Om aftonen

    
 Om aftonen vågar jag mig ut. Det är vackert och jag försöker njuta av den fina svenska sommarkvällen och bortse från att bli tittad på.
Lätt är det inte, men vem har sagt att saker och ting skall vara lätta.
Det blev en promenad längs vattnet. Så mycket att fästa blicken på. Mitt i stan, men ändå mitt i naturen.
 
Tre små fåglar på en gren... nja snarare planka.
 
En and som hittade mat bland näckrosorna och en papegoja på utflykt.
 
Ambulanshelikoptern till Södersjukhuset är också en flygande historia.

 
Vackra blommor på en kolonilott i Eriksdal till allmän beskådan.      
                                      
Harmoni! Den rätta stämningen finns på plats.
 
Trädväxande cyklar var något nytt. Ett rostigt stilleben? Eller en slump. Vad vet jag?
 
Dristade mig senare upp till ICA på Ringen, mest för att bevisa för mig själv att jag skulle stå ut med alla blickar på mitt ansikte. 
Viss överdrift. Alla stirrrande inte, men många...Trodde i min enfald att vi kommit längre...
Fick extra bra service i butiken. Personalen trodde kanske att jag hade ont på flera ställen.
Ynglingen i kassan ville t.o.m. hjälpa mig att packa varorna i påsen. Jag tackade och sa;- "Jag har inget fel på armarna". Hans svar var så rart; "Nej, men jag tycker du ser ut att ha så ont i ansiktet så jag hjälper gärna till".
Jag log, tackade och var glad hela vägen hem.
Det blev en sen middag på balkongen i den svalare kvällen och jag laddade för den näst sista behandlingen. Hoppas jag...
 
 
 
 
 
                                                                                    
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
Marja

Vilken söt kille i kassan! Och så rättfram. Jag undrar om folk tittar så mycket eller om det är en känsla hos dig? Tittar de, så är det nog för att de tycker synd om dig och tänker att det där måste göra ont. Som den söta killen. Bra att du ändå kan komma dig ut och jättefina bilder hann du fånga. Installationen med cykeln är verkligen kul och bilden med siluetten på mannen på klippan andas sommarkväll och harmoni.
Kramar till dig i värmen! :)

Svar: Så är det nog. Människor tittar och jag tror nog de flesta förstår att det är besvärligt och säkert är det därför de tittar. Och vad gäller barn, så tycker de det ser läskigt ut och då har jag förklarat. Men jag kommer mig ut, även om det stundtals tar emot. Roligt att ha med kameran...Jag gillade verkligen cykeln i trädet, någon har ju plockat upp den från Årstaviken och den fanns inte där för ett tag sedan. Mannen med boken på klippan tyckte jag också om; sommarkväll och harmoni.
Kramar till dig! Och tack för fina, uppmuntrande tankar. Det hjälper mycket.
Ditte

Ama de casa

Men vilken rar (i dubbel bemärkelse, tror jag ;-) ) kille du träffade på i kassan. Dom flesta har bara brått. brått och tänker kanske som hastigast lite medmänskligt :-)

Fåglarna där längst upp ser lite sothöneaktiga ut. På fötterna. Men dom har lite tokig färg?
:-)

Svar: Vet inte vilken art fåglarna på plankan tillhör. Kanske är det någon "stockholmsblandning", men du kan ju det här. Jag grunnade också...och visst var den unga killen rar. Han "gjorde min dag", ja förutom alla omtänksamma kommentarer. Håller mig vid hyfsat mod. Och det behövs!
Ditte

Ami

Så bra du har fångat fåglarna på plankan :)
Och vilken gullig kille i kassan.....Visst blir man glad när de vill hjälpa till :)
Och det såg riktigt rofyllt ut att sätta sig där vid bordet i lyktans sken och bara njuta av kvällen!
Ha en fin kväll!
Kram!

Svar: Tack! Roligt att ha kamera med och ibland kan man fånga ögonblicken. Killen i kassen gjorde mig glad och set behövs. Och när kvällen kommer njuter jag av att sitta ute i svalkan på balkongen och försöker läka mina sår.
önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

"--- ont i ansiktet...."
Vilket gulligt uttryck!
Mannen på Klippan - Tänk att det är möjligt att
hitta en så fridfull plats så nära storstaden. Du
fångade verkligen atmosfären av lugn och ro.

Svar: Visst var det gulligt sagt; Jag blev riktigt rörs och glad över att ynglingen vågade säga något. Inte så vanligt här i landet. LÄngs Årstaviken, i närheten av där vi bor går det att hitta fina rofylldaplatser och det njuter jag av. Roligt att jag lyckades fånga in stämningen i bilden.
Ditte

Mats

Hej Ditte, kämpa på, otroligt fina bilder som vanligt :) skönt att vi kan hjälpa varandra och att ta emot hjälp är också viktigt...jag skulle en gång för länge sedan hjälpa en mamma att öppna dörren, men hon sa åt mig att ge sjutton i det! Det var minsann hennes son som skulle öppna dörren? Jag bara gick därifrån häpen och lite förbannad? Ha det så gott..

Svar: Tack! Jo, jag kämpar. Är en envis typ, du vet...Jag tar gärna emot hjälp och uppskattar att någon vill hjälpa och vra vänlig. Väldigt mycket t.o.m. Men så trist för dig när du erbjuder hjälp och får ett i mitt tycke väldigt trist svar. Jag skulle bli både besviken och lite f-d.Ha det gott ni också.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja vilka fina bilder!! Fantastiska! Trevlig kille men jag måste säga att jag bara har mött trevliga och servicesinnade folk i affärer här hemma :) Man noterar det mer när man bor där nere :-) Lite skillnad måste man ju säga :) Man ska inte generalisera men du vet vad jag menar :)
Kram, hoppas snart att plågan är över...FORT!!
Kram P ♥

Svar: Tack! Mysigt att ha kameran med på kvällspromenaderna. Visst var det en rar kille? Och jag tycker ofta personalen man möter i butikernahär hemma är trevliga. Vad gäller plågan så har jag börjat nedräkningen. Sista behandlingen är på måndag. Men jobbigt är det nu...Brukar inte klaga, men nu gör jag det.
Vi hörs och ses snart.
Kramar!
Bosse hälsar!
Ditte

Freedomtravel

Vilka fina bilder på fåglarna, och skönt när man möter omtänksamma människor!

Svar: Tack ! Ja, nu är det extra skönt att fånga sommaren. Jag kan ju just nu mest gå ut när det är kväll och ljuset då är så fint. Visst blir man glad av att möta någon som är extra omtänksam när det ändå är så motigt att ens ta sig ut.
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad vackert, vilken härlig kväll!
Måste vara otroligt jobbigt, det du går igenom just nu. Jag kan inte ens föreställa mig. Men jag vet, efter alla de år vi nu "känt" varandra, att om det finns någon med krut i så är det du Ditte! Du verkar vara en så otroligt livsbejakande person, och även om man ofta bryr sig om sitt utseende, så spelar det ingen roll egentligen. Att de stirrar säger mer om dem (jag är tyvärr själv en person som kan vara dum nog att titta på människor, mest för att jag är nyfiken), tycker jag. Kämpa på, du klarar detta! Mycket starkt av dig att ge dig ut. Massor av kramar.

Svar: Tack för fin omtanke! Jag tror också att folk tittar för att de är undrande vad det är för åkomma jag har, fullt förståligt. Ja, oftast är jag en "krutgumma", men har nog tacklat av lite i samband med det här. Men jag kommer tillbaka....Och med nya krafter. Tack än en gång Sanna och jag hoppas du har det bra nu på din semester och njuter av livet och tillvaron.
Kramar!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Otroligt fina bilder! Man kan ju undra lite över cykeln hur de fått fast den?
Mysig bild av farbrorn på stenen.
Håller tummarna att ditt onda snart är över och att inga mer behandlingar kommer att behövas.
Härlig kille i kassan! 👍


Svar: Idag känns det onda bättre och imorgon är sista gångenför behandlingen. Hoppas jag.Roligt med bilder där man kan få fram en känsla. Och cykeln såg verkligen rolig ut där i trädet, men samtidigt inte fult.
Önskar dig en fin dag!
Kram!
Ditte

Malin

Vilka härliga bilder! Mannen på klippan ser väldigt rogivande ut och ser riktigt njutbart ut.
Och vilket bemöttande från killen i kassan, bra service!

Svar: Tack! Ja, mannen på klippan njöt verkligen av den vackra kvällen och hade hittat sig en egen plats, inte helt enkelt denna vackra kväll när många var ute.Ja, killen i kassan gjorde mig glad och att han vågade säga det han tänkte.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: