Alldeles lagom

    
 Fredag den 11 juli och högsommar. Det vackra och soliga vädret håller i sig, men temperaturen kom inte över + 24 hemma hos oss. Skönt och alldeles lagom för mig.
Och en svalkande vind gjorde det hela ännu bättre. Det kom på alla sätt att bli en "alldeles lagom dag", alltså, varierad och händelserik.
Dagens utflykt gick till Sundbyberg och där väntad I på mig för vår gemensamma lunch på restaurang Boulevard, en rejäl lunchrestaurang med bra "dagens", sallader och en hel del annat att förtära.
I slog runt på strömming med potatismos  och jag valde en fetaostsallad. Gott och trevligt!
Givetvis ville vi ha kaffe på maten så vi förflyttade oss till Café Cino på Nygergs Torg.
 Men vi ville ha kaffe och ett bakverk. Var sitt!
Här blev vi sittandes länge i skuggan och det enda orosmomentet var en del kajor som hoppade runt på de lediga borden för att försöka få i sig matrester. Men lite spänning måste man ha, även om det handlar om hur kajor rör sig.
Personalen var flink med att plocka undan efter gästerna och jaga iväg fåglarna, men de satt hela tiden i närheten och spanade efter godsaker.
Tack I för en trevlig dag och för gott kaffe med tillbehör.
 
 
 
Fram på eftermiddagen tog jag pendeln tillbaka til stan och gjorde som jag tänkt, besökte Hattbaren på Götgatan. En härlig butik som säljer allt i hattväg, både för damer och herrar.
Jag har köpt en ett par bredbrättade hattar här tidigare, men de blåser lätt av, (har svårt för att ha ett band under hakan) och  passar bäst hemma på balkongen, om det inte blåser där förstås.
Dagens hatt skulle bli en mindre stråhatt som skyddar mina såriga kinder mot det vackra sollstrålarna. 
Utbudet är enormt och det är svårt att välja. Men tid har jag gott om.
Hattar är tydligen väldans populära i år och många varuhus har sålt slut på sina.  Men Hattbaren säljer inte slut.
Jag hittade tre hattar som jag tyckte om och som kunde passa att ha "på stan". Vilken skulle jag välja? Svårt!
Efter många om och men och med råd från både personal och andra kunder så valde jag en turkos variant och med hatten på huvudet gick jag längs Götgatan och hem till kajen. Och hatten satt kvar.
 
Medborgarplatsens uteserveringar var lika fyllda av gäster, precis som de alltid är.
 
 
Hemma på kajen och hatten sitter kvar. En klar fördel...
 
Kvällen var vacker och jag satt ute  flera timmar. Är det inte båtar som passerar så är det bluftballonger och det är spännande att se hur de trixar sig runt höga hustak och byggkranar. 
Här finns alltid något att titta på. Och föremålen varierar...
En alldeles lagom dag övergick mot kväll och natt.
 
 
Intressant att se hur detta skall gå.
 
Undrar om ballongen fastnade i kanarna...
 
Nej, det gick bra. Oj! Ännu en luftballong. Undrar om den tänkt sig att landa på Folksamskrapans tak.
Nej, den gick över med liten marginal.
 
 
 
 
 
 
                                                                                
      
 
 
 
 
 
 
 
                                                                 
 
 
Ama de casa

Trevligt att träffas över både mat och fika :-)

Tjusig hatt!

Svar: Visst var det! Vi hade en jättetrevlig dag tillsammans. Och hatten blir bra...
Ditte

Ami

Roligt att ni träffades du och I :) Och visst smakar kaffet extra gott när det är dekorerat så fint!
Och vad bra att det finns en hattbar. Då förstår jag att det är mycket att välja på och duktig personal. För det gäller att man hittar en hatt som man verkligen trivs och passar i. Och du passade verkligen i både färgen och formen. Hoppas nu den inte blåser bort för dig!
Ha en fin eftermiddag!
Kram!

Svar: Alltid trevligt att träffa I och uppiggande! Kul med en hattbutik som har allt och för alla åldrar. Och nu behövdes just en hatt som inte blåser av. Men kepsar med lång skärm är bra i mer " sportiga" sammanhang. Önskar er också en härlig dag. Kram!
Ditte

vivi

Jättefin hatt...👍👍👍

Svar: Tack, du snälla!❤️
Ditte

Ruth i Virginia

Fantastiskt va´ mycket du hinner med på EN dag!
Imponerad! Ingen slöfock eller hemmasittare där inte!
Hatten klär dej perfekt. Turkos är en av mina favoritfärger. Hattbutiker är kul att strosa igenom, inte för att jag köper nånting med att se vad det finns.

Min dotters ansikte är också sårigt just nu; ni tycks vara i samma stadie i behandlingen. Det är inte vackert, men det blir bättre. Hon har inte ont, men det kliar, säjer hon.

Svar: Jag tycker om att vara i farten och mår bäst då det är en del som händer. Men en dag hemma går också bra. Men jag har lite den inställningen att vila mig och sitta still det får jag göra den dag då jag inte kan gå. Min mamma sa likadant, hon var också en aktiv person. Och pappa också...Men han kunde konsten även att vila och lyckades t.o.m. med att stå och sova. Vad roligt att du också tycker om turkos, jag också. Så jag tyckte att hatten piggade upp. Jag är ju ingen hattperson, men nu behövs den av medicinska skäl. Mest har jag keps med lång skärm men till klänning jan en hatt vara bra . Och att variera med.

Troligen genomgår din dotter och jag liknande behandlingar just nu och mina sår gör mest ont, men de kliar också. Vet att det övergår till mer klåda om någon vecka. Sårskorpor skall bildas.
Och vackert är det inte...Men visst blir det bra.
Hoppas din dotter också är hoppfull.
Ditte

Bosse Lidén

Fin sommartjej i hatt. Här i Ystad finns en hattaffär på gågatan som hängt med i flera år.
Du verkar ha mycket på gränsen till dramatiskt att se på hemmaplan. Det känns nästan som att det förr eller senare kommer att gå galet.
Här regnar det just. Det gör inget för det är fortfarande behagligt varmt och jag har vevat ut markisen över balkongen. Dessutom behöver jag inte ha dåligt samvete för att vi inte åkt ut på något idag. Istället har jag suttit och redigerat texter. Låtit tankarna flytta sig bakåt och åt sidorna. Insett att jag är rätt gammal som minns radiokakor. Kram Bosse Redigerare

Svar: Jag är ju ingen hattperson, men keps blir ibland lite för sportigt om jag har kjol eller klänning och det händer...Glad för hatten och den fyller nog sitt ändamål. Ingen sol i ansiktet.Skönt med lite regn nu och det kan vara kreativt att sitta ute under en markis och höra dropparna falla. Ni har ju rört påer en hel del så ett par dagar hemma kan nog behövas.
Apropå radikaka så gjorde både min mamma och mormor dessa och de dekorerades med geléhallon. Mäktigt och gott. Själv har jag aldrig gjort någon...
Ha det fortsatt bra ni också och lycka till med skriverierna.
Kramar!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i går!! Den där hattbutiken vill jag också gå till. Lex har inga bra kepsar...I bland är det bra att ha. Du blev ju så fin i din hatt!! Färgen perfekt!
Kram P ♥

Svar: Tack skälv! Jättetrevligt! Och hatten är nödvändig. Tror den blir bra. Många i butiken var i alla fall inblandade i köpet. Vi får ta ett besök där....Kram! ❤️
Ditte

TantGlad

Ååå vilken tjusig hatt. Det är så himla skoj med hattar tycker jag.så skönt det inte är för varmt åxo, man blir lite slö tycker jag. En siesta är inte fel då.
Härliga bilder och fortsätt att njut nu av sommaren.

Varm kram från mig nu.

Svar: Ja, hatten köptes efter att jag engagerat hela butikens personal i varierande åldrar samt en del av kunderna...Den skall nog fylla sitt syfte, åtminstone hoppas jag det. Ha det bra du också!
Kramar!
Ditte

Veiken

Ja, det är ljuvliga dagar nu! Det är bara att ta för sig! Din hat är verkligen fräsig! Helt i min smak! Kramar

Svar: Kul att du gillar min hatt! TDEn piggar upp mig och det behövs just nu. Har ju en fin keps också att variera med, också turkos. TYvärr får mina bredbrättade hattar vara i Spanien, på tomten, de blåser så lätt iväg. Kram!
Ditte

Veiken

Hatt! Heter det! :)

Freedomtravel

Hattbaren gillar jag! Den känns som en RIKTIG affär ;) Vi har några pälsmössor som vi köpt där :)

Svar: Visst är det en rolig butik med bra sortiment. Finns inte så många liknande butiker kvar här i stan.
Ditte

Veiken

Jag glömde.... Callinaz är ett ganska nytt dansband. Gitarristen är son till en god vän. Dansbandsmusik är egentligen inte det bästa jag vet, men dom här är riktigt duktiga! Kram igen

Svar: Kul! Dansbandsmusik är inte heller min favorit, men ibland så...Skall hålla utkik efter dem för då och då åker vi över till Mariehamn/Åland och ofta spelar då något dansband. Kram!
Ditte

Marja

Så fin du blev i den hatten! Och turkos är ju en riktig sommarfärg.
I Sundbyberg har jag varit några gånger, för min barndomskompis bor där. Det är riktigt fint där.
Sköna dagar önskar jag dig! Kram. :)

Svar: Tack, kände att turkos blev bra nu i sommar. Sumpan är en trevlig småstad och nära till allt. Känns som en svensk småstad. Önskar dig en fin söndag.
Kram!
Ditte

Veiken

Svar: Dom spelar 28-29-30 juli på Viking Cinderella! :) Kram

Svar: Aha! Bra att veta. Tack! Vi kan ibland på vardagarna få köpa biljetter med Cinderella eller Birka för 50 kr med ytterhytt och då passar vi på att då och då ta en tur. Är det fina dagar så är en sådan tur perfekt genom hela Stockholms skärgård. Kram!
Ditte

Tina

Så tjusig i hatten! Jag har fått hattar av dottern under semestern, hon dissade både min keps och solhatt..
Jag kan inte heller ha band om det sitter tajt under hakan...
Finns det ngt smärtstillande som du kan ta med tanke på din situation?
Kram 🍮☕️

Svar: Tack! Förstår det där med band under hakan...Och kul att din dotter piggade upp dig med nya hattar. Jag har några bredbrättade i Torre, men de blåser lätt av så jag har dem hemma på terrassen. Vad gäller blåsorna i ansiktet så försöker jag klara mig utan smärtstilande men jag har...
Ha det fortsatt bra och njut!
Kram!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Vilken fin hatt! Du passar verkligen i den och färgen.Turkost är min älsklingsfärg.
Hade nog valt en lika dan hatt om jag varit med Dig i den butiken.
Kram/A-K

Svar: Tack! Jag är ju ingen riktig hattmänniska, men nu behövs den och den turkosa blev bra. Kul att du gillade den. Varvar ju med min fina turkosa keps som jag fick av väninnan Vivi. Kramar!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen....men åh va snygg du är i hatten, jag har alltid gillat hatt o har en liknande som din fast beige då skönt att ha även en solhatt till Grekland har jag köpt :) en härlig bar det där o du har det så mysigt om dagarna känns det som :) hoppas du slipper regnet som vi har kramen

Svar: God förmiddag! Tack, för uppmuntrande ord! Visst är det bra för dig också med en hatt till Grekland. Bra att skydda ansiktet. Här rasslar dagarna på och jag gillar att varva turistandet i stan med att ta det lite lugnt. Bara lite. Inget regn här!Önskar dig en trevlig dag!
Kram!
Ditte

Annika

Du är jätte fin i din nya hatt. Dessutom att den satt kvar var ju toppen. Tänk så mycket man kan få se och uppleva utan att behöva resa bara man ser sig omkring.
Ha det fortsat bra nu mitt i sommaren.
Kram.

Svar: Tack! Och visst finns det så mycket att både se, göra och uppleva hemma. Man har ofta lite äventyr runt hörnet.Ha det bra du också!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: