Från det ena till det andra...

    
 Hav, riktig sommarvärme, (i hetaste laget för mig) vackra blommor, vänner och en hel del annat byts på några timmar mot "svensk sommar"= svalare, fler moln, vänner, döttrar, barnbarn och en hel del trevligheter i övrigt.
För man får ju inte roligare än vad man själv gör det till.
Men för de som bara har några semesterveckor så är ju vädret en viktig ingrediens för att det skall kännas som sommar och semester på riktigt.
Och vi kan ju förflytta oss från det ena till det andra när och om vi så vill. Valfriheten är värd mycket! Kanske det allra bästa med att vara pensionär och dessutom att kunna ta dagen som den kommer.
Just nu har vi inga egentliga planer utan vi får se vad det blir och det känns helt perfekt.
 
 
 
 
                                                                                       
Blommor och vänner finns kvar...
 
Igår kväll bar det av hemåt igen och Stockholm mötte med +12 grader och lätt regn. SAS hade äran att frakta oss hemåt och under stora delar av resan var det klart och god sikt.
Men ju närmare Sverige vi kom desto mer moln samlades och när vi skulle landa på Arlanda skakade det en del när vi skulle ta oss ner genom molnen för landning.
 
Vackert flygväder innan vi kom in över Sverige.
 
Söndagen då? Inte mycket har hänt och skönt har det varit. DEt mest spännande var väl att åka till Sickla och handla mat och se om det gick att hitta en parkeringsplats. En klar utmaning!
Verkade som om mängder av människor tillbringade dagen just här.
 
Kanske för att vi skulle få en känsla av att det faktiskt är sommar och för att välkomna oss hem kom Helen (dotter) förbi och lämnade egengjord flädersaft och jordgubbssylt. Härligt!
Så det känns i alla fall lite som svensk sommar. Tack för det! Den känslan behövs.
 
 
 
 
 
                                                                                    
 
 
 
                                                                                              
 
 
 
 
 
 
 
 
Veiken

Livet man kan leva som pensionär kallas helt enkelt för livskvalité. Det gäller att fånga tillfällen i flykten när dom kommer! Välkomna hem till ett lite kylslaget Sverige! Kram

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma här också . Och visste det livskvalité att Kinna fånga tillfällena när de kommer. Du vet vad du har idag men om morgondagen vet man inget . Kram!
Ditte

Ami

Välkomna hem till Sverige!
Lite kyligare än i torre, men roligt att träffa nära och kära :)
Och vad gott att få hemlagad saft och sylt!
Ha en fin kväll!
Kram!

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma också. Man får utrusta sig med filt och dunjacka om man har tänkt sitta på balkongen. Jättegott med hemlagad saft och sylt. Har smygprovat...
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Välkommen hem igen :) fick läsa ikapp o va trevligt med besök :) ser gott ut med hemma gjort mums nu skall jag se matchen Grekland önskar dig en skön kväll kramen

Svar: Tack! Ser också matchen. Spännande att se hur det går. Önskar dig också en fin kväll efter en jobbdag.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Jag var också i Sickla idag och handlade mat - vid 14-tiden. Många bilar på parkeringen var det.... Solen tittade ju faktiskt fram lite senare och maken och jag fikade på balkongen. Med filtar och i lä var det helt ok - bergis 14-15 grader! Man får inte ha för höga anspråk i slutet av juni. ;)
Buenas! //Susan

Svar: Nej då, vi såg också solen här vid kanalen och det blev en kaffe på stående fot. Jag har tidigare vägrat att ta ut en filt i slutet av juni, men inser att jag nog måste tänka om. Man får, som du säger, inte ha för höga anspråk här på vädret. Och då underlättar en filt och dunjacka.
Ditte

Monika

Det är som du skriver det blir inte roligare än vad man gör det.

Mysigt och fint välkomnande hem med hemmagjord saft och sylt! Det är det bästa som finns att få.

Välkomna hem ändå!

Kram

Svar: Tack! Bra att vara hemma igen och trevligt att bli välkomnad med saft och sylt. Imorgon träffar jag Max, William och Liv i Uppsala och det skall bli jättemysigt. Mycket har hänt på tre veckor....och jag har förstås saknat dem. Kram!
Ditte

Monika

Tusan fick precis din kommentar! Har lovat dig receptet innan. Larm kl 20.00 är ställt imorgon att skicka det till dig, mailar dig. Världens godaste fisksoppa enligt mig.

Kram!

Svar: Tack! Jag skulle verkligen vilja ha ert recept på fisksoppan. Den såg så god ut. Önskar er en fin morgondag! Och det är så roligt att följa Charles framsteg. Han är så fin! Kram!
Ditte

Hamid

Välkommen hem och ha en skön sommar.
Hamid

Svar: Tack! Önskar er detsamma!
Ditte

TantGlad

Hejsan goa vännen.
Ja...jag förstår att nog måste det kännas en stor skillnad att byta den värme du har haft over there mot den svenska sommaren som inte varit det bästa i år. 12+ har det varit länge känns det som om. Sååå skönt att vara ledig och vara pensionär, för då blire inte dendär pressen många har över vädret. Vi mår ju bra av sol åxo, och får dendär energin som solen ger och som vi behöver.
Fina bilder åxo, och vad gott med flädersaft.
VÄLKOMMEN hem åxo ditte.
Ha en JÄTTEFIN MÅNDAG och ny vecka nu!
Kramen i STORT du fina!

Svar: Tack! Känns bra att vara här hemma också. Och skönt att kunna växla. Blir det en bit över 30 grader så tycker jan numer att det blir för varmt eftersom jag inte ens skall ligga i skuggan på en strand. Och så långa promenader blir det inte heller om det är så varmt. Men nu kommer nog både sol och värme snart här hemma. Behövs verkligen!
Önskar dig också bra vecka med många trevligheter.
Stor kram till dig också!
Ditte

Annika

Jag är säker på att du tog med dig sol och värme men att den kommer lite efter. Man får passa på att göra andra saker då inte solen skiner för den kommer.....Förstår att du har haft det toppen.
Ha nu en bra början på den nya veckan.Kram

Svar: Nja, solen här verka ha lång startsträcka. Men jag skal ju inte vara i den, men trevligt om den nu tittar fram.Vi har verkligen haft det bra och fyllt på D-vitaminerna.
Önskar dig också en trevlig vecka.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Välkommen tillbaka till Svedala då :-)

Vilka trevliga mottagningspresenter :-)

Svar: Tack! Det känns bra att vara hemma också! Somriga godsaker att svalka sig med...Ja, vet inte om just svalkan behövs, men somrigt är det både med jordgubbar och flädersaft.
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Välkommen hen i kylan!
Vilka fina välkomstpresenter! Mums!
Har precis fått samtal från mina gäster. De kom hem i tid igår. Så skönt för dem! Jag var lite orolig för deras skull, då det tydligen var kaos både på Arlanda och i Alicante.
Ha en bar dag idag med Liv och bb. Hälsa från/A-K

Svar: Tackar! Just nu känns det bara bra med lite svalare väderlek. Trodde dina gäster åkt innan för det har varit nerdraget i en vecka...Skönt att de är hemma utan för mycket trassel.Skall hälsa Liv när jag pratar med henne. Uppsaladagen blev jättetrevlig och så roligt att träffa båda döttrarna och de barnbarnen.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Flädersaft var inte nånting som gjordes "på min tid", åtminstone inte i Bergslagen. Kommer ihåg att vi hade enbärsdricka i stora pluntor; inte särskilt gott, åtminstone inte i min barnamun.

Ja det är skönt att vara pensionär -d.v.s. OM man har extra pengar att spendera på resor. Det är nog många äldre och ensamma som inte har råd och/eller fysiska möjligheter att komma iväg. Att resa när, man behöver rullator t.ex. eller rullstol, är inte lätt. Det behövs hjälp på många sätt.
Därför är vi, de flesta av oss som skriver här, så verkligen lyckans ostar. Vi kan koppla på datorn och köpa biljetter till Mallorca, Thailand, Grekland, Alicante, New York ...... utan att gå i konkurs s.a.s.
Det är väl en gåva?!!! Så låt oss njuta, när vi kan och dela med oss, när vi kan.
Glad måndag!!!!

Ruth i Virginia

Svar: Så sant och klokt! Visst är det så att vi flera är lyckligt lottade som kan resa. I min familj, även när jag var barn, länge sedan, så prioriterades resandet framför "saker". Och så har vi också gjort med våra döttrar. Upplevelser har för oss varit mer värt än den senaste, stora, bilen, ny soffa osv. Så länge jag orkar och kan vill jag försöka resa, men numer blir det inga direkta badsemestrar. Huden har fått nog. Visst finns det många som inte har samma förmåner, så visst är jag priviligerad.
Glad måndag önskar jag dig också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: