Dagen efter...

    
 Ja, idag är det verkligen dagen efter. Många tankar blev det igår och en del konstruktiva sådana. Har en del spännande uppgifter framför mig...Det kommer att bli en eller flera rejäla utmaningar, men jag har tid, jag vill, och jag är beredd att söka bakåt i tiden för att få svar på många av mina frågor.
Kommer säkert att återkomma vidare till detta under året.
Idag är det en ny dag, pingstafton. Och jag önskar alla en riktigt trevlig helg var i världen ni  änbefinner er.
 
I övrigt är det förkylt här! Helt genomförkyld! Klart att det måste komma en sommarförkylning. Någon måste ju drabbas och jag såg nog ut att vara ett bra offer.
Illa tilltygad i pannan med sår efter att nu ha passerat tre veckors behandling med cytostatikasalva. luttrad! Så en förkylning som pricken över i, var just vad jag behövde...
Men nu är det så och i mina hemliga gömmor har jag plockat fram ett otroligt urksmakande kinesiskt te, perfekt vid förkylningar och en andra kinesiska medikamenter, bufferin. Exakt vad dessa innehåller vet jag inte , men jag vet att de hjälper. En till natten (då sover man väldans gott) och två på morgonen och man blir förhållandevis pigg. Här kan det mesta andra "slänga sig i väggen". Och visst fungerar det...Kineserna var tidiga med sin läkekonst. 
Så denna pingstafton har jag varit i stiltje. Inte så vanligt, men jag har lärt mig, åtminstone delvis, att lyssna på kroppen när den talar med mig.
Och idag fanns inte krafterna att stå emot.
Jag har suttit en del på balkongen och lite nostalgiskt tittat på alla båtar som passerat. Mitt båtliv är ju till ända...
Husbåtar ligger vid kajen och i övrigt var det många båtar på väg in i Hammarbyslussen.
Hammarby Sjöstad ligger tvärs över kanalen.
 
Många båtar ville också från mälaren och ut i Saltsjön. (Nja, så salt är det inte, mer bräckt vatten)
 
Med ojämna och jämna mellanrum får Sjöräddningen rycka ut. De har en av sina baser alldeles vid vår kaj.
 
Vad är nu detta? Titta på bilden nedan.
Jag upptäckte detta på vårt hustak idag. Men vad skall det vara bra för? Gissningstävling à la Ama.
(Jodå, jag vet...)
 
 
 
Utgår från att förkylningen lägger sig lite tills i morgon och att det sedan bara blir bättre. Nya äventyr väntar på måndag...
 
 
 
 
 
 
Anonym

Hej Ditte!
Men vilken otur att du fått detta nu ;( Så himla onödigt. Tur att du har en dag till att vila på innan ni åker. Här blir du fort frisk :-)Jag skulle också vilja bo som ni, utsikt över allt som rör sig på vattnet :) Här är annan utsikt men småtrist :)
Krya på dig! Kram P ♥Svar: Jag piggnar nog på mig med dessa kinesika underverk i medicinväg. Ja, att sitta här på balkongen innebär alltid att vara en del av något pågående. Och tråkigt har man inte...Snart är vi på plats!
Kramar!
Ditte

Malin

Hoppas vi får följa med dig på din resa bakåt i tiden. Att söka sin familjs historia tillbaka i tiden är något som alltid fasicnerat mig och att ta del av de "äldres" livsöden och hur de växte upp och att få se deras byggd. Jag är så tacksam att att få ha tagit del av både vart min morfar och farfar växt upp. Spenderar mycket tid på den gård när jag vae barn där min pappa spenderade tid som barn och även min farfar. Att få en förståelse för hur det var att växa upp i en annan tid och känna historiens vingslag har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Svar: Och vi är ju en del av vår historia och bidrar till att föra den vidare. Roligt att du också ser det så.
Ditte

Iris

Spännande med historia! Krya på dig -kram från hettan

Svar: Tack! Just nu är det ämligt....Och visst kan historia vara spännande. Mycket att ta reda på....Kramar till dig i hettan!
Ditte

Ama de casa

Det MÅSte ju vara för att hindra måsarna att sätta sig ner för att bajsa. Eller duvorna.
:-)

Svar: Heja! Grattis! Det är för att måsarna inte skall "boa" på taket. I Paris har man liknande anordningar för duvor....Och det har hjälpt!
Ditte

Anonym

Uj Uj, krya, krya! Och ha en god resa till el sol och hälsosamma saltluften!

Svar: Tackar! Blir nog bättre med saltluften men skall flyga också . Kan vara nog så kämpigt med täppt näsa. Tur att jag inte behöver flaxa själv.
Ditte

Marja

Ska bli intressant att få följa med på din resa bakåt i tiden! I går var det f.ö. flera bloggare på Vk som skrev om D-dagen, både politiska bloggare och andra.
Synd att du blivit förkyld. Hoppas att de kinesiska medikamenten hjälper, så att du piggnar till snart.
Kramar. :)

Svar: Jag är själv spänd på hur och när jag skall börja så jag får fundera lite. Skall titta i Vk och se vad som skrivits. Antar att ingen av skribenterna var med 1944....intressant att läsa helt klart. Nu hoppas jag på snabbt verkande kinesiska läkemedel så jag återkommer till det vanliga . Kramar!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon & den där medicinen skulle jag behöva, tror nog jag oxå är på g att bli förkyld. Ja du antigen har dom planterat något där eller skall dom bygga en takterass? hoppas du mår bättre i dag krya på dig kramen

Svar: God morgon! Jag mår bättre, så medicinen har gjort nytta, helt klart. Hoppas nu att din förkylning går tillbaka....Vad gäller vårt tak, så är pinnarna där för att måsarna inte skall "boa". Förr om åren har vi haft måsfamiljer där och som fått ungar och det är inte alld roligt. Men i år har vi sluppit. Skönt!
Önskar dig en fin, ledig dag.
Solskenskramar!
Ditte

Ami

Usch! Inget vidare att vara förkyld :( Hoppas de kinesiska medikamenten hjälper dig.
Och såna där "pinnar" brukar man sätta upp för att inte fåglarna ska sätta sig där.
Krya på dig!
Kram!

Svar: God morgon!Jodå, pinnarna är till för att måsarna inte skall "boa". Förr om åren har vi haft en måsfamilj som "boat" på taket. I år är det tyst och lugnt.
Förkylningen är bättre så mina kinesiska medikamenter har gjort nytta även denna gång. Fortsätter kuren idag.
Kram från ett soligt Stockholm
Ditte

Eva`s blogg

Men oj är ni redan på plats igen wow 3 gången i år eller? har jag missat helt att ni redan åkt ...låter ju super skönt :) önskar dig/er allt gott kramen

Svar: God morgon Eva!Jodå, vi är på plats. tror det är sjätte gången i år som vi är tillbaka. Skönt med kort resa, fyra timmat på flyg, och smidigt att ta sig hit. Skönt att kunna varva sTockholm och Spanien.
Önskar dig också allt gott.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: