"Mycket nu"!

    
Stort och smått! Alltid finns det något som fångar uppmärksamheten när jag i godan ro sitter på balkongen, i skuggan under markisen, och läker mina sår. Kanske att ta i, för alla sår har inte kommit ännu...Avstår från att visa hur mitt ansikte sr ut...Det piggar nämligen inte alls upp så här på en fredag eftermiddag.
Men den svenska sommaren visar sig från en godhjärtad sida, sol med en del lätta moln och lagom temperatur på +24. Behagligt!
Och på balkongen fläktar det skönt.
 
En kavalkad av båtar som får samsas i kanalen.  Närmast ligger husbåten som är vår granne,
sedan kommer en segelbåt av storlek medium som är på väg in i Hammabbyslussen.
En yrkesbåt skall till Tanto för med sand för att bygga färdigt badet som skall få ny och längre sandstrand. 
En tjusig, brittisk, lustyacht på 36 m,Queen of Sheeba, glider majestätiskt förbi med besättning och passagerare och långst bort ligger sandbåten Jehander som just nu har semester. Ja, både båten och besättningen.
 
 
Men vad händer här? Nästan svårt att hinna med det också. Det är "mycket nu"...                                                                                            
Två kajare uppenbarar sig.
 
Aha , de har tänkt sig en slussning.Spännande! 
Men kanske ändå inte. De ser små ut bredvid de stora slussportarna. Vad händer?
 
Nja, ingen slussning.....Kunde förstå det.
 
För dyrt kanske? Men å andra sidan är det gratis att slussa från Saltsjön in i Mälaren. Kanske är det mer spännande att lyfta upp kajaken och bära den längs gångvägen in till Mälaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
                                                                                                      
 
 
 
 
 
 
Mats

Hejsan Ditte, jobbigt med såren ! Har införskaffat en keps alldeles lagom till att vi ska åka hemöver igen:) men vi kommer ju ner flera ggr...vilken utsikt ni har från er balkong! Förstår att där kan man lätt bli sittande en sommardag och bara kolla in :) sköt om dig och hälsa Bosse..

Svar: Bra att du har införskaffat en keps. Kanske en åt Marie Louise också? Går bra att ha när man cyklar också...Ja, såren är jobbiga och kommer att så vara ett tag.
Och nu när jag inte kommer ut lika mycket så är det bra att ha balkongen att sitta på för här händer det mycket. Alltså inte på balkongen utan nere på vattnet.
Hälsa du också!
Ditte

Veiken

Du måste nog klona dig så att du inte missar något! :) Utsikten kan man inte klaga på! :) Kram

Svar: Ja, här är fullt upp! Alltså att titta på. Bra nu när jag nu inte är ute och rör på mig så mycket. Kram!
Ditte

Katarina

Visst händer det mycket där du bor! Omväxlande är väl bara förnamnet.
Trist att du skall ha så ont och när du försynt klagar så vet man att det är illa. Men det kommer snart andra tider.
Många styrkekramar och positiva tankar till dig.

Svar: Tack för styrkekramarna! De har kommit rätt och behövs. Och visst är det bra med varierad utsikt som glider förbi när jag inte själv kommer så långt. Men det blir ju bättre om ett par veckor. Kram!
Ditte

Freedomtravel

Vilken spännande utsikt! Det händer verkligen mycket på vattnet där!

Svar: Jag har ju tid att sitta och titta och då är det roligt att det händer något. Och det gör det.
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Tänker på dig!! Må det gå fort detta h-e du måste gå igenom!! Sen åker vi :-) P ♥♥

Svar: Gomorron! Tack för tankar, de hjälper faktiskt. Ont har jag, men när det är klart så tar vi oss en tur. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen...men visst är det kul att kunna se allt som händer unt omkring :) för det gör ni bra ju från er balkong :) hoppas allt är bra med dig/er så önskar jag en skön dag kramen

Svar: God morgon! Visst är det trevligt att ha en balkong varifrån jag kan se lite vad som händer på kajen och i kanalen och särskilt nu när det inte blir så långa promenader. Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Mats

Hej igen Ditte, jag undrar om du kommer ihåg vilken buss från torre vi åkte med den 17/5? Alltså vilken tid? Planet går 20,00...och vet du var bagagedropp inlärningen är om man checkar in i automaten på flygplatsen? Ha det gott...

Svar: Vi åkte med busse klockan 17 från Torre. Bagagedrop var längst till vänster där incheckningsköerna började. Titta efter skyltar, men den är alltid i anslutning till incheckningsdiskarna. Ha det gott och trevlig hemresa. Hoppas den blir tyst....
Ditte

Ama de casa

Jag skulle säga MINDRE spännande att gå runt än att trängas med alla dom där stora båtarna inne i slussen med dom kajakerna...

Fin färg på dom, förresten :-)

Svar: De kanske tyckte det var för läskigt att slussa. Och vad gäller kostnaden 160 kr så behöver kanoter och andra mer "ranka" båtar inte heller betala avgiften.Tror det var viss spänning i att klättra uppför kanten till gångvägen och få upp kanoterna...
Helt klart fin färg på kanoterna.
Ditte

Ama de casa

sv: Jag har försökt få Anders att ta med Glada gubben, men han vägrar… Bara en gång har den fått följa med, för att kontrollera hur noga hans telefonstegmätare är. När han går ”på riktigt” så funkar den hyfsat, men har får en himla massa extrasteg bara han petar på den. Dessutom fick han steg när vi åkte bil igår… ORÄTTVIST!!! :-D

Svar: Visst är det orättvist! Jag fick för få steg när jag cyklade och Anders fick när ni åkte bil. Undrar var man kan klaga. Detta är inte jämställdhet. Nu får jag fundera lite, men bara lite. Annars får jag ont i huvudet...
Ditte

Ami

Haha! Ja, hos er händer det mycket förstår jag :) Där kunde man absolut bli sittande en hel dag utan att ha tråkigt!
Tänker på dig med dina jobbiga sår!
Ha det bra!
Kram!

Svar: Ja, här händer det en del både på kajen och i kanalen. Skönt att kunna få omväxling utan att behöva gå ut. Tack för dina tankar, de hjälper.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vilken spännande utsikt du har där det händer så mycket. Jag har visserligen en vacker utsikt här, men händer så mycket gör det inte, förutonm väderväxlingarna, vilka vi har gott on här i Wales. Igår sol och idag regn! Ta det varligt i solen!

Svar: Jag är bara i skuggan! Och skönt at sitta på balkongenoch titta på vad som händer eftersom kroppen stundtals är trött. Men din utsikt är helt klart mer rogivande och det kan vaar skönt det också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: