Sommarkväll på Söder

    
Stockholmskvällen är vacker och "medelhavsvärmen" påtaglig, + 29 vid 19 tiden.
Tyvärr så gör denna värme att jag inte kan gå ut på dagarna, ansiktet är mer än sårigt och vid minsta ansträngning svettas jag och då svider det rejält.
Men kvällen var lite svalare. Med tonvikt på lite.
Här på Söder hade nog alla "gått man ur huse" och även en hel del icke söderbor och många turister samsades längs Årstavikens vatten.
 
           Nere vid restaurang "Thaiboat" var det helt fullt och  sol hela kvällen.
Några motorbåtar ligger vid kajen och både besättning och gäster med fyllda, isade, champagnehinkar "leker att de är i Marbella". Att båtarna "med innehåll" inte helt når upp till den klass som ligger där är en helt annan sak.
 
Vi promenerar sakta längs Årstavikens vatten i den vackra högsommarkvällen.
 
Borta vid Tanto är det nya utomhusbadet färdigt. Bryggor och hopptorn har byggts, stranden har utökats, sand har fyllts på och tre palmer (behandlade för att klara vintern) är utplacerade för att skapa en mer kontinental känsla. 
Jag njuter av promenaden och får "ta"att bli tittad på. Jag vet ju att mitt ansikte inte vare sig är eller känns särskilt inbjudande. Men jag har inget val...
 
Tantobadet i kvällssol, strax efter klockan 20. Fullt, minst sagt...Och där står en av palmerna.
Ganska pigg än så länge.
 
Tantos stora gräsmattor är en populära träffpunkt för människor i alla åldrar.
Många tar med picknick och stannar tills fram på småtimmarna dessa vackra kvällar,
och grillröken/dimman ligger tät.
 
Ett par av de nya badbryggorna. På andra sidan vattnet, Årstaviken, (Mälaren) ligger Liljeholmen.
 
Vi går så sakteliga hemåt, stannar upp och njuter av den lite svalare kvällsbrisen.
Ser en dam som sitter uppkrupen på en gren, en bit ut i vattnet, läsandes en bok. Stillheten är påtaglig och det är så vackert.
Jag försöker njuta av allt det vackra, men rätt som det är kommer känslan av instängdhet och begränsningar över mig; allt jag inte kan göra blir så tydligt och just då, i det ögonblicket, är det svårt att se allt jag trots allt kan göra utan begränsningar. 
Men det blir ju bättre...
Har satt en bild längst ner för att visa hur mitt ansikte ser ut just nu och vill man inte titta så.....
 
Rofyllt och vackert.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                   
 
 
 
 
 
helen

Håll ut älskade mamma snart är du som ny igen kram H

Svar: Tack! Åtminstone blir jag kanske i skick som bättre begagnad. Och jag håller ut. Men det tar på krafterna . Stor kram!
Ditte

Ami

Kära Ditte! Jag förstår att du har ont och lider och speciellt när det blir varmt och svettigt....Såren är otäcka och inte trevliga, men man ser något annat också...Dina vackra ögon och ditt vackra ansikte :) Och jag säger som din kloka dotter. Att snart är du som ny igen!
Tänker på dig!
Stor kram!

Svar: Tack, för fina och uppmuntrande ord. Känns genast bättre...I nyskick blir jag ju inte, men klart bättre än idag. "Bättre begagnad" brukar man ju säga eller "visst renoveringsbehov finns"...Och så är det.
Tusen tack för din fina omtanke.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det är kymigt att behöva se ut så där. Dottern har just haft sin sista behandling och vänstra kinden är mjuk och fin. Högra kinden, som alltid är mot bilfönstret, tar lite längre, men i morron kan hon smeta Vaseline på hela fejset. Det blir BÄTTRE.
Sympati kommer över Atlanten! Kram!

Svar: Tusen tack Ruth, för din omtake och sympati. Och jag vet ju att det blir bättre. Men så trist att inte ens kunna gå ut på dagen. Och varmt är det...Kram och än en gång tack.
Ditte

Ruth i Virginia

Nej, nu blandade jag ihop höger och vänster. Vänstra kinden är ju den som får sol, när man kör bil. :)
(lite tidigt på dan)

Svar: Ja, jag förstår att den ena kinden tar längre tid. Så blir det för mig också. Hoppas din dotter nu är bra igen och slipper ha ont.
Ditte

A-C

Hej! Jag säger som din dotter, håll ut, snart blir det bättre. Men jag förstår verkligen att det känns jobbigt nu! tänker på dig! Många kramar Anna-Carin

Svar: Tack, tror att det hjälper. Jag blir i alla fall gladare. Och det blir bättre, jag vet. Men det dröjer ett tag till. Är hoppfull.Kramar!
Ditte

Lena

Söta, fina Ditte. Vi som tycker så mycket om dig ser förbi dina såriga kinder och ser samma fina, omtänksamma och mysiga Ditte. Saknar dig så. Måste berätta att jag blivit gammaltant och fyllt 60 år. Får fortfarande behandlingar, den sista 4 augusti. Om allt går som planerat åker vi till Spanien i september. Just nu är Alexander, Matilda och Matildas pojkvän där.
Du ska veta att jag tycker att du är så stark och fin och din blogg sköter du med stor bravur.
Stor kram till dig och maken (även från Börje) Lena

Svar: Tack, goaste Lena. Din omtanke gör mig rörande glad. Mitt i allt elände. Och stort grattis i efterskott till dig från både bosse och mig. Jag kommer snart och firar dig, bara jag blir lite bättre. Hoppas inneligt att du kan åka till Spanien i höst och att vi då kan komma och hälsa på er. Vore så roligt.
Tänker ofta på dig och vill inte att du skall ha ont.
Många kramar till dig och Börje , även från Bosse.
Ditte

Marja

Oj Ditte, jag lider med dig. Det där måste verkligen göra ont. Kan också förstå att du just nu känner dig begränsad, men stå ut, fina du, så blir det så mycket bättre. Kramar! :)

Svar: Tack för din fina omtanke, Och det gör ont. Jag brukar inte ofta klaga, men värmen i kombination med såren gör det värre. Jag står ut, men så trist att inte nu kunna gå ut på dagarna. Men andra tider kommer....Kram!
Ditte

Veiken

Det är så fantastiskt i Sverige när det blir så här varmt. Alla är med på något vis.
Så tråkigt med dina sår i ansiktet. Jag förstår att du inte har det så lätt just nu i värmen. Jag hoppas att det inte gör alltför ont och att eländet snart är över! Stor varm kram!

Svar: Tack! Ja, visst är det härligt med denna högsommar som vi fått ett tag. Och roligt att många får sol och värme på sin semester som vissa år har regnat bort.För min del blir det bättre så småningom, men just nu går jag bara ut på kvällen då det är svalare och dessutom är det färre människor ute och mitt ansikte syns inte så väl.
Och eländet har ett slut. Om några veckor...
Kram!
Ditte

A-K

Åh, min kära nyfunna vän! Jag lider med Dig och hoppas innerligt att Ditt onda snart går över.
Kan ju inte hjälpa Dig på något vis i dagsläget. Tycker att Du är supertuff som ger Dig ut i vimlet. Förstår att blickarna berör Dig!
Jag ser fram emot att ses i höst. 😊
Kram och hälsa Bosse/A-K


Svar: Tack, dina ord gör mig gladare. Och ont har jag och ont gör allas blickar när jag går ut. Men jag gör det ändå, på kvällen, dels är färre männniskor ute och dels gör det mindre ont när det inte är så varmt.Hoppas att vi kanske ses innan hösten...
Och i Torre ses vi helt klart.
Kramar från oss båda.
Ditte

Freedomtravel

Fantastiska bilder! Man tror knappt att det är Sverige. Förstår att det är jobbigt med behandlingen,och kanske inte minst i den här värmen...! Hoppas att det snart blir bättre!

Svar: Tack! Det är extra roligt att tamed kameran när så mycket är på gång. Här i området och säkert hos er också, vid vattnet, blir det en annan känsla både vad gäller folkliv, restauranger, badande och annat och en mer kontinental stämning infinner sig. Mysigt! Och visst blir jag så småningom piggare och får mindre ont. Om några veckor skall jag nog vara i bättre.
Värmen är ju besvärlig eftersom den begränsar mig. Vill ju gärna vara ute och göra saker....
Ditte

Ama de casa

Men oj... Det ser ut att göra jätteont! Jag lider med dig, och hoppas att det snart blir bättre.

Som ny igen... Det var precis dom rätta orden.
Kram!

Svar: Det gör jätteont just nu, men det blir bättre efter hand. Tar bara tid...Och just begränsningarna att inte kunna röra mig i värmen, påverkar humöret. Men idag skall jag ut innan kvällen, om så bara sitta i bilen i sval ac och ta en åktur. Ny, nja....Men bättre begagnad kanske. Går bra det också.
Kram och tack !
Ditte

Eva`s blogg

God morgon min sköna bloggvän! aj är mitt första intryck och förstår hur du känner det, men allt har sin tid, förstår att det är jobbigt i värmen o svårt med svalka ...men du är en go person & jag tror nog att han där uppe skall lindra dina smärta på kort tid ...men du är DITTE en stark kvinna som betyder så mycket för många.....önskar dig/er en skön lördag o njuta så mkt det bara går här är det lite mulet o det uppskattas *S*

Svar: God morgon, Eva! Ja; aj och ont är det. Och värre nu i värmen, men det blir ju bättre så småningom. Tusen tack för fina styrkeord. Behövs i nuläget.(Vad behandlingen gäller så kunde den inte vänta tills det blev svalare väder. )
Här skiner solen även idag och det är varmt, men idag skall jag ut på något...Vet dock inte vad.
Önskar dig också en fin lördag och tack än en gång för din omtanke.
Kramar!
Ditte

Lena i Wales

Oh, stackare, vilka sår! Gör ont i mej när jag ser dej och kan känna smärtan. Fina bilder från Söder och Stockholm. Min son har tyvärr flyttat från Söder till Östermalm nu, men det är säkert bra det också. Ta det harligt i solen och värmen! Här i Wales skiner också solen och det är ca 26 grader under dagen. Underbara kvällar!

Svar: DEt är så fint och uppiggande att läsa om Wales och annat du bjuder på och då får jag genast annat att tänka på. Tycker temperaturen hos dig verkar bättre , mer i min smak, med 26 grader. Här var vi i går uppe i +32. Men kvällarna är fina och då njuter jag av att kunna gå ut.Östermalm, med närheten till Djurgården är jättefint och här i stan är det ju lätt att ta sig mellan de olika stadsdelarna. Extra trevligt nu är det att ta båtar som går lite kors och tvärs. Från oss tar vi gärna båten över till Djurgården eller in till Nybroplan.
Tack för din omtanke!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: