Vi och alla andra

    
Tisdag den 7/1-2014. Och jag som trodde att skolor och förskolor här i Stockholm började sin nya termin idag. Men icke! Här misstog jag mig ordentligt. Det tycktes som om "hela stan"; med föräldrar, mor/farföräldrar, barn, barnbarn och ett antal släktingar rörde sig likt Egyptens gräshoppor på stan, på bussar, tunnelbanor, gator och torg. Ja, förutom alla som var på olika museer förstås.
Max, som tillbringat natten hos oss, och jag hade tänkt gå till hans favoritmuseum, Spårvagnsmuseet, som ligger i närheten av där vi bor. I mina tankar borde vi alltså ha varit ganska ensamna där.
Nejdå, inte alls!
Det var lång kö redan i kassan och gott om besökare i alla ålderskategorier. Men museet har stora ytor så det gick bra ändå. Max är ju en tågfantast. Roligt är också att titta in på leksaksmuseet  i samma lokaler och titta på utbudet av gamla leksaker. Här är det förstås modelljärnvägarna som får mycket tid.
Trevligt och roligt hade vi.
Lunch hade vi tänkt äta på museet men bordsbrist och folkmängd gjorde att vi efter ca en och en halv timma tog oss därifrån och ner på stan till Norrmalmstorg. 
Max fick önska så det blev ett Mc Donald´s besök. Just här vid Norrmalms Torg är det en stor lokal så det finns alltid plats. Skönt att vila fötterna och pusta.
NK fick också ett besök av oss där focus låg på leksaksavdelningen. Max tittade och kom med några önskningar för det är födelsedag på söndag. Redan fyra år sedan denna härliga kille föddes. Men inte har jag blivit äldre; eller.... Jodå, bara att inse.
Vårt sista stopp för dagen blev Centralen där Max hämtades av sin pappa för vidare tågresa mot Uppsala.
Och det sista han säger är; "Mormor, det har varit en jätterolig och lång dag. Jag älskar dig och kommer snart tillbaka".
Visst smälter man?
 
 
 
Annika

Hej Ditte
Det är inte bara du som smälter. Det är nog skönt att få rå om mormor alldeles själv. Du och jag mormor verkar han tänka.
kram

Svar: Tror också Max tycker det är kvalitettid att vara med både Bosse och mig, liksom han uppskattar alla oss han har i sin närhet. Verkligen härligt att han är så öppen och "go".Kramar!
Ditte

Malin

Gud har han redan blivit så stora? Och vilka vackra, fina ord!! Måste värma i mormors-hjärtat.

Svar: Visst, Max är en stor kille nu och verkligen god. På alla sätt! Han ger mig så mycket glädje och värmer mormorshjärtat.
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Du är en otrolig mormor :-)
Kram P ♥

Svar: Tack, men det varierar nog. Och Max är så lättsam att umgås med. Han bereder mig så mycket glädje . Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh vilken go kille! Underbart att få höra dom - välförtjänta - orden :-)

Svar: Visst är han go! Och sprider sådan glädje...
Ditte

Veiken

Underbara ord från en härlig kille! När dom spontant uttrycker sin kärlek till oss mor och farföräldrar, så kan man ta ner månen om dom ber om det!
Här har skolorna börjat idag 8 januari.... så nu blir det lugnare på stan ett tag! :) Kramar

Svar: Tror även de börjat här idag, men har knappast varit utanför dörren och tittat. Och visst är det så att våra barnbarns ord väger högt. Man kan leva länge på dem.Kram!
Ditte

TantGlad

Skolar hos oss har varit ledig på tisdag så kanske det har varit så även nere hos dig i Stockholm.
Nämen så gullig lille max är som säger såna gulliga ord. Förstår ju att du smälter och vem gör inte det när ett Barn säger såna snälla saker.
Tänk vad stor snabbt dom blir. Och dom vet vad dom vill ha åxo hhihihi. Jag var nog som en liten pojke då jag var liten. Jag tittade mest på leksaksbilar och sportiga skulle de vara. Dockor var inte lika roligt tyckte jag. Hade en docka då som var lite spesiell och hon Hette margaretha som mitt mellannamn. Jag älskade denna docka som var med överallt. Oj.....nu kom jag in på nåt helt annat *ler* .
Önskar dig en fin fin kväll och torsdag. Pssss.....NK tycker jag är sååååååäå roligt att besöka då jag är i Stockholm.

Kraaaaam från lilla jag.

Svar: Nk har det mesta och där blir aldrig heller så trångt. Att titta runt bland leksakerna där var verkligen roligt för en mormor. Men vi hoppade de andra avdelningarna...Jag hade också en docka som var speciell när jag var liten, men i övrigt lekte jag mycket med pojkar. Än idag har jag kvar en gammal röd leksaksbil, sportbil, som jag fick när jag var tre år. Fungerar bra och har bilradio...
Önskar dig en bra vecka. Och nu kommer väl våren...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: