"Döpardagsafton"

    
 I morgon är det Johannes Döparens dag och följaktligen är det "döpardagsafton" idag, eller kanske lättare med midsommarafton på nytt, ellersom det heter här "Hogueras de San Juan".
Det första gången jag är med om detta i Spanien så jag får se vad som händer nere vid stranden både med eldning och andra aktiviteter.
Varmt och soligt, vad annat att vänta i slutet av juni, men vi gav oss ut på en rejäl promenad och hamnade så småningom nere vid havet och Paseon.
I och för sig är det inte mer än en knapp km till havet, men man får gå i lite krokar för att njuta mer av det mesta.
Vackra blommor till exempel...
 
 
 
 Roligt att se vindruvor som odlas i trädgårdarna tillsammans med blommor.
                                                                                         
 Jag hade en huvuduppgift idag och det var inköp av två nya kepsar, glömde våra igår på en restaurang i La Mata. Bra kepsar hittades vid besöket i första butiken och mitt ansikte slapp solen. Jag har även en vidbrättad hatt, men om det blåser så får jag springandes jaga hatten som blåser av längs Paseon och roligare kan man ha. Alltså jag. De som sett mig göra det har fått sig ett gott skratt, men man kan inte vara hur generös som helst.
 
Trängseln på stranden var överkomlig denna måndag. Men givetvis var första linjen och stora delar av den andra bokade.
För vår del blev det en lättlunch på Kiosco precis vid stranden och därifrån har man perfelt utsikt över allt som händer där och det är en hel del.
Oj, vad folk dessutom släpar med sig; stolar, parasoller, kylboxar, handukar och en hel del annat som kan vara bra att ha.
Att sedan ingen har kommit på tanken att strandgästerna kunde få lämna in alla saker när de går hem för lunch vid tvåtiden och sedan kvittera ut dem vid "andra sittningen" vid halv fem. Bäst vore givetvis om stolar och parasoller kunde beredas övernattningsutrymme på stranden under bevakade former. Kanske kunde små parasoll/stolskjul byggas. En form av enkla badhytter som man hyr...
 
 
En del njuter av seglingen och båtlivet, andra av strandlivet och ytterligare många släpar sina saker...
Om det är njutbart vet jag inte, föga troligt.
 
                                                                                                        
 
 
 
 
 
Ama de casa

Ja, då kanske vi springer på varandra igen då där nere i folkvimlet :-)

Jomenvisst är det ett evigt kånkande upp och ned med stolar och parasoller. Din idé är inte alls dum :-)

Svar: Jodå, visst sprang vi på varandra. Eller jag satt....Hoppas kvällen blev trevlig.
Ditte

Ami

Då får jag önska er en trevlig "midsommarafton" igen :)
Och det var ingen dum idé att folk kunde få lämna in sina saker när de går hem för siesta :)
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Tack! Och det har verkligen varit trevligt nere på Cura. I morgon väntar en ny dag. Kram!😀
Ditte

Annika

Låter som en bra idé. Kanske bäst med keps ifall du inte vill roa omgivningen.
Ha det så gott. Kram

Svar: Att omgivningen får sig ett skratt på min bekostnad kan jag ta då och då. Men det får inte bli för ofta. Så kepsen på när det blåser och hatt till shorts, är inte min stil. Ha det bra du också! Kram!
Ditte

TantGlad

Jag skulle värkligen få mig ett gott skratt om jag skulle ha sett dig jagat hatten eller kepsen. Sånt gillar jag haha.. jag har ju en såndär busig humor.
Så mysigt med vindruvor och blommor tillsammans.
Du verkar ha det skönt i alla fall och det är bra. Hos mig är det bara 10+ nu och visst saknar man värmen.
Må nu så gott söta fina du och ta riktigt hand om dig, och tänk på solen du som inte får utsättas för den. Jo, vi alla borde tänka till lite över vad solen kan ställa till med.
KRAMAR i massor min vän!

Svar: Jag bjuder gärna dig och andra på lite extra skratt. Men jag måste först öka på orken för att hinna ikapp hatten. Här finns mycket vackert i blom och fruktväg och sedan ser jag fram emot alla blommor hemma. En svensk sommaräng är vacker! Vi njuter på några dagar till innan vi reser hem och då tar vi lite värme och sol med oss att dela med andra.😀 Många kramar till dig från mig.
Ditte

Bosse Lidén

Vilka smarta idéer du kommit på. Var det din tuffa blå keps du glömde? Spännande när det är ditt första besök just vid den här tiden på året. Har man så fint gör det inget om man går lite kringelkrångelvägar till stranden. Jag är svag för vindruvor och blommor ihop. Äntligen verkar vi idag få stabilt väder. Vi ska vädra våra jojokort, sommarkort, som vi köpt i år också. Då får man åka så mycket man vill "gratis" på tågen i hela Skåne. Ibland är det skönt att slippa bilen. Kram Bosse

Svar: Tursamt nog var det en gammal kinakeps som glömdes. Den fina, turkos får sällan lämna terrassen. Här finns verkligen stor blomprakt att se och trevligt att ha tid att stanna och njuta av den. Låter väldigt trevligt för er att nu ta tågturer i Skåne. Jag tycker om att åka tåg och gör det gärna . Men något liknande finns inte på tåg i Stockholm bara med SL och då ingår pendeltågen men inte SJ. Ser fram emot bilder och text från någon eller några resor . Idag lite mulna kramar. Det har regnat i natt. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: