"Sista smörjelsen" firas.

    
Igår var det "sista smörjelsen". Åtminstone hoppas jag det.
I fyra veckor har jag varannan kväll smort in ansiktet med en cytostatikasalva.
Det har gjort ont, sår har bildats efterhand och täckt in en stor del av ansiktet och andra delar har blivit illröda.
Vissa dagar har jag inte kunnat gå ut, det har varit alltför varmt och om jag svettats så har såren gjort ännu mer ont i såren.
Andra dagar har det blivit långsamma kvällspromenader, all ansträngning har gjort att blod samlats i ansiktet och tryckt extra på såren. Jag har varit begränsad i vad jag kunnat göra.
Men nu! Nu skall "bara" sårskorporna ramla av, den röda huden återfå sin mer normala färg och smärtan försvinna efter hand. Lycka!
Så jag har firat idag och det på lite olika sätt; både med en utflykt, bubbel på balkongen och extra god middag.
Jag tycker ju att alla tillfällen till trevligheter bör tas till vara...
 
Bubbel på balkongen tillsammans med Bosse kändes extra festligt.
 
 
 
 
 
 
                                                                       
 
 
 
 
 
 
                                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
A-K

Gokväll Ditte!
Det är Du värd efter allt lidande. Hoppas att det var sista ggn för Dig med denna behandling.
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, nu känns det som om en ny fas kan påbörjas. Men först ny hud och läkning av sår. Men det kommer...Kramar!
Ditte

Britta G

Long time not seen....men jag följer dig/er då o då.
Känns som vi har något speciellt ihop tycker jag!
Hoppas innerligt att det var "sista smörjelsen", du har humor Ditte, och att läkprocessen ska gå enl planer. Ha det gott båda två! Kram f oss båda

Svar: Tack, Britta! Jag vet att du har tankarna med mig och det känns så bra och tryggt. och visst har vi något speciellt ihop.Nu väntar jag, kan inte göra annat, på att såren i ansiktet skall läka, ny hud komma och att jag inte skall ha ont.
Tack, för din omtanke. Många hälsningar till dig och Lennart.
Kramar från både Bosse och mig.
Ditte

Veiken

Helt rätt, man ska ta alla tillfällen som finns att fira. Den här gången var det verkligen på sin plats! Så himla skönt för dig att smörjelsen är över! Stor grattiskram!

Svar: Tack! Ja, det känns så skönt...Nu väntar jag på bättre tider.Kram!
Ditte

Marja

Helt rätt att fira den sista smörjelsen! Nu kan du äntligen se slutet på eländet. Heja, heja på slutspurten! :) Kramar!

Svar: Tack! Det känns både skönt o h befriande att denna smörjdel är över. Nu skall såren läkas och smärtan kommer att minska efter hand. Så nu väntar upploppet....kramar!
Ditte

Malin

Vad skönt att ha det gjort och nu kan allt bara bli bättre eller hur?
Och lite bubbel för att fira gjorde du helt rätt i.

Svar: Nu är det klart och det känns jätteskönt. Visserligen kvarstår "besiktning" hos läkaren i september, men det är mest för säkerhets skull. Det är väldigt bra att de är noga med uppföljningen.
Ditte

Birgitta vid Vindelälvens strand

Har hitta din blogg via Marja i VK och följd dig en tid nu. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser!
Din behandling av solskadorna har fått mig att själv uppsöka läkare för mina, lyckan var total när det inte var cellförändringar.
Hoppas med dig att dina behandlingar är över och att du fortsätter njuta av livet som pensionär.
Birgitta

Svar: Vad roligt att du hittade till min blogg. Och jag är glad för att du kom iväg till en läkare och "blev besiktigad". Skönt att det inte var några cellförändringar. Man skall vara vaksam på nya fläckar eftersom det är gamla "synder" som kommer fram med åren. Och nu skall det väl bli bättre och livet kan återgå till det mer vanliga.
Ditte

Ama de casa

Så skönt att behandlingen nu är avklarad, och alla anledningar att fira ska man ta vara på :-)
Kram

Svar: Alla firartillfällen är bra och nu kändes det extra bra att fira lite, för påfrestande har det varit.
Ditte

Eva`s blogg

Hej vännen ....så mysigt såg ner i inläggen men vilket regn ni haft oj oj här kom lite regn i dag såå skönt för dig att det är sista dagen med salvan hoppas det snart är borta o du mår bra igen....önskar dig en skön dag kram

Svar: Trevligt att fira lite extra för nu skall jag väl bara bli bättre Bara att vänta och se. Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Mats

Hejsan Ditte, bra att du firar! Såg mysigt ut...och med den utsikten :) ha det så bra...hälsa Bosse

Svar: Det kändes skönt att fira lite extra. Det blev både en utflykt till Vaxholm med P, jättetrevligt och sedan god mat och dryck. Bosse hälsar också! Ha det gott!
Ditte

Lena

Älskade Ditte, du är värd att firas! Måste berätta vilken inspiration du gett mig. Läste ditt inlägg om Västerås och det väckte en längtan. Västerås är min barn- och ungdomsstad. Där bodde mina älskade morföräldrar som jag bodde hos när min föräldrar arbetade utomlands. När jag senare träffade Börje tillbringade vi alltid vårt första semesterdygn hos dem. Vi fick alltid hemgjorda köttbullar med potatis, sås och västeråsgurka samt hallon med grädde och glass till efterrätt. Morgonen efter åkte vi vidare med matsäck, lite extra pengar och hundra råd och förmaningar.
Nu till nutid, jag fick min Västeråshelg i present av Börje. Första natten tillbringade vi på ett hotell i centrum, shoppade och drack vin i stadshotellets trädgård (på hotellet arbetade mormor i 25 år). Djäkneberget fick ett lång besökt av oss, där har jag lekt och ätit många glassar.
Nästa natt var också inspirerad av dig. Då bodde vi på hotell Utter, på en flotte mitt ute på sjön. Vädret var fantastiskt, allt var helt underbart ja magiskt. Visserligen med några malörer. Trots trasig rygg och trasiga knän hoppade jag ner i det 26 gradiga vattnet. Nu var det bara det att flotten låg ca 70 cm över vattenytan och det fanns ingen stege. Jag var beredd att simma några km mot land men min starka man lyckades att dra upp mig. (ha, ha)
Annars var det bara så underbart och middagen som Peter kom med på kvällen var jättegod. På morgonen låg jag i över en timme i sängen och tittade på alla fiskar som höll till runt fönstren (fyra panoramafönster).
Tack snälla, fantastiska Ditte som väckte tanken om Västerås och som tipsade oss om det magiska hotell Utter. Många kramar från Börje och Lena

Svar: Oh, Lena! Vad glad jag blir! Och extra glad att jag både gett lite inspiration till er tripp och över att det blev så lyckat. Modigt att våga sova där nere på hotell Utter In. Men säkert en härlig upplevelse. Trist att det inte fanns en stege från vattnet upp till flotten.Det tycker jag borde vara självklart. Men nu kanske det kommer en stege...Tur att Börje är stark!
Tänk vilka fina minnen ni båda har från ungdomstidens besök i Västerås hos dina morföräldrar. Dessa minnen är ju en del av din historia och även Börjes. MInnen som man gärna vill bevara i sitt innersta.
Härligt att det blev så lyckade dagar för er i Västerås.
Många kramar från både Bosse och mig.

Ditte

Ami

Åh, vad härligt att behandlingen är över! Klart det måste firas. Du är värd varenda bubbla i glaset :)
Nu ser vi framåt!
Kram!

Svar: Visst ser vi framåt. Och det känns så skönt att det är över. Har varit tufft på flera sätt och ont.Så lite extra firande kändes bra.
Kramar!
Ditte

Annika

Hurra och grattis. Detta är verkligen värt att firas. Hoppas att det blir bra nu och resten av din sommar blir så bra så.
En stor sommar kram till dig.

Svar: Tack för din pmtanke. Jag, skönt att det är över och det kändes bra att fira lite extra. Och en hel del av sommaren är ju kvar.Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Värt att fira! Hoppas att det blir bättre nu!

Svar: Tack! Jag nu väntar jag md spänning på att allt skall läka och att slippa ha ont.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: