Sommarmorgon

    
 God morgon! Ja, nu har den snarare övergått i förmiddag. Men jag vaknade tidigt, vilket är högst ovanligt. Nåja, tidigt och tidigt, det är mer en definitionsfråga.
orsaken till det förhållandevis tidiga uppvaknandet var att jag har ont på mina, av cytistatikasalvan, såriga kinder. Dels värker det och dels kan jag inte ligga på sidan eftersom såren då tar i kudden med "extra ont" på köpet.
Jag har nu varit i gång med smörjandet i snart två veckor och har två veckor kvar, så kan kan helt klart sia om dels hur jag kommer att se ut och dels om att det kommer att bli värre rent smärtmässigt. Men det skall vara så här, så inte stor idé att klaga. Men nu har jag ändå gjort det.
 
Bestämde mig för "det där lilla extra" till frukost själv och gjorde amerikanska pannkakor.
Tyckte omedelbart att såren kändes bättre. Inbillning? Säkert! Men det är känslan som räknas.
Och nu menar jag inte det onda utan att ha det extra bra.
(Bosse är på Åland, så jag får skämma bort mig själv när han inte kan göra det på plats.)
 
Fin morgon och härlig frukost; amerikanska pannkakor serverade med färska jordgubbar och turkisk yoghurt . Och en kopp kaffe med skummad mjölk....
 
För ett tag sedan kom jag på mitt behov av en liten, tonvikt på liten, arbetsplats här hemma. Jag har hitintills flyttat runt mitt lilla kontor i en korg, men kände att en mer permanent yta vore bra.
Jag presenterade förslaget för "Byggare Bob", Bosse och han hade genast ett par idéer. 
Lägenheten har begränsat utrymme så frågan om var arbetsplatsen skulle placeras var viktig. 
Men med gemensamma tankar kom vi på att det fick bli i sovrummet.
Mängder av böcker skänktes bort till Stadsmissionen och en bokhylla, 60 cm bred och 28 cm djup, kunde frigöras och flyttas från hallen in i sovrummet.
En lampa kom upp ovanpå garderoben och en skrivskiva, modell smalare, sattes fast med lister och vips var jag med arbetsplats. Smidigt värre.  Så nu på morgonen har jag alltså även fyttat in i hörnan med mina pinaler.
Och nu saknas bara en liten och smidig arbetsstol....                                                                                                       
Arbetshörnan på plats och den fungerar utmärkt och allt inom räckhåll!
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Jag förstår att det är tufft med den behandling du nu har, tänk att det bara är under en tidsbegränsad period (förhoppningsvis) och att få tankarna på annat tror jag hjälper mycket så de där amerikanska pannkakorna tror jag gjorde susen mot smärtan.


Svar: Just att unna mig lite extra piggar i alla fall upp. Och det behöver inte vara stora saker. Jag vet ju att behandlingen är tidsbegränsad men från nu och två veckor framåt blir det bara värre. Vill inte ens se mig själv i ansiktet.Men det blir bättre....
Ditte

Veiken

Det finns lösningar på allting om man är lite kreativ....arbetshörnan blev verkligen bra! Skönt att slippa byta plats hela tiden.
Tråkigt att salvan ger dig smärta, men hoppas att den är lika verksam som det gör ont! Ha en fin fredag eftermiddag! Kramar

Svar: Tack! Ja, idag ser jag inte för rolig ut i ansiktet. Många har vänt sig om ute på stan, men bara att vänja sig. För det blir värre. Salvan är mycket verksam och det blir ju bra till sist. Men man måste få klaga lite ibland.
Önskar dig också en fin eftermiddag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken fiffig lösning! Själv har jag mitt kontor i soffhörnet. Det funkar det med :-)

Svar: Jodå, jag har haft det där också, men med ökad ålder har jag fått omt i ryggen om jag inte sitter och skriver vid ett bord i lämplig höjd. Och sen alla papper och pärmar som måste hämtas...Så ny provar jag det här. Men jag har fortfarande en del skriverier som sker ambulerande...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så fint det blev!! Och så fick jag se frukosten!!
Tack för i dag, mycket trevligt!! Och du ser inte alls så farlig ut i ansiktet tycker jag. Inte än iaf. Jag skulle inte ha vänt mig om...
Men stackars dig med det onda. Önskar jag kunde ta på mig lite av det faktiskt. Foten är ingenting mot detta!!
Kram, vi ses snart igen :) P ♥

Svar: Arbetshörnan blev bra och frukosten också. Och sedan fortsatte det ju med trevlig lunch tillsammans med dig och sedan fika. En fin eftermiddag! Skönt att skämma bort sig själv....Du har ju sett mig med pannan och ögat och har vant dig, men det har blivit värre i kväll. Och än mer blir det imorgon, smörjdag idag...Men det blir ju bra. Jag vet....
Du har din fot m.m. att balansera så jag tycker det räcker. Men tack för din tanke, Det underlättar...
Kramar!
Ditte

Marja

Stackars dina kinder, kan tänka mig att det är både smärtsamt och obekvämt. Hjälper det något om du tar en värktablett?
Vilken fantastisk utsikt du har från din balkong och det ser så mysigt ut där. Arbetsplatsen blev ju super... jag skulle också behöva något liknande, men med mera hyllor för alla mina pysselsaker. Funderar nästan på att ta bort ett skåp i skarven mellan hall och vardagsrum och bygga något där.
Ha en skön helg! Kram! :)

Svar: Arbetsplatsen blev bra och tar inte direkt någon plats. Mycket ryms i en bokhylla på 60x28cm. Kanske kan du också få till något för dina pysselsaker. Man kan ju ha lådor i hyllor som sitter på väggen....Ja, du är så uppfinnsingsrik. Spännande att se vad du får till.Utsikten är fin, trots bygge på andra sidan kanalen och det är skönt att sitta på balkongen innan solen blir för varm. Ja, jag sitter inte i solen men varmt blir det.
Jag kan nog ta värktabletter mot det onda, skall prova med det i kväll. Bra med lite lindring.
Kramar och tack för omtanken.
Ditte

Ami

Vilken härlig frukost. Blev riktigt inspirerad :) Och det är klart att man ska skämma bort sig själv. Men förstår att du har det kämpigt med det onda i ansiktet. Jag vet att min släkting också tyckte det var lite jobbigt en tid, men det blir bra Ditte :)
Hoppas du och I har haft en fin dag!
Kram!

Svar: Jag har haft en jättebra dag och lunchat med I.(P) Jättetrevligt! Och visst blir ansiktet bra, men nu är det inte roligt och det ser trist ut. Idag vände sig folk om och tittade...Men det kan jag ta. Blir bättre om några veckor. Men först ännu sämre. Skönt att skämma bort sig själv lite.....Känns bättre då-
Kramar!
Ditte

Ami

Blev så inspirerad av dina amerikanska pannkakor att jag helt glömde bort att tala om att din arbetshörna blev helt perfekt :)
Kram!

Svar: Vi har inte så mycket plats så den duger bra. Allt är nu samlat på ett ställe både vad gäller pärmar, laddare till kameror, dator och mobil, plus en del lexikon och annat som kan vara bra att ha.Kram!
Ditte

A-K

Gokväll Ditte!
Oj så jobbigt för Dig med värk. Får ta till en klyssa Det finns inget ont som inte har ngt gott med sig!
Amerikansk pannkaka har jag aldrig gjort. Inte svenska heller på många, många år!
Vilken fin arbetshörna Ni fick till!
Kram/A-K

Svar: Arbetshörnan blev bra och tar minimalt med plats. Skönt att ha allt samlat. Visst blir det bra, men nu är det ont...och värre blir det. Men sedan så.....
dEn amerikanska pannkakan har bakpilver i smeten för att svälla upp, plus lite gräddfil. Annars sak samma som de svenska pankisarna, men mer som plättar.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte!
Det blev jättefint............ Jag önskar jag hade lite av din optimism och framåtanda. Att läsa din blogg mig alltid lite extra energi och får mej att inse att det trors allt inte är ett dugg synd om mej.

Svar: Du har nog både otimism och framåtanda, men är man mitt uppe i det mesta och har många frågor som rör sig i huvudet och svaren dessutom lyser med sin frånvaro så tar det ju energi. Men tider kommer...Och du, visst är det alltid lite synd om människorna, som Strindberg sa. Men jag vet inte varför....Tankar till dig och ha det gott.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: