Precision

    
 Lugnt efter ovädret, balkonväder igen. I kanalen är det spännande värre.
Ett par motorbåtar, modell Ä, väntar att på slussa och längre fram, närmare slussen, ligger ytterligare båtar som är beredda att ta sig in i Mälaren.
 
I väntan på slussning.
 
I Stockholm finns två slussar för båtar, som vill ta sig mellan Saltsjön (Östersjön) och Mälaren, Karl Johan slussen som ligger vid Gamla Stan och Hammarbyslussen i Norra Hammarbyhamnen. (Där vi bor.)  Kall- Johan är mindre och passar bra för små motorbåtar och eftersom det inte finns någon öppningsbar bro där använder segelbåtar, större motorbåtar och nyttotrafik den betydligt större Hammarbyslussen.
 
Och plötsligt dyker den upp, en jättestor fraktbåt, Paula Anna, den i särklass största båt jag sett i kanalen.Undrar hur och om den ens får plats i Slussen.
Hammarbyslussen är 115 m lång och 17.4 m bred och de största fartygen som kan passera får inte vara mer än 105 m långa och 15 m breda.
                                                                                                      
 
Paula Anna har hemmahamn i St John på Antigua/Barbados.
 
De små båtarna får lämna plats och vänta på nästa slussning.
 
Undrar hur detta skall gå. Tittade efter och Paula Anna är 106.66 m lång 15.26 m bred.
Sakta, sakta glider hon in i slussen. Ser ut att gå bra. Skönt! Spänningen är över.
 
Det såg trångt ut men hon kom igenom. Läste idag att fartyget befann sig i Västerås...
 
                                                                                                               
 
 
 
 
 
 
                                                                                    
 
 
 
 
natalie

Hoppas du får en bra dag!:)

Svar: Tack! Jag önskar dig detsamma.
Ditte

TantGlad

Dom andra båtarna ser pyttesmåa ut mot för denna jättebåt. Ojoj..så stor den ser ut.
Ha nu en fantastiskt ny vecka fina Ditte. Vi har ju värkligen haft det varmt ett tag, och jag tänkte på dig då ni hade oväder igår.
Varma goa kramar till dig fina!

Svar: Fraktbåten var enorm, den största som jag sett gå in i slussen här och de andra båtarna såg verkligen små ut. En festlig syn.Ovädret i går ställde till med en massa oreda men tursamt nog så var det över påen timme. Idag är det riktigt hett igen.
Önskar dig en fortsatt fin semester och njut av tillvaron.
Kramar!
Ditte

Sanna Preifelt

Vilket perfekt balkongläge ni har!

Svar: Ja, här händer omkring händer det mycket....
Ditte

Ami

Ojoj! Det var spännande där ett tag förstår jag....Men Paula Anna såg faktiskt aningens för stor ut där bland alla de andra småbåtarna :)
Men det gick ju bra som tur var :)
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Det var spännande att se om fartyget skaulle få plats. Men med skohornstänk, så gick det. Och visst var det en stor båt. Just nu passerar många småbåtar in i slussen och det är kul att se på när de skall in och ut.
Önskar er också en fin kväll.
Balkongkramar i lagom värme, nu +25 i skuggan.
Ditte

Ama de casa

Det kommer aaaaldrig att gå!!! Jomen, det gjorde det visst :-)

Har sett "figursydda" stora båtar i Frankrike som preciiiis går in i slussarna. Verkar som dom har tänkt till där :-)

Svar: Vi var osäkra in i det längsta eftersom det här fartyget dessutom var över den maxlängd och bredd som gällde. Men lite spänning i tillvaron är bra. Piggar upp.
Ditte

Bosse Lidén

Vilken tur att skepparen höll tungan rätt i munnen. Jag tänkte att jag måste in och kika på din blogg om du skrivet något om allt vått från himlen som dök upp hos er. Jag vandrar bakåt i inläggen. Kram Bosse

Svar: Såg att du gjort det...vandrat bakåt. Fartygets skeppare höll nog tungan rätt i munnen för han kom till Västerås...kram
Ditte

A-K

Ojojoj vilken spännande tillvaro Du och Bosse har på Er balkong! Undrar vadsom hänt om det inte skulle funka att slussa den stora fraktbåten? Hade den fått backa tro?
Har precis tagit ett kvällsdopp i poolen. Skönt!
Kram/A-K

Svar: Vad skönt med ett kvällsdopp i poolen. Skulle jag också behövt! Här är det varmt...Men lite svalare nu på kvällen, åtminstone ute. Vi undrade också vad som hänt om båten inte kommit igenom i slussen. Nu fick vi inte veta....
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Waow vilken enorm båt! Otroligt att den kan åka in där! Gissar att de har maxmått så de vet vad som är möjligt... Verkligen spännande utsikt från er! :)

Svar: Fartyget överskred måtten med några dm, men undantag görs och det är ju bra . Och vid vattnet finns mycket att se, precis som hos er. Extra bra nu när jag inte kan vara ute så mycket.
Ditte

Ama de casa

sv: Helt klart att det är dags att fira med skumpa! Fast kanske inte riktigt vid den här tiden... Eller förresten - varför inte? :-)

Svar: Nej det blir i kväll. Skall på bilutflykt nu med P och jag är chaufför. I och för sig hade jag nog kunnat fira nu också. Champagne är tidlös....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: