Vidgade vyer

    
 Då och då, eller egentligen rätt ofta, är det trevligt att vidga vyerna och lämna hemmakvarteren på Södermalm. Och eftersom jag av någon märklig anledning dras som en magnet till vatten av olika de slag är det lika bra att bejaka den sidan hos mig.
Varmt och fuktogt var det men inte stoppade det två "pantertanter", NInni och mig, från att träffas, prata, skratta, promenera och äta lunch.
Vi började vår ökenvandring, utan öken, vid St. Eriksplan, fortsatte nedför Rörstrandsgatan där varenda skuggig plats var upptagen, passerade Karlbergs Slott och fortsatte längs Karlbergskanalen fram till Pampas Marina.
Stundtals kom en vindpust, men de försvann fort, så någon egentlig svalka blev det inte. Inte mer än att ta en klunk ur den medhavda vattenflaskan.
 
Lugnt och stilla längs Karlbergskanalen där inte en båt passerade förbi oss. Kanske för varmt även för dem.
 
Pampas Marina i gassande solsken, +31.
 
Vi hade tänkt oss lunch vid Pampas strand och bryggrestaurang, men luften stod stilla och mina kinder kliade och värkte i värmen så vi vandrade vidare tillbaka mot stan.
Såg däremot denna farkost som kändes lockande. Om den var till salu vet jag inte, men den imponerade på mig.
Insåg dock snabbt att min ekonomi vare sig skulle täcka inköpet av båten eller bensinkostnaderna för att ens ta mig ut till Vaxholm. Så den fick bli ögongodis. Tyckte man inte om den röda färgen, så låg det en vit liknande bredvid.
 
Tjusig, är bara förnamnet.
 
VI styrde kosan en bit tillbaka längs kanalen, gick över Karlbergsbron och var plötsligt på Kungsholmen, i det ganska nybyggda området Hornsberg.
Längs vattnet går en fin strandpromenad, badbryggor utplacerade och det finns många trädäck för solbad.
Men jag kan tycka att man glömt att plantera träd. Området känns ganska grått och kalt, men helt klart är det ett lyft mot hur området såg ut innan det bebyggdes och strandpromenaden gjordes i ordning.
Här kändes ökenhetten påtaglig och vi letade efter en restaurrang som dels gav mycket skugga och där det också skulle fläkta.
Vi gick in på några och kände oss för. Men, nja. Sitta bakom höga glasrutor och dit inte en vindpust nådde kändes inte behagligt mitt på dagen. Säkert bättre kvällstid, sent.
Av en slump såg vi restaurang Stranden, provsatt  vid ett bord för att se om det var behagligt. Det var det så vi bestämde att stanna kvar och äta.
God mat och mycket att välja på, allt från små kalla rätter, sallader, vegetariska rätter och köttbitar, dessutom till ett pris på omkring 100 kr, vilket får anses som helt ok här i stan. ( gott, grovt,bröd, måltidsdryck och en mindre salladsbuffé ingick.)
Här blev vi sittandes länge, länge. Men så småningom smög vi längs husväggarna i skuggamn , där den gick att uppbringa för att ta oss till Kristineberg och tunnelbanan för vidare resa hemåt.
En jättetrevlig eftermiddag, tusen tack Ninni.
 
Solna och Västra Skogen i bakgrunden och Pampas Marina med många husbåtar vid vattnet.
Detta är lite av mina gamla hemtrakter och här är jag uppvuxnen.
 
För min del blev det en ceasarsallad med räkor
och Ninni valde en vegetarisk rätt beståendes av canelloni med spenat och ricottaost i en god sås.
 
                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami

Det är alltid roligt att se sig omkring lite. Men man är ju vanemänniska och blir ofta kvar där man är van att vara :)
Tjusig båt det där, men som du säger....Nog hemskt dyr. Men man måste få titta och drömma :)
Och vad bra att ni hittade en restaurang, för visst är det trevligt med god mat och god dryck. Och inte minst, ett trevligt sällskap.
Önskar så att ditt ansikte ska sluta göra ont!
Kram!

Svar: God mat, dryck och vänner är viktiga. Och båten, tja vad säger man. Kanske mest ögongodis. Måste vara någon sorts tävlingsbåt...Och nu är behandlingen slut, så snart kan jag nog hoppas på mindre smärta. Önskar er en fin kväll. Här är det i kväll fortfarande mycket varmt och sol. Kram!
Ditte

Katarina

Trevligt att promenera där man inte brukar och se nya saker. Och vatten lockar alltid.
Bra med en restaurang där både god mat, bra priser och skugga fanns.
Tack för tipset.
Kram!

Freedomtravel

Ni var ju hemma hos oss ju! :) Men jag gissar att det var på dan och då är vi ju inte hemma... vi jobbar ju båda två dagtid...

Svar: Förstår det! Men jag såg er fina båt där den låg, med FREEDOM skylt på sidan. Fantastiskt vilket jobb ni gjort. Kommer tillbaka!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: