Thailand på nära håll

    
Nu var det ju lite drygt ett år sedanvi senast var i Thailand och en del av mitt hjärta finns fortfarande där. Fina minnen och många härliga upplevelser finns med i bagaget från alla våra Thilandsresor och ibland plockar jag fram dem och tittat och begrundar.
Idag var just en sådan dag när minnena kom i kapp mig.
Skönt att då ha restaurang Thaiboat (vid norra Hammarbyhamnen, längst ner vid vattnet på Östgötagatan) alldeles i närheten, bara att gå 100 m längs kajen, gå över landgången och slå sig ner i sanden. Och det var just vad jag gjorde.
Drömde mig bort i mina tankar för en stund
 
 
Om man kommer till Thaiboat med båt finns "egna" bryggplatser".
 
Värst vad alla här ser slöa ut, trångt är det också.
Jag tycks inte få plats. Bäst att se efter på övre sandstranden.
 
Trötta är ordet! Säkert skönt att vila här. Men man får nog ha ett öga öppet...
I fall...
 
Tycker nog krokodilen i vattnet ser godmodig ut. Men man vet inte. "I de lugnaste vattnen...."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruth i Virginia

Du menar att folk verkligen ligger utspridda
så där - med kläder på!

Svar: Jodå! Det var ett pågående yogapass. Men jag satt på andra stranden och filosoferade.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Bara tjejer. Var det yoga eller nåt? Ser fint ut på båten iaf.
Kram P ♥

Svar: Pågående yogapass! Och jag satt i skuggan på andra stranden och lät tankarna fladdra. Mycket som rör sig nu... Kram!❤️🐼
Ditte

A-K

Gokväll Ditte
Ofattbart att Du och Bosse har så mycket att se nära håll. Igår spännande värre från balkongen och i dag Thaibåten! Ser ut som de är på ngt gympa/relaxgrej.
I morgon är vi långt ut på landet och är hundvakter. Dålig mottagning där.
Ha det gott och hälsa Bosse!
Kram/A-K

Svar: Jag tror det var ett pågående yogapass...En hel del finns pånära håll och att insupa lite thaikänsla är alltid mysigt.
Ha det så gott där ute på landetsom hundvakter. Låter i alla fall väldigt trevligt.
Ha dte bra du också.
Kramar från oss båda.
Ditte

Veiken

Vilket härligt ställe att gå till när man vill drömma en stund! Jag förstår så väl att du då och då tänker på din tid därborta! Kram

Svar: Ja, det gör jag verkligen. Och det är fina och positiva tankar som gör mig glad.Kram!
Ditte

Marja

Vilket underbart ställe på nära håll. Dit skulle jag gå ofta. Blev du inte sugen att delta i yogan? Hoppas din egen 'meditation' blev bra. Kramar! :)

Svar: Visst blev jag sugen att delta i yogan, men kansk elite för offentligt så där vid kajen....Men rogivande att sitta här en stund var det.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen min! ja rese minnen är ljuvligt jag sitter oxå i bland o kollar genom våra resor genom åren, så jag förstår dig....så om man skall till Thailnad så kan man få råd o tips av dig? *s* önskar dig en skön söndag kramen

Svar: Att bara slinka in på Thailboat är som att komma till ett litet stycke Thailand i miniatyr. Mysigt att sitta där på restaurangen och låtsas som om man vore i Thailand. Hoppas du får en bra dag!
Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, härligt ställe att gå till, och nära verkar det också vara? Fint i Stockholm :) ha det så gott// Mats o Nenna

Svar: Hoppas ni lyckligt kommer fram. Bedrövligt med strulet hos Norwegian. Läste i svenska tidningar att folk var arga på alla inställda plan och förseningar och det på många ställen runt om i världen. Hopas verkligen att resenärerna kompenseras för olägenheterna. Och går inte planen så spelar ju inte komforten någon roll....
Ditte

Ama de casa

Länge sen vi var i Thailand nu... Jag bara älskar deras natur, folk och kultur. OCH maten! Synd att det finns så få Thairestauranger här i Torrevieja...
:-)

Svar: Ja, man får leva på minnen ibland. Här på Thaiboat är maten väldigt bra och miljön ger i alla fall viss thailandskänsla. Bra så! Har nog inte hittat någon thairestaurang i torrevieja, men det finns ett antal wokrestaurranger, men det är inte riktigt samma sak.
Ditte

Ami

Men vilket härligt ställe :) Och Thailand förstår jag är vackert. Har velat åka dit länge, men det är ju helt omöjligt när Patrik inte ens flyger tre timmar till Alicante :)
Ja, bäst att ha ett vakande öga på den där krokodilen. Tyckte faktiskt han såg ganska hungrig ut ;)
Ha en härlig söndag!
Kram!

Svar: Ja, visst är det bra att få lite exotisk känsla på hemmaplan och då behövs ju inga flygresor. För visst att den svenska sommaren fin i dessa dagar.Kram!
Ditte

Mira

"UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza." Unicef, Sverige.
Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig - palestinierna.
Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
Tack!
http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

Ama de casa

När man kommer på N332:an från Alicante och kommer till rondellen med skylten "Torrevieja sur", så ligger det ett stort hus där som påminner om en båt. Där hänger en stor skylt "Thai-buffét 6:95". Har aldrig testat den, men funderar på att åka dit imorgon (säkert stängt på måndagar... ;-) ).

Sen finns det säkert Thai-resturanger ute i vissa urabanisationer också...
:-)

Svar: Tack för tipset! Roligt att få höra vad ni tycker. Troligen hinner ni dit före oss. Nu får vi leta thairestauranger...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: