Tillbaka till ...

    
Gårdagen bara försvann i rask takt. Solen var tillbaka och efter en långfrukost på terrassen så begav vi oss ut på stan, utan något egentligt mål. I tankarna fanns att hitta en cykel till mig och att möta upp vännerna Irene och Lexför en fika nere vid Paseon.
Därutöver ingenting planerat. Kaffet intogs på trevliga Deni´s alldeles vid havet och här blev vi sittandes länge. mycket att prata om och mycket att titta på.
Vi såg t.o.m. några tappra varelser som tog sig ett dopp. Har ingen aning om vattentemperaturen, alltför kallt för att passa mig, men så är det ofta. Paret var i länge och badade och måtte ha gillat det. Tur man är olika.
Havet var vackert och färgerna på himlen skiftade vackert allteftersom klockan gick.
 
Bosse gjorde ett försök att fånga mig på bild och det fångade även Irene och jag har fått låna bilden av henne. Tack för det!
På vägen tillbaka visade Irene och Lex oss en cykelbutik, men de hade bara cyklar till uthyrning och det var inte vad jag skulle ha. Vi hittade en butik till på gatan Maria Parodi och där fanns det cyklar, men inte var de snygga. Så idag går cykeljakten vidare.
 
Fyren och tornet som finns med på bilden är staden Torreviejas stadsvapen.
 
Innan vi lämnade Paseon  borta vid stranden Los Locos passade jag på att klättra över staketet för att plocka några skott som vi tänkte plantera i en kruka här hemma. Den är snabbväxande och får små röda blommor. Kraftiga blad har den så sol och värme borde passa den bra. Nåja, den riktiga värmen har inte kommit ännu men å andra sidan hinner växten acklimatisera sig i krukan innan dess.
 
I plockartagen.
 
 
 
 
 
Torrevieja den 21/1-2014
 
 
 
 
 
 
 
Annika

Hej Ditte
Visst är det skönt på paseon. Det är så mysigt att sitta där i solen. Vi har sett små glimtar av solen här hemma också. Jag uppskattar att det inte är så grått ute. Vädret kan verkligen påverka en.
Kram

Svar: Jättemysigt att sitta vid paseon. Har verkligen saknat den. Men lite sol hemma gör också susen och piggar upp i vintern.Kramar!
Ditte

Ama de casa

Det finns två cykelaffärer på långa, raka gatan ovanför Acequion (Marañon?), och en till lite närmare mot stan, bredvid Granainos. Sen finns det ju cyklar på Carrefour, och ett helt GÄNG där på De...-nånting på La Zenia :-)

Tips från en som aldrig tänker cykla i den här stan, men som har cykelgalna kompisar ;-)

Svar: Tack för bra tips. Idag har vi hittat en bra på Carrefour så den tog vi. DEn lite närmare stan besökte vi i går men de hade lite "klumpiga modeller" och var onödigt dyra. Men vi hade den vid Genarios i tanke om inte Carre haft något. Och La Zenia har ju den franska kedjan Decathlon. Men det är bökigt at ta sig till Zenia till fots... Men bra motion förstås.
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Det var en jättefin bild på Dig och Bosse när ni satt på Danie'ls.
Det var ju synd att inte min gamla cykel passade. Får väl ställa ut den vid tunnorna. Jag har inte använt sedan 1995.
Sådana där skott har jag också plockat. De växte så det "knakade" i listen och upp i muren. Lycka till med dem!
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, det blev en fin och trevlig eftermiddag med I och Lex. Nu vill det bara till att blommorna rotar sig och kommer i gång med växandet. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: