"Nära havet vill jag bo..."

    
 Det vackra, varma och soliga vädret håller i sig och en bit efter lunchtid sveper den svala eftermiddagsbrisen in över land och svalkar skönt.
Har i tankarna och till viss del även praktiskt ställt in mig på hemresa i helgen. Så en promenad till havet stod förstås på dagens "att- göra- lista".
Inte särskilt långt att gå, 1150 m , och att sedan strosa vidare längs havet, med vågorna som bakgrundsmusik, är behagligt.
Jag har stegmätaren med mig och idag onsdag är jag klar med veckans "gå mål". Men det blir en del steg i morgon och på lördag också. Undrar om man kan få någon bonus?
Får pratat vänligt med mig själv om saken. Men å andra sidan är det en bonus att promenera här och då och då slå sig ner på en bänk och samla ihop tankarna som ständigt fladdrar.
En del av dem har rent av blåst till sjöss och det känns skönt.
Jag har funderat mycket på mina solskador, främst de i ansiktet och kan nu se att såren läkt bra och sårskorporna faller av en efter en. Tror helt klart att luften här har varit bra för dem.
Och om någon vecka är det dags att ta tag i behandlingen av kinderna och hakan. Men det är då det...
 
 
 
 
Givetvis har jag saknat mina kära hemma, Helen, Liv och barnbarnen. Extra glad blev jag över denna denna härliga midsommarhälsning från Max och William.
 
Världens finaste, Max och William! Och rejäla kransar skall det vara! Är det midsommar så är det.
 
Syskonkärlek!
 
 
                                                                                        
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                     
 
 
 
 
                                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Vilka härliga bilder på Max och William i fantastiska kransar. Och visst är det bra att stanna upp och låta tankarna fara omkring, men också viktigt att släppa taget om dem. Lycka till med behandlingen nästa vecka

Svar: Tack! Ja, jag har några dagar hemma innan jag sätter igång. Känns bra att vara mentalt inställd på vad som komma ska.Visst är killarna fina i sina stora kransar. Är det midsommar skall det vara rejält....
Ditte

Iris

Vilka gulliga barnbarn! Här har vi eller egentligen jag njutit av sol och värme, Hans jobbar framför datorn och pratar i telefon :) Jag är helt betagen just nu av Ildefonso Falcones' bok Fatimas hand (historisk äventyrsroman som handlar om Andalusien, börjar år 1568). Jag läste hans första roman Katedralen vid havet förra sommaren. Vilken författare! Vi hörs! Kram

Svar: Tack för bra boktips! då vet jag att jag skall satsa på den första nu i sommar. Skönt för dig med måttlig svensk värme och sol. Förstår att du njuter. Och visst är killarna fina! Tänk så fort tiden gått, var inte länge sedan Max som åttamånaders kille var i Beijing och satt i Hans knä på Sole Mio. Har en fin bild därifrån.
Ha det gott och vi hösr och ses.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Min glada gubbe kom näääästan fram redan igår, på tredje dagen. Men han fick vänta tills idag med att jubla :-)

Vilken underbart fin midsommarhälsning!

Svar: Tror du promenerat snabbare och längre....Jag är glad att han kom fram. vet inte vad som hände förra veckan. En vild strejk kanske! Ja, midsommarhälsningen gladde ett mormorshjörta. Verkligen!
Ditte

TantGlad

Så skönt och rogivande det är vid havet. Man får värkligen rensa skallen och det kan behövas. Förstår ju att du funderar och så, men det kommer att gå bra ska du se.
Såååå...Fina bilder. Och att du saknar dina nära kära som du har hemma är förstår jag. Att ha vänner och barnbarn är värt en massa, och som inte går att köpa av pengar.

Nu önskar jag dig en jättefin fredag och en VARM kram får du av mig.
Kraaaam.

Svar: Tack för uppmuntrande och stärkande ord! Och visst är det så sant; det mesta och bästa i världen går aldrig att köpa för pengar. Tusen tack för din värmande kram. Den gjorde nytta ! Kram till dig också från terrassen med + 27 kl 21.
Ditte

Veiken

Är ni redan på väg till Sverige igen? Tiden försvinner rasande fart!
Underbart fina små midsommarkillar! Kransarna för verkligen rättvisa åt midsommar!
Ha det så gott och njut av det sista dagarna i Spanien!
Kramar

Svar: Tack! Visst bar killarna upp kransarna även om de var stora ! Jo, snart hemresa men några dagar kvar . Och tiden springer iväg. Vi njuter på och har det bara bra😀 I morgon kommer besök från Gögelaborg och Orust, jättetrevligt. Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Alla tiders gulliga killar. Undrar vad dom kommer att tänka, när dom ser sej själva med dessa blomsterkronor när dom är tonåringar?

Bilderna från havet är helsköna! Inga parasoller!

Du nämner att problem blåser bort. Hittade en papperslapp i en byrålåda (mina byrålådor är FULLA av papperslappar och gamla foton) med en liten dikt av Alf Henrikson:

Jag såg att häggen blommade,
det kom en doft av den.
Då gick jag till min älskade
och sade: Se och känn!
Hon stod vid makaronerna,
hon sydde på en klut.
Och när hon lyfte ögat
hade häggen blommat ut."


Svar: Tack Ruth! Alf Henrikson är en stor favorit hos mig, men länge sedan jag läste några av hans dikter . Skall verkligen göra det. En stor glädje är det att få höra/läsa en dikt av just honom som du bevarar i en byrålåda. Så tänkvärd ! Här och nu kan inte vänta! Då kan det vara gör sent. Så sant! Tack än en gång!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon :) ja underbara bilder du bjuder på & skönt borta men hemma bäst härligt att kunna välja, förstår att du blev glad över dom fin bilderna o jisses vilka fina kransar dom har på sig. Önskar dig en skön dag kramen

Svar: God morgon! Visst är det fint att ha två platser som känns hemma och växla mellan dem. Och visst är pojkarna fina i kransarna! Önskar dig en fin dag! Kram!
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Vilka fina bilder på havet! För att inte tala om pojkarna i sina fina kransar!
Förstår att Du längtar efter dem. Jag längtar efter mina och det är bara en vecka sedan vi träffades. Blir nog en tur till dem idag.
Önskar Dig och Bosse en bra res hem!
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, nu går vi in på upploppet för den här gången. Idag kommer vänner från Sverige och det skall bli roligt att ses. Förstår att du också längtar efter dina fina barnbarn.
bosse hälsar till dig också.
Kram! Vi hörs!
Ditte

Ami

Visst är det härligt att bo nära havet. Jag tror jag skulle känna mig instängd om jag bodde inåt landet?
Vilka fina midsommarbarn :)
Hoppas nu nästa behandling blir bra. Bra blir det ju, men att den inte blir så plågsam.
Önskar er en fin hemresa också.
Njut nu sista dagen för den här gången.
Kram!

Svar: Tack! Och åter tack! Visst är "midsommarprinsarna" fina, Mina favoriter! Visst blir nästa behandling ok. Jag vet lite nu vad det innebär, både på gott och ont.Idag kommer "goa" vänner från Sverige på besök och det skall bli jätteroligt.
Så det blir till att njuta extra.
Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Visst är det fint att vara vid vatten! Och jättefina midsommarkransar! :)

Svar: Vatten och hav ger en speciell känsla av frihet...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: