Måndagsmys

    
 Måndag, den sista juni. Mulet och svalt, omväxling för mig som nyligen kommit hem efter några veckor med sol och värme och en alldeles utmärkt utflyktsdag.
Och vad kunde passa bättre än att träffa mina käraste; döttrar och barnbarn. Varför bara fredagsmys? Jag tycker att alla dagar skall vara "mysiga" och ha det där lilla extra.  Så idag blev det idag.
Från Stockholm till Uppsala och där vidare till IKEA. Vi var inte dierkt ensamma, tror många hade samma tankar som vi; lunch och kanske lite shopping.
Nåja, vi hade en del ärenden att uträtta, men Max meddelade genast att han var hungrig, det var vi andra också, så vi styrde kosan mot restaurangen.
Kön ringlade sig lång till matdiskarna, men den rörde sig framåt i hyfsad takt och vi fick vår mat inom rimlig tid och hittade genast sittplatser. Inte illa!
Efter en trevlig lunch med god mat var vi redo att ta varuhuset i besittning.
(Troligen kom många hit för att inta dagens lunch för i varuhuset i övrigt var det absolut ingen trängsel.)
 
Mina allra käraste; William, Liv, Helen och Max. Ja, Bosse saknas förstås....
                                                                                                            
Denna kille får alla att smälta....Vad månne det bliva?
 
Max i egenskap av kapten Sabeltand som skall inge respekt på de sju haven.
Men han byter snabbt karaktär till den charmör han är. "Mormor, jag älskar dig"; Jag smälter förstås.
 
IKEA-besöket blev lyckat och förutom de småsaker jag tänkt handla fick även ett par nya orkidéer följa med hem. De kunde inte motstås...
(Några av mina gamla orkidéer hade tappat blommorna när vi var bortresta och det dröjer ju ett atal månade innan de återuppstår så fönsterbrädorna behövde piggas upp.)
 
Det blev en fin heldag för oss alla med ytterligare ett par stopp i Uppsala, innan det var dags för Helen och mig att köra tillbaka til Stockholm.
Och tänk, i morgon är det en ny dag. Hmmmm....Får se vad den kommer att innehålla. Spännande!
 
Orkidéerna på plats.
 
 
                                                                                    
 
                                 
                                                                                        
 
 
 
 
 
                                                                             
 
 
                                                                                          
 
 
 
 
 
 
Iris

Det är underbart att umgås med de nära och kära! Kram

Svar: Visst är det! Kram!Bosse hälsar så mycket!
Ditte

Sanna Preifelt

Åh så mysigt, och vad fint med orkidéer :)

Svar: En härlig dag på alla sätt med mina käraste. Och orkidéerna är så fina.
Ditte

Marja

Välkommen hem till Stockholm igen! Vilken trevlig måndag ni hade på IKEA m.m. Jag förstår att det känns bra att träffa döttrarna och de små killarna. Max verkar vara en riktig spelevink. ;)
Fina orchideer! Kram

Svar: Tack! Och alltid både roligt och trevligt att träffa döttrarna och pojkarna. Var ett tag sedan nu...Max har blivit så stor den senaste månaden och har en härlig humor. Klara skådespelartalanger....Hans mimik är ljuvlig.
Och orkidéerna är så vackra. Hoppas nu de behåller sina blommor länge.
Kramar!
Kram!
Ditte

A-K

Åh, vilken härlig dag med döttrar och barnbarn! Max är bara för härlig och lille W är ju så söt så man skulle kunna äta upp honom.
Har haft en lugn dag. Min sambos yngste son 'à 45 år kom fr Malmö i går kväll och han åker hem i morgon igen. Blev Tacosmiddag i kväll.
Nu är det bara slötitt på TV:n.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Skönt med en lugn dag. Det blir det här imorgon, men man vet aldrig...Nu var det några veckor sedan jag såg de små och stora...Och jag känner att jag verkligen saknat dem. William står, är på väg att gå och Max är lika mysig och rolig som vanligt.
Här tittas det på fotboll, slötitt för min del, Tyskland spelar ju mot Algeriet. UNdrar vem som vinner.
Bosse hälsar tillbaka.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det blev en trevlig dag för er! Än har jag inte träffat mer än en av de mina :) Den största :-)
Men med tiden kommer dom hem. Inga bebisar längre :) Kram P ♥

Svar: Det blev en riktigt bra dag med mina käraste...Ja, utom Bosse då förstås. Ja, dina är inte så små längre, men naggande goa...Förstår att du väntar på dem.
Kramar!
Ditte

Malin

Vilken härlig dag med dina döttrar och barnbarn. Och jag håller med dig om att det inte bara är fredagar som det borde vara mys.

Svar: Mysigt med dagar att träffas allihop. Inte så ofta vi får till det. Men nu i semestertider (inte för mig, är ledig jämt) är det enklare.
Ditte

TantGlad

God morgon vännen!
Ja du har ju alldeles rätt i det att visst kan man väl ha måndagsmys eller ännu bättre mysa på alla dagar under veckan. Man kan ju ha olika mys-teman varje dag hihi.
Tror nog ikea har mycket folk under sommaren. Sen är det ju billig mat åxo och det kan ju vara bra för familjer som är stora för då har dom råd att unna sig lite.
Härligt umgås med nära och kära och en UNDERBAR tisdag önskar jag dig.
VARMA kramar från mig och Sundsvall!

Svar: Tack för dina varma kramar, de behövs verkligen. Kanske har du sol också...Visst är IKEA bra och det på många sätt. Och tursamt nog var det igår mest folk i restaurangen. Varuhuset kändes inte trångt. Men nu dröjer det till nästa besök.
Skall ta itu med lite praktiska ting idag medans jag väntar på lite bättre väder. Inser att jag inte behöver skynda på...
I kväll är det Rolling Stones konsert på Tele2 Arena en bit från oss, så jag får öppna balkongdörrarna och lyssna. Gratis dessutom.
Kramar från Stockholm.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen! men oj vad nära vattnet ni bor, och visst hade ni det mysigt det syns ju på långa vägar o dina små chamtroll får folk att smälta kan jag förstå hi hi så söta...ikea är alltid kul att besöka jag älskar ikea :) ledighet här & behövligt ta hand om dig o njut kramen

Svar: Ja, vi bor på kajen vid Hammarbykanalen så här är alltid båtar och annat att se. Skönt att du är ledig och kan vila lite och ta det som det kommer och göra det som du har lust till. Önskar dig en trevlig och skön dag!
Kram!
PS I kväll spelar Rolling Stones på Tele2 Arena, ganska nära oss, så blir det fint så kan man sitta på balkongen och lyssna. Helt kostnadsfritt dessutom...
Ditte

Ami

Förstår att det är lite skillnad på vädret här och i Torrevieja. Här är lite för kallt för min del. Men så roligt att träffa nära och kära. Och på Ikea hittar man alltid något som är bra att ha. Och orkidéer är min favoritblomma, så det brukar jag också köpa med mig därifrån :)
Ha en fin dag!
Kram!

Svar: Visst är det svalt här hemma, idag +16 hos oss. Det vackra vädret verkar ha rest till Torreveija. Men än så länge klagar jag inte. Med regnet i luften är det inte så inspirerande att ge sig ut, men en promenad får det bli i alla fall. Gårdagens utflykt till IKEA var perfekt, men nu är det avklarat för ett tag. Får titta på orkidéerna och låtsas att sommaren är på väg.
Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

En underbar gårdag, alltså. Hoppas denna dag som idag blir lika fin :-)

Svar: Visst var det! Dagen idag ser ut att bli hemma i krokarna. Regnet hänger i luften, men en promenad måste vi få till för att hålla oss själva i form och för att "gubben skall bli glad".Gör än så länge inget att solen har semester.
Ditte

Veiken

Det hjälper inte hur roligt man har och hur fina upplevelser man får vara med om. Det allra finaste är i alla fall att få vara tillsammans med det bästa - barn och barnbarn förstås! Kram

Svar: Visst är det så! Tänker ofta på det...Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: