Gångbart

    
Efter ett tips av Ama, (bor i Torrevieja och skriver en trevlig blogg) så införskaffade jag hemma en speciell stegräknare.
Den är speciell såtillvida att den anger motionens intensitet som ett förhållande till intensiteten som används i vila. I genomsnitt lär vi förbruka 1 MET (metabolisk ekvivalent) i vila, och när man går i normal takt, ca 4 km /hförbrukas 3MET.
Sedan kan apparaten också ange mängden motion som Ex mängd = exercise unit (motionsenhet) och går jag i rask takt i 30 minuter. En kortare period av mer intensiv fysisk aktivitet kommer snabbare upp i 1Ex än en längre och långsamare aktivitet.
Stegräknaren är inställd på veckomålet 21Ex, eller minst 3MET eller mer per dag. Och när målet är uppnått visar sig en glad gubbe. Återstår att se när veckan är slut. Kanske når jag målet tidigare. (Givetvis kan man öka sitt veckomål, men jag kör nu på 21Ex.)
 
 Mitt på dagen visdade stegmätaren 5237 steg
och när jag kom hem i kväll hade jag passerat 13000 steg och gjort av med 8Ex. Nöjd!
 
För mig bär i princip alla vägar till havet och att stanna längs vägen för lite fina blombilder får ingå i promenaden. Nere vid havet blåste det rejält och vågorna gick höga. Men lika vackert som vanligt! Vilka krafter som finns i detta hav!
Krafter hade jag också. Benen är det inga fel på.
Men däremot gör såren i pannan rejält ont. Ibland så ont att det är svårt att tänka på något annat.
 
Skingrade tankarna för ett tag då jag på hemvägen passerade en rejäl motorcykel. Kanske kunde den vara något?
Jag såg en inre bild där jag kom susandes fram på pakethållaren och med Bosse som förare, själv skulle jag knappast våga. Kanske för resten. Körde ju motorcykel i Thailand...Långsamt, men ändå.
Synd, att jag är så försiktig för jag har trots allt i mitt nuvarande körkort inskrivet att jag får köra mc.
Får nog hålla mig till cykeln....
Har inte så bråttom. Men det var en tanke. Får stanna vid det.
 
Vackra bougainvillea.
 
Och färgen är blå....
                                                                                           
... i flera olika nyanser.
 
 
Spännande mc!
 
 
Ama de casa

Åh! Du har läst på instruktionsboken ser jag :-) Själv tycker jag att den är ganska generös med veckomålet, men det är ganska skönt att vila framåt helgen. (Min "nollar" på måndagen).

Det var kul att ses idag, hoppas min kram inte gjorde ont!

Svar: Tack! Din kram värmde. Behöver sådant mitt i det onda. Jag har läst på och visst är veckomålet generöst, men man kan ju gå längre och snabbare. Tror nog inte jag rusar fran i värmen, men trevligt att ha lite koll på rörelsen. UNdrar just hur den funkar på cykel. Blir till att prova. Tror min kommer att "nolla" på söndagar. Tack för tipset!
Ditte

Veiken

Två hjul är inte aktuellt för mig, om det inte är en cykel förstås!
Man måste ju vara" matteingenjör", finns den titeln? för att läsa av den stegräknaren......
Hoppas att du fixar att läsa av den! :) Kram

Svar: Nja, nu håller vi oss till cyklar. Men runt Ban Phe for vi runt på en motorykel...i lagom fart. Nejdå, ingen matteingenjör och bruksanvisningan var användarvänlig. Mest en rolig grej....Och kanske jag läser av den fel....Men det gör inte så mycket. Jag går och går....
Kramar!
Ditte

Ami

Kanske får ta och skaffa mig en sån där stegräknare. De verkar ju effektiva :)
Den där motorcykeln var ju som en hel bil :)
Men usch att du ska ha sådant besvär av dina sår i pannan. Jag hoppas verkligen att de snart ger med sig.
Kram!

Svar: Såren blir nog snart bättre, men idag var de öppna och inte trevliga. Men jag är positiv...Jodå, stegräknaren är nog bra, men en del att ställa in. Men vi får använda Ama som konsult om det kärvar.
Visst var motorcykeln häftig. Men en Corvette känns bättre. Mycket bättre...
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Det verkar ju vara en smidig och lite mer avancerad mätare, än de vanliga stegräknarna. Två kollegor till mig köpte varsitt armband när de var i USA som mäter fysiskt aktivitet och sömn bland annat. Man får sedan resultaten till sin mobiltelefon. Och då kan man se både sina egna resultat och t.ex. en kompis resultat, om man programmerar in så. Min ena kollega "tävlar" om stegen med sin man, och kan hela tiden se hur långt han har gått... fast han är på sitt jobb nån annanstans... ;) Lycka till med målen!

Svar: Ja, stegmätaren verkar bra men målen är nog lite lågt satta. Spännande det där med att få allt till mobilen. Dock så har jag den bara igång här hemma😄. Men skall bli kul att se stegräknarens möjligheter.
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Tack för kafferepet i dag :)
Sån där mackapär skulle jag aldrig klara. Min enkla jag fick av Cata fick jag inte heller igång :(
Jag tror jag får köra MC också faktiskt :-)
Kram P ♥

Svar: Tack själv! Jättetrevligt som vanligt . Jodå, meckapären kan nog fylla sin funktion. Och visst vore det lite häftigt att susa runt här i stan på en mc? Eller? Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte, många roliga prylar finns det.. Nästa träningspryl att införskaffa kanske är ett träningsarmband.. Är ju väldigt populärt idag och det registrerar alla dina rörelser under dagen:) bara att föra över till dator eller padda.. Motorcykeln var fräck men jag vill nog ha en cykel som det går att luta omkull i kurvorna, har haft några st tidigare men nu är det cykel med tramporl som gäller...hörs o syns

Svar: Visst finns det massor av nya prylar...men vet eg inte om jag ens behöver den här. Men lite rolig är den. I ärlighetens namn vill jag inte heller ha en motorcykel men har gillat när vi hyrt i Thailand. Här går det bra med cykel . Vi har den ju inte för träning utan mer att ta oss fram. Ha det gott! Och välkomna hit.
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Tror inte jag skulle klara av denna stegmätare. Verkar vara väldigt krångligt!
Jag får också köra motorcykel. Kanske tar de bort den möjligheten nu när det är dags att förnya körkortet.
Ha en bra mätardag.
Kram/A-K

Svar: God morgon! Jodå stegräknaren fungerar bra och är inte alls krånglig . Det gällde bara att ställa in den och instruktionen var bra och lättläst.😀 Så nu stegar jag på. Måste också förnya körkortet och får väl hoppas att mc körkortet finns kvar . Kul att ha....Önskar dig också en trevlig dag. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: