Ö, i Mälaren

    
 Den svenska sommaren pågår för fullt och det är alltid trevlig med dagsutflykter. Gårdagen blev en hel utflyktsdag till Västerås för mig tillsammans med Liv, Max och William.
Målet för dagen var dels att träffa väninnan Gunilla och umgås och dels att ta en tur ut till ön Elba, ett naturreservat i Mälaren, två km från Västerås hamn.
Båten ut till Elba, tar lite drygt 30 minuter och avgår varje timme från Östra Hamnen.
På vägen stannar den också vid ett par stora badplatser, Östra Holmen och Johannisberg, båda med fina sandstränder och bryggor och det var också här de flesta resenärerna klev av. 
 
Västerås sett från sjösidan.
 
Skulle man vara sugen att bo på hotell så här ute i vattnet går det också bra. Det här är hotell Utter Inn.
Ett litet hotell ute i Mälaren, med endast ett rum, beläget på en 25m2 stor flytbrygga med en altan omger stugan. Ovanför vattenytan finns ett pentry med kylmöjligheter, gasolspis och torrtoa. En dunk med 10 l vatten ingår också. Sovrummet ligger tre meter under vattenytan och man når det genom en spiralrtappa och här finns panoramafönster så man kan se vad som händer under vattenytan.
Priset för ett dygn här varierar mellan 2200kr och upp till 3000kr, beroende på vilket "paket" man väljer.
Gummibåt för att utforska öarna runtom ingår.
 
Max och William är lika glada och pigga som vanligt och njuter av båtturen.
 
Båtbryggan och den trevliga restaurangen "Elba" ligger på höjden med god mat, bra priser och trevlig personal .
    
Skönt att svalka sig i närheten av vattnet innan lunch och insupa den fina miljön.
 
Fin utsikt från restaurangens terrass och att sitta här uppe i skuggan och äta lunch var en lisa för själen.
Och väldigt gott! Våra val blev "wallenburgare" med potatismos och rårörda lingon och grekisk paj.
Max var extra nöjd både med sina pannkakor och sin glass.
 
Gunilla och Max i livligt samspråk om "vinnarbåtar", båtar som är snabbgående... Och snart är det dags för oss att ta båten tillbaka till Västerås igen. En härlig utflykt för oss alla. Stort tack Gunilla från oss.
 
 
                                                                                                    
 
 
 
                                                                             
 
 
 
 
                                                                                                         
 
 
                                                                                                 
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
Ami

Man kan inget annat än att säga att vi just nu har en fantastiskt sommar....Tänk om vi slapp vintern :) Men det är ju många som även gillar den.....
Härlig dag ni fick i går!
Och vilket annorlunda hotell.....Men vet inte om jag vill ligga där under vattenytan och sova :)
Ha en härlig dag!
Kram!

Svar: Jag tror inte heller jag skulle villja sova tre m under vattenytan. Men i övrigt såg det bra ut. Vi hade en toppendag där ute på ön och jätteroligt att umgås med Liv, pojkarna och Gunilla. Men jag njuter i skuggan.
Önskar er också en fin dag.
Kram!
Ditte

Marja

Vilken underbar sommarutflykt! Det gäller att passa på så lände dagarna är fina.
Du ser ut att ha ont i kinden. Kramar försiktigt! :)

Svar: Jag har väldigt ont, men känner att humöret blir bättre om jag kommer iväg på lite utflykter. Extra roligt att ha med liv och pojkarna och Gunilla är en så härlig vän. Alltid så roligt att ses.Kram!
Ditte

Lena i Wales

Kul att få se lite av Vsterås. Har inte varit där på ca 40 år! Verkar vara en modern stad. Ön Elba har jag aldrig hört talas om (inte i Mälaren i alla fall). Spännande! Vad trevligt du skrev om gamla sommarminnen. Ha det bra önska Lena från ett soligt och varmt Wales.

Svar: Västerås är en fin gammal stad med mycket historia . Och ett besök ute på ön Elba passade bra i värmen. Visst finns det en hel del minnen bevarade som ibland tittar fram lite extra . Väldigt varmt här också, nu sent på em +31. Och i morgon skall det bli ännu varmare . Bara att hålla sig i skuggan och inomhus. Antar att du har skön skugga i trädgården ....
Ditte

Sanna Preifelt

Som vanligt underbara bilder :) Västerås har jag varit i en enda gång på någon handbollscup. Herrejesus, är ju ett halvt liv sedan.

Svar: Tack! Ja du, tiden går fort....Och Västerås är en trevlig stad omgiven av vatten.
Ditte

Ama de casa

Så fint - och vilket coolt hotell! Lite dyrt... Men en natt skulle vara häftigt :-)

Vi har också varit på Elba, fast jag trodde det låg i Italien? Nåja. Man kan ha fel. Vi campade, och det var helt perfekt. Kolla bara:

http://amacasa.wordpress.com/2010/05/24/camping-ar-kul/

:-)

PS: Vi insåg att en camping för en familj med fyra personer med tält skulle ha kostat ungefär 1000 kr per natt (!) under högsäsong. Jag föredrar hotellet där på "ditt" Elba...
:-)

Svar: Lite dyrt hotell, men en kul idé. Man kan i Västerås också välja ett hotell beläget i ett träd, en liknande idé. Du minns rätt, ni var på Elba i Italien, men detta Elba ligger alltså i Västerås. Tror likheten bara är namnet. Men Italiens Elba hade höga campingavgifter, kanske var det "all inclusive". Och camping är inte min grej. Gillar däremot "hotellcamping", ordet myntat av dig, lite mer komfort.
Ditte

Iris

Elba besökte vi flera gånger under våra år i Västerås. Härligt att titta på dina fina bilder! Kram

Svar: Tack! Förstår att du känner till Elba och det andra....Västerås är ju en så fin stad och vi hade en toppendag.Kram!
Ditte

Veiken

Jag har aldrig hört talas om svenska Elba, men det ser ut som en toppenutflykt dit! Tänk vad man får lära sig mycket genom bloggen! Hotellet verkar riktigt coolt, men priset, mja Det får nog bli utflykter istället! :) Kram

Svar: Håller nog med om att priset var väl tilltaget. Men unikt är det! Tror inte heller jag skulle sova så bra där under vattenytan... Men att göra utflykter och se nya saker är roligt.Kram!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Kul att få se bilder från Elba. Där var jag och dansade någon gång på 70-talet!
Jag skulle inte vilja bo på den där lilla stugan.
Så fina söta pojkar.
Kram/A-K

Svar: Kul att du också varit på Elba! Det är sig nog likt! Vi hade en jättefin dag och pojkarna trivdes verkligen. Vad gäller hotellet, "Utter Inn" skulle jag nog kunna vara där några timmar på dagen, men inte övernatta under vattenytan...
Hoppas allt är bra med dig!
kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, du har verkligen upptäckar förmåga och vad mycket vi får lära oss..det tackar vi för! Härlig upptäcksfärd..är det inte i Västerås som man kan bo i ett trädhus också?

Svar: Jodå, man kan bo i ett träd också, i en park i Västerås. Ser riktigt trevligt ut. Jag tycker om det här med utflykter och nu när solen skall undvikas blir det till att hitta nya och mer passande utflykter med mycket skugga.
Ditte

Eva`s blogg

mysigt mysigt o den båten hade jag nog kunnat hyra en att låter kul :) å ovanligt men jag är lite sådär med vatten o kanske bättre att sova på land :) :) söta dom är dina barnbarn o glada önskar dig en skön torsdag kram

Svar: Tror också hotellet i Mälaren är bättre att se, än att bo på, om man nu inte vill vara under vattnet och sova. Vi hade en härlig dag med idel ädel glada ban, vilket de nästan alltid är. Önskar dig också en bra torsdag.
Här är det nu +32, så jag håller mig inomhus ett tag till...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: