Misstänkt!

    
 Gårdagens cykeltur bjöd på en lite annorlunda upplevelse och en för mig ny sådan.
Planerna var att införskaffa in liten elektrisk grill som kopmlement till den lilla "grillhink" vi har. De gånger vi använt "hinkgrillen" så har det blåst och det i sin tur har inneburit att både vår terrass och grannarnas fått ta del av en del aska som raskt spridit sig med vinden. Då och då har även gnistor följt med ut på flygturen.
Så det var inte alls svårt att konstatera att vi skulle prova med en elgrill.
Besöken i de två första butikerna gav inget resultat då de mer hade stekbord till försäljning. ( Alltså en sorts elektrisk platta där man steker maten) Ett stekbord hade säkert också fungerat bra, men jag hade tänkt mig något med värmeeöement från två håll. Inte heller den tredje butiken hade något lämpligt.
men just där hände något när jag skulle låsa upp min cykel. Låset, ett rejält kombinationslås, gick inte att få upp. cykeln satt fast i låset runt stolpen. Mitt öga såg att det inte vra helt stängt, men det gick inte att öppna. Bosse provade och provade och provade. Likaså jag. Ingen öppning av låset. Under tiden hade några spanjorer kommit förbi och tittat på oss, men tror der förstod att det var min cykel.
Vad göra? Låset måste upp. Bosse cyklade hem och kom tillbaka med en bågfil.
Under tiden försökte jag på nytt komma på hur jag skulle få upp låset, men det gick inte. Inte ens min envishet fick upp det. Däremot kom flera förbi och försökte vara behjälpliga. Men vad hjälpte det? Tanken var mycket god, men...
Bosse kommer tillbaka med bågfilen och börjar såga av vajern. Den var rejäl och hade en kärna inuti sig. Han sågade på och ytterligare några passerade och undrade mest på skämt om de skulle ringa polisen angående en cykelstöld.
Till slut gick vajern av och cykeln var befriad.
(Jag uppskattade verkligen att människor som passerade engagerade sig i mitt öde och erbjöd sin hjälp och även att någon skämtsamt undrade om det var cykelstöld på gång. )
 
Ett krfitigt lås som inköptes på Carrefour, men vad hjälpte det när kombinationen låst sig.
Bra att ha nära hem, en bågfil till hands och en händig make.
 
Det fick sedan bli ett nytt lås.  Men nu valde jag ett med nyckel. För säkerhets skull.
 
Nytt, orange, lås med nyckel.
 
Grillen? Jo då, i den femte affären hittade vi en litem söt grill som fick följa med hem. Om den håller måttet, det vet jag inte. Återstår att se i kväll då den skall provas. Utvärdering kommer!
 
Ami

Haha! Ja, där kunde du åkt dit för cykelstöld :) Men de såg nog att du var en ärlig och snäll människa!
Tur det löste sig och att ni hittade en grill. Lycka till med den i kväll!
Kram!

Svar: Visst kunde jag åkt dit för cykelstöld! Men jag hade tur. Ser nog snäll ut. Men det gör kanske de flesta brottslingar så därför reagerar man inte. I de lugnaste vattnen....jodå, elgrillen skötte sig. Men någon kolsmak blir det inte och det blir inte med gasol heller....Och nu blåste inget iväg.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det är kanske så man ska agera som tjuv - helt öppet! ;-)

Vi grillar inte när det blåser för mycket, men oftast funkar det rätt bra för murarna läar ganska bra :-)

Svar: Ni har ju mer "täta murar" än vi har. Det är liksom luft mellan stenarna. Men kvällens elgrillning blev lite över förväntan. Dock fick vi ingen kolsmak på det grillade och det får man ju inte med gasol heller. Men nu har vi två möjligheter. Känns bra. Och kanske det här med att agera öppen tjuv och se glad ut är grejen...
Ditte

A-K

Gokväll!
Fy vilken pärs! Inte roligt när lås går i baklås. Skönt att Din duktige man kunde fixa det hela och att ingen ringde efter polisen.
Lycka till med grillningen!
Har en vanlig kolgrill och längst in i förrådet en stenkolsgrill som jag inte har någon passade gasoltub till. Blir inte av att jag använder ngn av dem.
Ha det gott och hälsa.
Kram/A-K


Svar: Visst var det lite spännande med låset. Men vi fick ju ge oss och hämta sågen. Vad gäller elgrillen så var den till belåtenhet och vi har ju hinken kvar. Sitter ute nu och njuter. Inga mygg ännu!kram!
Ditte

Eva`s blogg

Oj det händer saker där :) ja det med lås kan vara lite si o så men den gick ju att fixa :) ser fram emot grill info :) njut av dagen kramen

Svar: Jodå, det händer lite av varje....Och en fin dag är det. Ha det bra du också! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: