Nästa drag

    
 Flera gissade rätt eller visst vad "spikarna" i gårdagens inlägg var avsedda för. Visserligen är jag djurvän, nåja till viss del, men jag tillhör inte måsvännerna. Visst skall det finnas plats för måsarna och vi bor ju vid vattnet , men inne i stan och här blir måsarna stundtals väldigt aggressiva. Och särskilt när de lagt sina ägg.
I flera års tid "boade" ett måspar på vårt tak och med tanke på att vi bor näst högst upp så tyckte hanen att det var trevligt att besöka oss. Nöjet var inte alls ömsesidigt. Det hände även att små måsungar när de skulle lära sig flyga hamnade på balkongen och fick till följd att Bosse fick lägga dem i en korg och ta ner dem till innergården. Men det visste ju inte måsmamman utan var synnerligen ilsken och satt ilsket och skrek på oss.
 
Vi äter ju gärna middag på balkongen men har förr åren suttit där och vaktat den mat somm kommit ut.
Detta lärde vi oss den hårda vägen, då mat  som ställts ut på tallrikar plötsligt försvann och vi såg ett gäng måsar flyga iväg med köttbitarna. Så måsar är helt klart allätare, åtminstone i stan.
 
Dags för middag som noga fick vaktas förra året.
 
Så här kunde det se ut förr. Intresse finnns..
 
I år är det annorlunda. Vi har undrat över varför det är så lugnt på taket. Och svarett fann vi i veckan.
 
Här sitter en spanande mås, men sedan upptäcker han något. Inser att det inte går att landa på vårt tak.
 Hinder i vägen.
(Vet att man utomlands t.ex. i Paris gör på liknande sätt för att inte ha duvorna på taken)
 
             
I veckan sålde vi båten och det var särskilt roligt att många var intresserade av henne.
Maxie har nu fått nya vårdnadshavare; tre jättetrevliga killar i 30 års åldern och det känns bra. Så hon är i goda händer. Visst känns det tomt, men det var nödvändigt. Att vara på sjön kräver i varje fall att man tillbringar tid utomhus, hela dagarna och min hy är inte riktigt med på det. Milt sagt.... 
Så vad göra nu? Bada kan jag, cykla går utmärkt, byta miljö är säkert bra, äta medelhavsmat skall vara nyttigt,
träffa vänner är trevligt, njuta av vågornas brus och titta ut över havet är en lisa för själen och skugga finns det; så imorgon provar vi på nytt våra vingar. Och jag tror de bär...
 
                                                                          
 
Maxie har nu vandrat vidare. Snarare seglat vidare...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                    
 
 
 
 
 
 
                                                                                       
 
 
 
 
Marja

Åh... blir det en tripp till Spanien igen? Kramar! :)

Svar: Vi kör på "gamla fotspår".....Känns bra!Kram!
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Såna där pinnar skulle man ha på terrassmuren hos oss. Då skulle man slippa att duvorna sitter där och hoar kl 7 på morgonen - och skitar ner gör dom också. Kanske inte är tillåtet här?
Ses snart :-) Kram P ♥

Svar: "Spikarna" har varit effektiva och vi är måsfria i huset. Vet ju att man sätter upp sådana på flera ställen i Europa och just för att man inte vill ha duvorna där. nI kan säkert sätta upp på några sådana på er terrass.
Kramar!
Ditte

Ami

Jag hoppas jag kan säga grattis till försäljningen, även om jag förstår att det är med blandade känslor....Men ni vet ju att ni har mycket annat roligt framför er. Så ni behöver inte vara ledsna :)
Måsarna och fåglar över lag har vi samma problem med här. Dukar vi på balkongen måste nån av oss sitta och passa maten så ingen "snor" den...
Kram!

Svar: Tack! Ja visst är det skönt att Maxie fått nya " vårdnadshavare ". Och jag har förlikat mig vid tanken att det måste bli så. Nu, ett steg framåt. Vad gäller måsar så är spikarna effektiva. Måsarna blir avskräckta bara de ser dem. Kanske ett projekt för ert hus också. Skönt är att inte vakta på allt. Kram!
Ditte

Freedomtravel

Smart grej mot måsarna! Fåglar är trevliga, men inte mitt i middagen. På tal om spik, kan du förresten se en rejäl sådan på vår blogg ;) Skönt att det gick bra att sälja båten och att den hittade nya ägare som kommer bry sig om den!

Svar: Såg spiken ni hade! Den och några till skulle få måsar att fly. Och visst känns det bra att vår båt fått nya ägare. De gillar henne verkligen ! Så det gör det lättare.
Ditte

TantGlad

Godmorgon fina Ditte.
Jag är åxo djurvän, men man måste få skydda sig från fåglarna. Inte trevligt om de äter upp maten för dyrt blir det ju åxo *ler*. Att dom skiter ner är ju bara ofräscht åxo.

Ja nu har Maxie seglat i väg på nya äventyr. Bra att det känndes rätt vid försäljningen . Du kommer nu att leva gott på alla goda minnen med henne. Så mycket annat du kan göra nu och njuta av.

Kraaaam finaste Ditte och ha nu en underbar måndag. Psss....Jag har nu 5 dgr kvar till semestern. Sen 4,.....3....Du kan tro jag längtar.

Varma Goa kramar från en solig morgon i Sundsvall.

Svar: Tack för härlig uppmuntrande kommentar! Vi är på väg mot sydligare trakter men just nu är det Medelhavsvärme och fint här hemma . Men miljöombyte är alltid trevligt. Önskar dig en bra arbetsvecka och snart har du semester. Hurra! Kramar och tankar till dig.
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Sådana där pinnar/spikar fanns det på varje fönsterbleck i Italien.
Inga hoande duvor.
På min gata hoas det dagen lång. Markisen alltid nerdragen för att slippa att de förorenar.
Önskar er en bra vistelse på parallellgatan samt en fin flygtur.
Blir ni borta länge?
Jag ska boka min höstresa i veckan.
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Måspinnarna är effektiva! Trist också med all förorening men den slipper vi också nu. Känns bra att ta en tur nu. Mailar i veckan! Vi stannar några veckor...och i sept tar vi en ny vända. Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Ama de casa

Trots att det måste kännas vemodigt så vill jag ändå gratulera till att försäljningen gick bra och snabbt! Har man bestämt sig, så är det ju det bästa.

Måsar kan vara nog så fräcka. En gång när jag matade sälarna på Skansen så var det en som snodde en strömming ur min hand. Till publikens jubel. Det var skämmigt... ;-)

Svar: Ja, nu har jag förlikat mig med livet utan båt. Och den har fått bra vårdnadshavare. Måsarna på Skansen är rent ohyfsade. Ingen fostran alls. Förra sommaren höll Max på att förlora sin våffla när måsarna gick till attack. Men hemma på balkongen slipper vi dem nu. Skönt!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken otacksam måsmamma och vilken bra idé med spikarna. Vakta maten känner jag väl till. Det är ett trist inslag i något mysigt. Jag som trodde att ni var på väg ut med båten. Allt har sin tid. Du har en sunt tänkesätt. Stängs en dörr öppnar man ett fönster. Jag har själv använt mig av den taktiken i flera år. På tal om spikar. Det hjälper inte att vara en gnällspik. Mycket bättre att njuta av det man klarar av. Allt har sin tid. Bara förmånen att få leva är en gåva. Kram från pepparkaksBosse.

Svar: Så sant; "stängs en dörr så öppnas ett fönster". Och allt har och tar sin tid. Bara att inse. Vist är det en förmån att leva och sedan är det upp till var och en att försöka göra det bästa av det liv vi har. Så gnälla gör jag nog bara väldans lite....
Båten har vandrat vidare till tre härliga killar som verkligen tycker om henne och kommer att segla mycket. Blev så glad när de skickade foton från sin premiärtur med henne i helgen. Jag är glad för deras och Maxies skull.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Veiken

Måsarna tar sig längre och längre in i landet! Dom äter allt dom kommer över. Någon borde berätta för dom att dom ska bo i skärgården. Gärna långt it i havsbandet! ;)
GRATTIS till försäljningen av er pärla. Det var inte lite som du räknar upp som är fantastiska aktiviteter. Nu hinner du med dom flesta! Kramar

Svar: Visst borde måsarna bo långt ut i havsbandet. Men de verkar bara dra sig mot stan. I Stockholm, på Skansen, får man t.o.m. hålla i sin glass för att inte bli av med den. Illa!Och båten har nya vårdnadshavare. Jätetrevliga killar så det känns väldans bra.
För vår del (min) kunde vi av hälsoskäl inte fortsätta med båtlivet. Trist, men jag har insett ätt det får vara det och ser nya möjligheter. Är dock inte riktigt där ännu....
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

sådana borde alla ha på taken ännu har vi inga men dom flyger runt o så sen skriker dom som fasen ja jag är djurvän men inte dom där skrik pellarna ...grattis va skoj att båten kom i bra händer :) härligt besked. Hoppas allt är toppen kram

Svar: Allt är bara bra och vi är på plats i "sommarstugan" i Spanien. Skönt!Kanske kan ni också få upp dessa pinnar på taken. Borde vara av intresse för fastighetsägarna också. Och verkligen för de boende.
Jätteskönt att båten är i ny hamn.
Hoppas du också har det bra.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: