Vinterlördag

    
I natt kom snön så morgonen kändes inte alls lika grå som vanligt. Redan i går kväll lyste termometern med ett par minusgrader och så även i morse, lite att ta i. Men i alla fall på förmiddagen. (I morse var jag inte uppstigen...)
Var tvungen att föreviga snön, nu när den äntligen kom.
Solen lyste med sin frånvaro, men i alla fall kändes det betydligt ljusare med det tunna snölagret.
 
Utsikt från balkongen och någon pigg skrapbil har plogat cykelbanan längs kajen.
Globen är kraftigt inzoomad,( ligger ca en ch en halv km härifrån) men träden har i alla fall lite frost på sina grenar.

Det lilla snötäcket krävde i alla fall att jag fick överge tanken på att ge mig ut i mina vanliga Ecco gympaskor. Så det blev en tur ner till källarförrådet för att hämta upp mina kära "uggstövlar". ( Mockastövlar, som når en liten bit upp på benet och som har ett härligt fårskinnsfoder. Väldigt bekväma, men inte det snyggaste i tsövelväg.)
För min del skulle det denna snölördag bli en tur till Sundbyberg för att träffa väninnan Ingrid.
Så smidigt med pendeltåget, 12 minuter från Södra station. Och är man lagd åt det mer underjordiska hållet fungerar det väldigt bra även med tunnelbanan. Men den tar längre tid på sig p.g.a. fler stopp längs vägen.
Buss är förstås ett annat alternativ.
Jätteroligt att ses igen, var några veckor sedan sist, och vi styrde stegen mot Garden Café, ett  trädgårdscafé  som finns i det nya shoppingcentrat, Signalfabriken, trevlig miljö och väldigt gott kaffebröd. Här serveras också dagens lunch och "afternoontea" om man skulle vilja ha det.
 
Härligt kakutbud.
 

Det blev en lång sittning på cafét, men prat och skratt och vi avslutade med en promenadrunda i "Sumpan", innan jag sent på eftermiddagen åter tog pendeln hem till Söder.
Den sena eftermiddagen var vacker och blå himmel skymtades så jag bestämde mig för att promenera hem. Och några stopp längs vägen från Södra station blev det.
 
Bofills Båge, alltså namnet på bostadehuset, ( namn efter den spanska arkitekt som ritat det)
och Fatbursparken var vackert upplysta.
 
Södermalmsallén med Söder Torn eller "Hagströms Pinne", höghuset, i bakgrunden. Huset är 86 m högt, har 24 våningar, var färdigt för inflyttning i lägenheterna 1997. "Pinnen" är den tredje högsta byggnaden i Stockholmsområdet och har fått namnet "Hagströms Pinne" efter förra stadsbyggnadsborgarrådet i Stockholm, Sune haglund, som var drivande av själva byggnationen. Tornet är ritat av den danske arkitekten Henning Larsen, men han hoppade av bygget eftersom han tyckte att det blev för många kompromissser i byggandet.
 
Den konstgjorda isbanan på Medborgarplatsen hade många små besökare idag på eftermiddagen.
 
                                                                                        
 
 
A-K

Åh så roligt att du var och träffade Ingrid! Det skulle jag också vilja göra. Men som landsortsbo så hittar jag inte ens ut från Centralen på rätt ställe. Ev. Kan jag ta mig till "rondellen".
Jag har i em varit och serverat ett antal gubbs på Odd Fellow logen.
Kom hem för en liten stund sedan och fick en liten Wirre av käre sambon. Nu blir det bara soffhäng.
Kram till er båda/A-K

Svar: Låter trevligt med O.F. Och soffhäng är skönt. Det var väldigt roligt och trevligt att träffa Ingrid igen. Var ett tag sedan!
Kramar!
Ditte

A-K

MEN! Gick du hem ända från Sumpan?
Kram/A-K

Svar: NJa, inte direkt. Jag gick från Södra station...Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så fina bilder!! Kommer ihåg när dom byggde "bågen" :-) Han har ju byggt massor av konstiga hus :-) Men han är spansk. Katalan :)
Trevlig dag du haft i dag med :-)
Kaffebrödet går inte av för hackor där:) Har aldrig varit in i Signalfabriken Var inte klar innan jag åkte ner.
Kram P ♥

Svar: Aha, var Bofil spanjor? Då lärde jag mig något nytt...Alltid bra. Skall ändra! Ja, dagen idag var jättetrevlig med Sumpan och träff med ingrid. Och cafét i Signalfarbriken kan du nog ta dig en närmare titt på. Trevlig miljö, men kaffet är nog bättre i Torre.Kram!
Ditte

Mats

Mysiga dags turer du har :) du Ditte.. Är det i södra stationen det ska finnas ett riktigt retro kafé ??har velat besöka detta kafé under flera år... Tror det var vid södra stationen... Eller var det östra? Ha det gott..

Svar: Vid Östra station, vid Valhallavägen , ligger ett verkligt retrocafé/restaurang. Har funnits där hur länge som helst. Vid Södra ligger en jazzbar, men det är nog inte den du tänker på. Idag var det verkligen roligt att träffa ingrid i Sumpan, var ett tag sedan nu.
Ha det gott ni också!
Ditte

Iris

Tack för de underbara Stockholmsbilderna! Jag väntar sååå på att åka till västkusten i slutet av februari - skolverkets IUP-konferens i GBG. Många varma kramar till er från oss (maken är härnere till slutet av januari och tråkigt, just nu ordentligt förkyld)

Svar: Stockholm var så vackert idag med lite snö. Genast ljusare! Trevligt att åka till Götelaborg på konferens i slutet av februari, men antar att det inte blir något besök hos oss "på framsidan" denna gång. Hoppas H snart kryar på sig från förkylningen...Här är det inte varmt nu, men trevligt med lite vinter och snö.
Kramar!
Ditte

Anne-christine

Hej vännen.
Visst blir det ljusare av snön och lite vackrare åkso än det gråa och trista vädret.
Viktigt med bra skor då man är ute. Kom på en sak nu som jag måste berätta, och det var en gång för många årsedan då jag besökte Stockholm med min väninna. Mina skor var nog inte gjord för statsvandring då jag gick så klacken vart förstörd. Snål att köpa nya skor vart jag åxo och min väninna skämdes nog lite hehehe. F-n vad Ont i fötterna jag fick av allt spring åxo. Efter den gången tänker jag alltid på att ta rätt skor vid en längre stadsvandring. Fina kläder hade jag den gången men skorna.......jisses jisses.

Vad roligt med träff med en vän ditte.
Jättefina bilder av Stockholm du visar. Som du förstått kanske så älskar jag vår Fina huvudstad.
Varm varm söndagskram till dig nu min vän.

Svar: A och O i stadsvandringssammanhang är bekväma skor. Men visst vill man väl vara lite fin ibland också. Jag brukar vår och sommartid ha med ett par extra skor i väskan/ryggsäcken, baar för säkerhets skull. Man vet ju aldrig om man hamnar på ett lite "finare" ställe. Kan ju ske.Att träffa vänner är alltid roligt och bäst att passa på.
Och jag håller helt med dig om att Stockholm är fint och ännu finare nu i snödräkt, än i den gråaktiga klädseln.
Hoppas att du haft en bra söndag och njut nu av kvällen.
Kramar!
Ditte

Malin

Härligt att snön kommit, trist bara att det kom så här på det nya året och inte under jullovet så alla barn kunnat njuta av snön under ledigheten. Men fina bilder och alltid kul att få en bit historia kring byggnader i vår fina huvudstad

Svar: Visst kunde snön ha kommit under jullovet! Men jag är glad för att allt känns ljusare. Och nu vill jag gärna ut och promenera .
Ditte

Ama de casa

Vilka härliga bilder på Stockholm i vinterskrud! :-)

När det gäller skor så går "bekväm" alltid före "snygg" för min del :-)

Svar: Stockholm blev klart ljusare i vinterdräkt! Skönt! Och vad gäller skor så är det bekvämlighet som gäller numer.
Ditte

Freedomtravel

Bilderna från Medis känns väldigt hemma. Jag jobbade ju i Fatburen i sex år. Åt ibland lunch i parken, fast ännu oftare på Kvarnen, Snaps eller kanske Nem Nem Quan (vietnames på andra sidan Fatburen). Intressant att se snöbilderna för övrigt. Det blir spännande att komma hem till båten...

Svar: Välkomna hem igen! Det har varit väldigt roligt att följa er resa och jag har verkligen känt mig delaktig. Stockholm bjuder på vackert vinterväder idag och sol som omväxling. Vackert!
Kul att du också känner dig hemma på Söder.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: