svar: Tror det var väldigt vackert med dina fina svarta handskar till den gröna klänningen. Men kanske något barnbarn vid ett speciellt tillfälle kunde ha glädjen av att använda dem. Men de är ju ett så vackert minne där de finns. Har mina också i en låda men tittar på dem ibland och minns den ljuva tiden.
Ditte

Malin

Här blir det självplock av jordgubbar i nästa vecka. Bara att passa på så länge det går och ha lite jordgubbsfrossa. Typiskt nog missade jag Petras debut, får titta nästa vecka

Svar: Det blir många Allsångsprogram så du hinner se. Trevligt med självplock. Tror att jag också skall ta mig en tur mot Väsby och plocka. Länge sedan senast. Jordgubbar är så gott!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Så snopet att jordgubbarna var uppätna!
Det var säkert gott med ost och tomater också. Dessutom måste Du ha kylskåpsrensning vad jag förstår.
Så roligt att läsa om Ruths bal och Dina. Vilka fina minnen det måste vara!
Det där med att se svenska program via datorn får jag nog ta hjälp av Er i september.
Önskar Er fortsatta bra dagar och en bra hemresa.
Kram/A-K

Svar: Tack! Jodå vi rensar bara lite. Har vänner som kommer i morgon och stannar när vi är hemma. Visst var det roligt att läsa om Ruths bal och tänk det var samma år då jag föddes. Vi hörs! Kramar från oss båda.
Ditte

Ama de casa

♫ ♫♪♪ ... och havet och vinden, och doft av kaprifol ♫ ♫♪♪
:-)

Jag köpte jordgubbar igår. På Al Campo i Zenia Boulevard. Goda! Så dom finns fortfarande här... Du får leta noggrannare! Eller nöja dig med tomater... ;-)

Svar: Får nog nöja mig med tomater tills jag kommer hem . Lite långt till Zenia att gå eller cykla i värmen . Bra att veta att de fortfarande finns... Kanske letar lite till här i trakterna.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: