Semlor, sol och strand

    
Strax efter lunch cyklade vi på nytt iväg till La Mata, en del av Torrevieja som ligger ca 4 km från där vi bor. ( Vi åkte inte ända fram till byn La Mata utan Matboden ligger i ett område innan som heter TorreMarina.)
Att Torrevieja är kuperat har vi lärt oss sedan tidigare men det blir mer påtagligt när man cyklar. Vi är ju vana, framförallt från Peking, att inte ha en endaste backe att trampa uppför i,men Stockholm och framförallt Söders höjder har ju en del. Det märks att vi är otränade cyklister, men det skall bli bättre.
 
"Hemma på våran gata" sedd från båda håll. Lugnt, kan man säga.
 
Till La Mata var det en del uppförsbackar och vi sparade lite på krafterna och ledde stundtals cyklarna i de värsta backarna. Egentligen var det en lååång, seg, backe...men den kändes som flera.
Vi hittade Matboden och våra beställda semlor var färdigpackade. De fick en lugn transport hemåt i min cykelkorg . Och med tanke på att vi rullade nerför i ca 2 km kunde vi verkligen slå oss till ro oh susa hemåt.
Sista biten hem till oss, den långa gatan Avenida Baleares, bjuder också på en backe, en mjukare modell där det i alla fall går att trampa på uppför.
Eftermiddagskaffe ute på terrassen i solen smakade extra bra med de nybakade semlorna till. Semlorna var väldigt lagom i storlek, fluffiga, mycket mandelmassa och lagom vispad grädde. Inte för mycket av den varan heller.
Så hit till Matboden blir det nog fler turer.
 
 
 
 På eftermiddagen gick jag ner på stan och mötte upp Irene för att dricka en kopp kaffe nere vid Paseon.
Vi provade ett nytt kaffe/matställe, Monte Bianco, och där servicen var lite "eljest". Vi fick göra vår kaffe-med-mjölk beställning fyra gånger och till två olika personer innan någon serveringskunnig lyckades komma med kaffet. Ett tag var vi beredda på att gå innan vi fick vårt kaffe.
En trevlig pratstund i solen blev det innan vi så småningom spatserade hemåt.
 
Nykrattad strand och även nypåfylld med sand för snart kommer badgästerna. jOdå, vi såg bågra tappra i badkläder på stranden idag också. Men i lä och i solen är det riktigt varmt.
Hemma hos oss i skuggan kom termometern upp till +19 idag, helt ok.
 
Vackert! Tycker verkligen att strandpromenaden i Torrevieja är så fin.
 
 
 
                                                                                        
 
 
 
 
                                                                                          
 
 
A-K

Go kväll!
Jag blir alldeles tårögd av längtan pga dina fina bilder. Den sista är ju helt underbar!
Semlorna såg små ut men säkert goda.
Ofattbart att ni har så varmt, här är det -7 gr.
Nu dags för en promenad med hunden. Husse är på vift ikväll.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Bra att jag kan ha med lite lockande bilder. Det är så fint här och jag är så förtjust i Paseon och allt annat också. Kylan hemma känns inte så lockande, men man får gilla läget. Jag skall ju till fjälls.... och har lite annat också att pyssla med hemma i Stockholm. Men det ger sig.
Kram! Och Bosse hälsar tillbaka.
Ditte

TantGlad

Så Fina bilder och så sugen jag blev på semlor nu.
Förstår man blir lite irreterad att vänta på kaffet och när det strular med serveringspersonalen.
Cyckling är skönt , och Snart så blir ni nog hejare på cyckling.
Har själv cycklat mycket förr kanske ca 2-3 mil om dagen.

Nu får ni fortsätta njuta där ni är av den alldeles lagomt sköna temperaturen.

Varm varm kram min gode vän.

Svar: Vi njuter av att vara här och tar dagarna som de kommer. Och nu med cyklarna så blir det fler turer i omgivningarna. Blir bra det! Semlorna var riktigt goda och väl värda sin cykeltur.
Ha det bra du också!
Kramar!
Kul att upptäcka nya områden.
Ditte

Mats

Semlor o kaffe i spansk värme, härligt! Efter en liten tur på cyklarna, ja det är backigt norrut..slätare söderut :) hade jag fått sagt till fyra ggr så hade jag nog gått innan dess.. Skulle jag tro! Ha det så skönt.. Fina bilder som vanligt!

Svar: Jo, det blir nog inget mer kaffe på detta ställe. Men det kanske var en engångshändelse...Vi får ta en cykeltur söderut också. Har nu inköpt en karta som inte bara översiktskarta. Alltid något!
Ditte

Susan

Hola! Kan bara instämma i vad de andra skriver: Fina bilder som gör att man får svår sommarstugelängtan! Fortsatt minusgrader på Åsöberget...
Buenas! //Susan

Svar: Tror nog det är vackert där uppe på berget. Och ännu vackrare om solen lyser förstås. Vi trivs bra här i vår stuga och att solen skiner, det är hyfsat varmt och cykelturerna trevliga gör allt ännu bättre. Till det kommer också fikaträffar med Irene. Alltså idel trevligheter .
Ditte

Tina

Hej! Vilken god och fin läsning! Ja, visst blir man förtjust i paseon... Bor ni nära? Trevlig helg i spansklandet!

Svar: Tack! Vi bor ca 800m upp från Paseon , lagom promenad . Och idag blir det bl.a. marknad. Solen skiner...Trevlig helg du också!
Ditte

Ama de casa

Vi har planer på att gå till La Mata på söndag då det är grisfest där (hoppas att vädret håller vad dom lovat!). Backen upp förbi Masa är verkligen seg...
:-)

Svar: Vi har också tänkt oss dit. Får se om det blir cykel eller buss. Och fint väder vill vi ju ha.
Ditte

Iris

Semlor, mums! Här sitter vi just nu på balkongen med varsitt glas av... Och njuter av sol och värme, H flyger hem imorgon och tycker att det är svårt att lämna vårvädret:) ja, ni vet ju att vi har eftermiddagssolen och just nu står det +32 på termometern. Kram!

Svar: Underbart! Och er balkong är så fin! Varmt blir det ju också. Vi har i skuggan idag kommit upp till +18 och i solen vet jag inte. just nu, strax efter 18 är den på väg neråt. Men i morgon är en ny dag. Trist att H reser , men hoppas han snart är tillbaka.Jag åker hem på tisdag för lite läkarpyssel på onsdag och sedan blir det Vemdalen med döttrarna, Max, William och några till.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: