Hemma just nu.

    
 Att komma hit känns också som om att komma hem. Det mesta är bekant, men det finns också många för oss nya platser, restauranger och områden att utforska.
Just att känna sig hemma, komma hem, har blivit viktigt för mig och jag vet inte riktigt varför. Förr om åren har i rest världen över, stannat längre på en del platser och kortare tid på andra. Jag har verkligen tyckt om att se och uppleva för mig nya platser, särskilt utomlands. Det har varit ett sätt att leva.
Men kanske är det så att jag genom mina hudåkommor förlikat mig med att sol och strand inte längre är för mig och då har jag mentalt ställt in mig på annat.Och det finns så mycket kvar att upptäcka och uppleva.
Att resa kommer jag/vi förstås att fortsätta med med målen blir av en annan karaktär.
Och att just då ha en plats i solen där jag kan vara i skuggan närhelst jag vill, ha en bra vårdcentral i närheten, vänner runt mig, Bosse med mig, trevliga utflyktsmål omkring och att sedan bara vara. Det är nog hemma för mig. Åtminstone just nu...
 
En cykeltur till havet och sitta på en uteservering är alltid trevligt. Mycket att titta på.
 
Svalkade fötterna i havet, riktigt varmt. Blir nog ett bad endera dagen. Och att inta dagens lilla lunch, smörgåsen medföljer ölen på restaurang Kiosko Maria José, längst bort på Playa del Cura. Alltid trevligt!
                                                                                              
Och havet framför mig. Tröttnar inte på den utsikten.
 
Så var det då grillen. Hinkgrillen som eldas med kol finns kvar, men igår invigdes elgrillen. Resultatet? Ja, inte som kolgrillat, mer i jämförelse kanske med en gasolgrill.
Smidigt var det. Ingen kol som blåste runt eller eldflagor som hamnade hos grannarna...Bra alternativ om vi vill "grilla" en blåsigare kväll. Och skillnaden mot att steka är mer ränderna än smaken, temperaturen är högre så stektiden minskar. (Värmeelement både uppe och nere)
 
 
Att vara hemma innebär också behandling av pannan. Näst sista behandlingen är gjord.
Såren har kommit, skall vara så, och ju mer desto bättre resultat. Men det svider, kliar, sticker och är allmänt otrevligt.... Och det ser inte trevligt ut. Men på fredag är det klart för den här gången och sedan blir det paus till juli då kinder och haka skall få känna på den här salvan.
Tills dess kan jag ju vila upp mig här i sommarstugehemmet.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                  
 
 
    
 
 
Ami

Jag vill också känna mig trygg när jag reser iväg. Och trivs därför bra när vi kommer ner till Torrevieja. Där har vi våra egna grejer, våra vänner och närheten till sjukvård. Och Patrik är förstås också med :)
Skönt att du snart är färdig med behandlingen för den här gången. Jag minns att min släkting också fick sår i ansiktet, men att det sen läkte fint och han blev bra.
Ha en fin dag!
Kram!

Svar: Förstår att ni också trivs bra här, så skönt när man har sina saker på plats och mycket annat också.Jodå, ansiktet kommer att ordna til sig, men det är mycket som skall behandlas så
det tar sin tid. Men det har jag ju gott om.
Här är det både varmt och fint, just nu +31 i skuggan. Men det fläktar skönt.
Hoppas ni hemma också har det bra!
Kram!
Ditte

Veiken

Vilket härligt ord: Sommarstugehemmet! ;)
Bilderna visar dessutom mycket väl varför ni trivs så gott där.
Det måste vara skönt när behandlingen är över för den här gången. Du kommer att bli fräsch som en nyponros när allt är färdigt! Kramar

Svar: Tack för uppmuntran. Det behövs! Och skönt att just nu vara här i sommarstugehemmet när jag ser ut som jag gör i ansiktet. Vad gäller nyponros, så kanske jag haft mitt bäst före datum, men bättre lär det bli.
kramar!
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Härliga och mysiga bilder!
Lillunchen såg god ut för att inte tala om måltiden på kvällen!
Så skönt att behandlingen är över för denna gång. Hoppas det läker fort.
Ha det gott och kram till Er båda/A-K

Svar: Ja, på fredag är det sista gången salvan skall på för den här gången. Jättteskönt! I övrigt har vi det bara bra, men lite tomt utan dig. Bosse skickar kram tillbaka.Kramar även från mig.
Ditte

Ruth i Virginia

Min dotter har haft samma behandling som du.
Hon såg inte särskilt bra ut ett tag :), men det
blev verkligen mycket bra resultat.

Svar: Tack, det känns betryggande att veta för just nu känns det bedrövligt. Och detta är bara början. Har en del kvar i nästa omgång. Men det blir bra till sist.
Ditte

Marja

Så fint du skriver om att komma hem och vara till freds med din tillvaro just nu. Det är alltid en process att acceptera förändringar, men en förändring behöver ju inte vara något negativt.
Stackars dig och din panna... det måste vara besvärligt. Du får tänka på resultatet och att det är nödvändigt för din hälsa. Många kramar<3

Svar: Tack du snälla för din omtanke! Ja, här är jag och trivs med det. Har ont och behöver bara vara och göra det som är trevligt. Det gör jag hemma i Stockholm också förstås , men det är trevligt att byta miljö. Här är det mer sommarhemstuga . Lite livet på landet trots att Torrevieja är en ganska stor stad...Kramar och många tankar till dig!
Ditte

Anonym

¡Buenas tardes Ditte!
Tack för en trevlig långlunch och fika på favoställena. Mysigt!
Kram P ♥

Svar: Tack själv! Jättetrevligt och gott !❤️😀 kram!
Ditte

Iris

Jag är så glad över att du trivs i Spanien! Och att behandlingen nu är över för några veckor. Hoppas så att vi hinner ses i sommar! Kramar till er båda

Svar: Oh, jag hoppas och vill verkligen att vi ses i sommar. Vi trivs så bra! Och i mrogon är det sista behandlingsdagen för den här gången. Så skönt!
Kramar till dig och maken från oss.
Ditte

Eva`s blogg

Ja härligt att vara där, även om solen inte är din bäste vän. Men att kunna vistas ute & njuta av värmen är lika bra det, så fin du är i scarvsen runt håret :) o grillat blev nog så gott i elgrillen dock. Vill gärna köpa en sådan att ha på balkongen. Här blåser det fullt o regnet kommer mellan varven ...njut o hoppas krämen blir bra kramen

Svar: Jodå, jätteskönt att vara här och att vistas så mycket utomhus. frisk luft och D vitaminer får jag på köpet. Elgrillen var riktigt bra, men inte smakar det som kolgrillat. Men å andra sidan finns inga gnistor som hamnar i grannarnas citronträd eller kol som far runt. Köp du en liten att ha på balkongen, man slipper stå inne vid spisen och kan njuta ute vid bordet. Sista behandlingsdagen idag; hurra! (För den här omgången...)
Önskar dig en bra dag trots regn och blåst.
kram!
Ditte

Ama de casa

Skönt att du får vila från behandlingen ett tag nu då.

Jag gillar fortfarande att resa runt och se mig omkring. Fast det behöver inte vara så långt bort - det finns ju hur mycket som helst att utforska i närområdet :-)

Svar: JOdå, att resa gillar jag också och kommer nog alltid att göra det. Men nu blir det andra resmål än stränder som väntar. Är verkligt sugen på en kryssning igen, tycker ibland att den formen av resande är bekvämt. Allt med sig och på plats och man får se ocuh uppleva mycket. Och att utforska närområdet här i trakterna har vi inte ens börjat med...Kommer!
Ditte

Ama de casa

sv: Åh! Så du var och såg på matchen som aldrig har ägt rum? Min fråga är då... Finns du? ;-)

Haha! Jo, det gör du ju - har jag ju själv sett med egna ögon. Hmmm... Finns då jag? :-D

Svar: Knepiga frågor! Om vi existerar, finns vi då? Eller tvärtom? Kanske vi får titta på varandra för att klura ut det hela. Hmm.....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: