Midsommarafton!

    
Midsommarafton! Sol från en klarblå himmel och +26 nu sent på eftermiddagen i skuggan. Behagligt!
Någon blomsteräng att plocka nio sorters blommor på har jag inte hittat. Ingen äng utan blommor heller.
Men! Det är fredag och marknadsdag så blommor fick köpas. Nöden har ingen lag. Inte blev det nio sorter heller. Har läst att det kan gå med sju, men tveksamt. Har fem olika sorter i buketterna och kan med god vilja få ihop fyra sorter till från terrassen. Så kanske kan det fungera...
Sen var det jordgubbarna! Ville så gärna ha. Marknaden tänkte jag. Men när vi masade oss dit vid tolvtiden fanns inte en jordgubbe inom synhåll hos några av de 30 olika försäljare vi besökte. Fick frågna om det inte gick bra med melon elle körsbär. Det gjorde det inte.
blev till att motionera cykeln. Consum? Inga jordgubbar. Dia? Inga jordgubbar. Men Lidl förstod att vi ville ha gubbarna och där lyckade jag få tag på två askar a`1 euro styck för 500 g. Triumferande kom jag ut från afären med gubbarna.
Grnast tänker någon, sill och färsk potatis. Jodå, det finns. Svensk, färsk, potatis och dessutom egenodlad.
I april satta Bosse ner ett par gammelpotatisar med groddar i en stor blomkruka ch planerna var att om vi var här skulle de skördas just idag.
Våra vattnande vänner 3xI berättade att potatisen inte blommat och kanske skulle vi inte få någon skörd. Inte har de blommat under tiden vi varit här heller. Men! Vi har idag under högtidliga former skördat sex verkliga minipotatis och tre aningens större. Skördat har vi och nu skall de avnjutas under en högtidlig stund tillsammmans med en liten bit sill . Alltså för min del. Tar gärna fler potatis.
Köttbullar är stekta och herr Jansson väntar i ugnen. Tillsammans med en bit lax blir det en utmärkt lunch, dock sen sådan.
Och efterrätten? Jordgubbar!
Önskar er alla en fin midsommar!
 
 
 
 
 Midsommarafton 2013 i Stockholms skärgård. Härligt det också, men kanske ett minne blott....
 
 
 
 
 
                                                                  
 
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Ja midsommar hemma nu lär väl inte vara så behagligt :) 11-12 grader :-) Typiskt. Här är det varmt som attan. Får gå ut en sväng när solen dalar :) Kul med potatisen :) Och Jansson, va´gott!
Kram P ♥

Svar: Potatisen var verkligen god och tänk att det blev några fast den inte blommat . Till våren ska vi sätta flera krukor. Varmt är det och jag var riktigt trött efter att ha letat jordgubbar. Men jag var envis...Blir nog en svalkande cykeltur mot havet nu efter den väldigt sena lunchen. Nåja, tidiga middagen. Kram! ❤️
Ditte

Ruth i Virginia

Ser läckert ut - verkligen!
Antar att alla svenskar i Torre hade köpt
upp "gubbarna" till Midsommar. :)
Här blir det släktträff i morgon med vietnamesisk gryta
som huvudrätt (tillagad av min svärdotter, Vy,
som är här på besök tillsammans med, givetvis, min son och tre barnbarn.

Svar: Vad trevligt! Både besök av de dina och vietnamesisk gryta. Jag är väldigt förtjust i Vietnam och den vietnamesiska maten. Önskar dig fina dagar med de dina. Förstår att det är väldigt roligt att ses igen.
Ditte

Ami

Vilken härlig midsommar ni fick. Och förstår att den egenodlade potatisen smakade bra. Du lyckades hitta jordgubbar. När vi var där förra midsommar var dem helt slut överallt. Det är väl fel säsong, de finns ju några månader tidigare där än här hemma.
Ha en fin midsommardag!
Kram!

Svar: Jag är ju envis och ville kämpa för att hitta jordgubbar men de är i princip slut för säsongen. Har tills idag också. Så med den egna potatisen blev det lite svenskinspirerat plus lax, Jansson och lite sill. Här skiner solen även idag😀 Önskar er också en trevlig dag. Kram!
Ditte

Ama de casa

Wow! Imponerad av er framsynthet med att sätta potatisen och att skörden blev klar i rätt tid :-)

Jag har alltid hört sju sorters blommor. Jag tror att nio sorter är att överdriva... ;-)

Härliga bilder!
:-)

Svar: Tack! Och det skall nog vara sju sorters blommor....Tänkte att jag kunde behöva ett par extra på ålderns höst. Vad gäller potatisen är det något kanske för er att odla på terrassen. Räcker med några stora krukor. Vi hade bara en, men nästa vår sätter vi i flera . Potatisarna var väldigt små men jättegoda.
Ditte

Lena i Wales

Det ser härligt ut både i år och nästa år! Tur att du fick tag i jordgubbarna! Jag hade en väldigt lugn midsommar med lax och, tro det eller ej, melon! På söndag firar jag tillsammans med Svenskar i Cardiff med midsommarstång, lekar m m. Ha det bra i Spanien!

Svar: Låter trevligt med midsommarstång och lekar. KLart det går bra med melon. Jättegott det också. Egentligen är jag inte så svensk. Bara till hälften...Lite lax fick vi också till. Det bästa var nog våra små egenodlade potatisar i kruka. Trodde inte vi skulle få några för de har inte blommat och kom i jorden i början av april. Nästa år blir det fler krukor med potatis. (Har inget potatisland på terrassen)Önskar dig en trevlig midsommardag och söndag med Svenskar i Cardiff.
Ditte

vivi

Åhh. .så mysigt det ser ut..😊😊😊 hoppas ni får en fortsatt trevlig midsommarhelg 💕
När kommer ni hem?
Kram till er båda💕💕💕

Svar: Kram till er också! Vi kommer nästa helg! Hoppas ni också har det bra. NJUt nu av ledighet och allt annat.Kramar från oss båda.
Ditte

Ama de casa

sv: Apropå promenera eller cykla... Såg du att det pågår ett tapasrejs i La Mata just nu? Tå sista dagarna idag och imorgon. 24 restauranger är med. Karta och menyer finns att ladda ned här:

http://www.torrevieja.com/es/servicios/agenda/de-tapas-por-la-mata-2014.html

:-D

Svar: Tack fär tipset! Nerladdat och klart! Kanske får bli ett race dit på cykeln. Alltså i lagom takt, det är trots allt midsommar. Men den här moderna stegräknaren fuskar bort lite info vid cykling....Den lär förstås inte förstå att jag vill ha med detta i veckosummeringen.Får gå bra ändå. Glad gubbe bör komma idag, alltså en dag tillgodo då jag bara kan sitta.
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt och ni hade bättre tur med vädret :) här hade vi det rätt gott oxå och vilka ljuva bilder du visar ..önskar dig/er en skön midsommardag kramen

Svar: Bättre tur med vädret hade vi nog. Men ni hade trevligt ändå förstår jag. Vädret kan man ju inte påverka. Önskar dig en skön arbetsfri dag.
kramar!
Ditte

Malin

Vilken härlig midsommarafton och skam den som ger sig i jakten på jordgubbarna! Tänk att man inte kan vara utan dem, sillen eller färskpotatisen.

Svar: Nej, det är väl typiskt svenskt. Men visst hade det kanske gått bra utan....Troligen!En trevlig midsommarafton blev det. Och vår egen färskpotatis blev pricken över det hela.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: