Snön ligger vit på taken....

    
Visst ligger snön vit på taken! Och det är kallt, minus åtta på morgonen. Men det gör inget för det är sol och det är vinter och då bör det vara både snö och kallt.
Bara att leta fram mössa, (om jag skulle få för mig att ta den på)
tjockare vantar. Jackor har jag i parti och minut efter åren i Peking. Så bara att välja.
Anledningen till att jackorna är många är att jag köpte en jacka, tog hem den till Stockholm, åkte tillbaka utan jacka och insåg att jag inte hade någon jacka när det lev kallt. ja, så pågick det. Kan ju inte heller påstå att mellan 150 och 250 kr för en jacka är dyrt och sedan gkömde jag bort vad jag hade tagit hem. Men sedan vi flyttade hem, 2010, så har jag inte köpt någon jacka, vare sig för vinter eller sommarbruk. och jag kommer inte heller i resten av mitt liv att behöva köpa en jacka. Bra så långt!
Väl påpälsade gick jag mot Erstagatan för att njuta av den vy som så många turister kommer till Stockholm för att se. Visst är det vackert! Hela stan framför sina fötter och  Stockholms inlopp bakom dem. Gröna Lund såg övegivet och kallt ut, men om några månader så är det full aktivitet igen.
Måndagen fortsatte väldigt bra.Träff med väninnan Ninni och lunch på lokal, restaurang Vau de Ville, på Norrmalms Torg.
Vi hade tänkt oss rödingfilé som fanns på dagens meny, men tyvärr var den slut så rödingen var utbytt mot laxfilé. Synd, för laxen var ganska torr....Innan varnrätten serverades däremot en passerad och smakrik grönsakssoppa. Gott hembakat bröd, av ett par sorter, följde med. Och för att liksom fira att den nya veckan sparkat i gång blev det ett glas vitt vin till maten.
Tänk att det är så lätt att fördriva ett par timmar i trevligt sällskap.
En härlig start på den nya veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Jag har två jackor. En vindjacka och en skidjacka. Det får räcka :-)

Härliga bilder igen :-)

Svar: Håller helt med dig. Men nu blev det ett gäng p.g.a. glömska. Och då använda de. Har också gett bort ett par till behövande. Idag var det en härlig dag och blå himmel. Jättemysigt!
Ditte

Katarina

Vackra vinterbilder från Stockholms och Söders höjder och mysigt med måndagslunch med en väninna.
Önskar dig en bra vecka och det blev ju en bra början.
Kramar!

Svar: Tack från Söders höjder! Och visst blir det en bra vecka. Kram!
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Härliga bilder som vanligt. Stockholm är vackert!
Vi hade -14,6 i morse och sol. Nu ligger temperaturen omkring - 10.
Maten såg god ut! Synd att fisken var torr.
I morgon åker A och J hem efter 13 v och sen kommer syrran i 13 v. Därefter kommer jag.
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, Stockholm är vackert och nu när solen och snön kommit så är det ännu vackrare. Och ni har det ännu kallare ... Men snart är våren här. Visst ses vi i maj i Torre. Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte, du hade ordnat så fint med bilderna så jag såg dom inte faktiskt förrens jag läste kommentarerna :) då gick jag tillbaka o kollade.. Fina! Ni åker välan ner snart igen? Ha det så bra önskar vi i Kungsgården

Svar: Så det kan bli, dolda bilder. Hmm...Vi åker ner på lördag, tidigt på morgonen. Så mycket till vinter hinner jag inte uppleva nu. Men tar en sväng hem igen i slutet av januari för skidåkning med döttrar och barnbarn i Vemdalen och sedan tillbaka igen till Torre. Har ingen direkt returbiljett, så vi får se hur länge vi stannar.
Ha det bra ni också!
Ditte

Veiken

Härliga bilder från ett vintrigt Stockholm. Här har någon varit och pudrat lite grand bara och nu går det mot plus!
Det är så härligt att tillhöra den ständiga ledighetskommittén. Man kan göra vad man vill, när man vill, om man vill! GÖTT!
Ha det jättebäst och jag önskar er en härlig tid i Torre! Kramar

Svar: Tack! Ja, det blir bra nu med lite längre dagar och förhoppningsvis lite sol. Nåja, jag sitter ju i skuggan, men skönt ändå. Och du har din resa framför dig. Härligt!Kramar!
Ditte

Ami

Fina bilder! Och härligt med lite "lyx" så där i början på veckan :)
Ha en fortsatt bra vecka!

Svar: Tack och visst är det trevligt med lite extra måndagslyx Och snart blir det ännu lyxigare i tillvaron. Torrevieja väntar på lördag.
Ditte

Freedomtravel

Nu är vi hemma i det kalla vinter-Sverige! Nästan 40 grader kallare än på Filippinerna...

Svar: Välkomna hem igen! Och kallt är det! Förstår att ni upplevt massor och hoppas få höra mer om er resa. Har verkligen följt med via bloggen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: