"Söder bland de hetaste resmålen i världen"...

    
 I veckan kunde man läsa i flera tidningar om att Söder i Stockholm är bland världens hetaste resmål. Utgår då från att man  inte tänker på värmen.
Men helt oavsett, så finns Iran, Patagonien, Japan, Vietnam, Mongoliet, Zimbawe och Stockholms Södermalm  med på den lista som s.k. reseexperter och industriledare tagit fram för tidningen Financial Time som de hetaste resmålen för 2014. 
Och enligt tidningen är det bra shopping, mysiga miljöer och trendiga barer och restauranger som lockar och Söder ses som ett klart alternativ till Williamsburg utanför New York och till Londons Shoreditch. (Fanns inte med på listan...)
Men till skillnad från Shoreditch erbjuder Södermalm dessutom stränder, vilket enligt tidningen ökar attraktionskraften.
Att det är populärt att bo och vistas på Söder det kände jag ju till, men att Södermalm nu också finns med på en lista över de "hetaste resmålen för 2014", det visst jag inte.
Och vad skulle det göra för skillnad? Ingen aning, men jag trivs i alla fall här. Det är som en stad i staden...
Bra att jag är på rätt plats då.
 
 Några Söderbilder.
 Utsikt över stan från Fjällgatan.
 
 Från vår balkong är oftast väldigt trevlig att titta ut mot Hammarbyslussen, kanalen och kajen.
 
                                            Längs Årstaviken.                                              
 
Badet vid Tanto. Bild lånad från icepic.se via Google. (I övrigt är bilderna tagna av mig.)

          Årstaviken vintern 2013 och Katarinahissen.
                                                                                     
Hammarbykanalen, sedd från balkongens andra sida.
 
 
 
 
     Stockholm den 15/1-2014                                                                      
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Jag såg något om det också. Lite roligt :)

Svar: Visst var det! Men för egen del vidgar jag gärna vyerna.
Ditte

Ami

De där andra resmålen kan jag nog glömma, svårt att ta sig dit med bil :) Men till Stockholm går det ju alldeles utmärkt. Och det är en vacker stad :)
Vilken härlig utsikt ni har!

Svar: Vi har en en fin utsikt och gläds av att titta ut och särskilt sommartid är det mycket som händer. Och Stockholm är lätt att nå med bil eller tåg.Många resmål är ju svåra att nå om man inte flyger men jag har länge följt en blogg; beccus.nu och den handlar om att transportera sig runt utan att flyga. Just nu är de i Asien och Vietnam. De började med båt till Finland, sedan Transsibiriska Järnvägen genom Ryssland via Mongloiet till Kina osv. Fantastiska äventyr! Och en spännande och läsvärd reseblogg.
Ditte

Ama de casa

Stockholm är en fantastisk stad! Till Iran reste vi 1995, man ska vara beredd på det mesta där, speciellt som kvinna...

http://metrobloggen.se/amadecasa/ett_tips_infor_semestern/

:-D

Svar: Till Iran kom jag inte. Had en väninna därifrån som barn och i mitten av 1960 talet var jag bjuden att följa med henne till Teheran. Men mycket hände där och hon och hennes familj försvann. Till saken hör att hennes pappa var diplomat i från Iran i Stockholm och god vän till Shan. Så Iran blev det aldrig...Tack för din länk; spännande och faschinerande.
Ditte

Malin

Läste det också för några dagar sedan och kan inte annat än hålla med om att det är en mysig stadsdel i Stockholm. En stadsdel jag mer än gärna återkommer till när jag åker in till huvudstaden. Det känns verkligen som en trevligare, mysigare och mer "hemma" på Söder än exempelvis i city.

Svar: Lite roligt är det ju att Söder finns omnämnt bland de större resmålen. Och mysigt är det ju här. En egen liten stad i staden.
Ditte

Mats

Ja mysigt i Stockholm och särskilt söder.. Sitta på skinnarviksberget och se ut över Mälaren och stockholmen en sommardag är inte helt fel.. Och all gammal kultur, prång och gränder, historia.. Ja jag gillar Stockholm som resmål och att promenera runt i.. Är ju lite avis på dig vet du väl :) men d är ju inte så långt dit! Fina bilder!

Svar: Jag är ju en Stockholmsfantast och har varit sedan jag flyttade hit som pigg 10 åring. Och att det blev just Söder är en slump. hade nog aldrig kunna tänka mig att bo söder om Slussen. Men man kan ändra sig och det har jag gjort. Och visst är Söder och Stockholm kanske allra finast från april till oktober, men det är ju en lång period. Och ni har ju nära hit...Kanske kan vi ses i stan i sommar? Eller innan i Torre?Ha det gott!
Ditte

Marja

Där ser man. Inte underligt att jag trivs så bra på Söder, skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där. Kram

Svar: Visst är Söder fint. Men det är ju Umeå också.... Skönt att ha flera platser där man trivs. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ja, visst är Söder mysigt! Vi bor uppe på Åsöberget och har utsikt över Gröna Lund, Skansen, Stockholms inlopp och Fåfängan. Som en levande tavla - varje dag! På baksidan - där vi har vår balkong - är det fågelkvitter och röda kulturkåkar! Vill aldrig någonsin flytta härifrån! Ja, lite varmare kunde det ju vara iofs... Tur att man har sommarstugan! Och du får snart åka dit har jag förstått - lyckliga du! ;)
Buenas! //Susan

Svar: Jag förstår att du bor på ett kanonläge och utsikten därifrån är ju helt fantastisk. Har nog gått förbi ditt hus flera gånger, dock utan att veta vilket det är. Visst kunde det vara lite varmare här, men vi har ju Torre. Skönt så! Och vi tar en tur på lördag.
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Underbara bilder som vanligt. För några år sedan blev vi guidade på Söders höjder av en vän som varit kvaterspolis där i unga år. Jättetrevligt! Har dessutom varit på ett antal kurser på Ersta.
Ha det så trevligt i grannstaden. Flyger därifrån i maj.
Hälsa Bosse och kram till er båda/A-K

Svar: Hola A-K! Hoppas vi till våren eller sommaren kan få till en träff hos oss på Söder. Förstår att du känner till trakterna men det kunde väl vara trevligt ändå. Ha det bra! Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Jo, vi har tänkt oss en tur till Sierra Nevada nån gång framöver när väder och snöläge ser bra ut. Gillar backarna där. Har sneglat på Andorra och Pyreneerna också, men det är ju så mycket längre dit.
:-)

Svar: Härligt med skidåkning och särskilt i Sierra Nevada. Får bli ett annat år för min del.
Ditte

Marja

Hej igen! I dag läste jag att Umeå ligger på plats 31. Inte så illa, eller hur? :) Kramar

Svar: Heja Umeå! Också en vacker stad! Men nu var det så länge sedan jag var där. Minns ännu alla björkar. Bodde i Umeå en sommar, på Ålidhem. Inser att det snart får bli en ny resa till Björkarnas stad.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: