Resetankar

    
 "Är det konstigt att man längtar bort...." Nej, då! Inte alls! Och lika bra att göra slag i saken genast. Så nu blir det både lite sol och värme i Spanien, Torrevieja, och som sedan varvas med skidåkning i Sverige, Vemdalen, tillsammans med Helenfamiljen, Liv och barnen samt ett par vänner.
Därefter blir ytterligare en vända till Spanien. Omväxlande och trevligt blir det i alla fall.
Har nu väntat hemma på besked på mina hudprover och de kanske kommer i nästa vecka. Men bara kanske. Patologen som har hand om analyserna har brist på personal och mycket att göra och jag tänker inte sitta hemma och vänta på att resultaten skall komma. Då finns det bättre sätt att utnyttja tiden. Och behövs det, så får jag väl ta en tur hemåt. (För övrigt skall jag ju till Sverige för skidåkningen...)
Och lite av en sport är det att hitta bra och bekväma flygförbindelser som helst också skall vara prisvärda. Där kan det vara idé att titta på olika bolag och köpa enkelbiljetter.
 
 Visst längtar vi till Torrevieja.
 
Och skidåkning i Vemdalen känns också lockande.
 
I det trista vädret är hemma så har jag bara lust med kortare promenader och har tillbringat tid med att rensa bilder på datorn. Tänk vad bilder som tas och lagras.
Sedan ett år tillbaka sparar jag också bilderna på en separat hårddisk, men även den har jag delvis gått igenom  och sorterat.
Jag har ju tusentals bilder från våra år i Peking, en del är av skiftande kvalitet och de har jag också rensat bort.
När inte ens jag tittar på alla bilder, vem skall då göra det.
 
Hittade i alla fall en del bilder från skidåkning med vänner i NanShan, ett litet och trevligt skidområde drygt en timmes bilresa från Peking. Här är det konstsnö som gäller och man bör vara där ganska tidigt på förmiddagen för att snön inte skall vara som smält isglass att åka på. Snön är nämnligen konstgjord och smälter lätt vid plusgrader.
Hur som helst är det en väldigt trevlig dagsutflykt att åka hit och mysigt att sitta utomhus och äta nygrillade lamm eller kycklingspett till lunch i goda vänners lag.
Gärna en kall öl, Tsingtao, därtill.
 
                      
Härligt, även om backarna är "snälla".
 
 
               Bra skidåkning i sol och väldigt roligt hade vi denna dag också. Här Lotta, Sussie och jag.                     
                                                                                         
 
 
 
 Stockholm den 9/1-2014
                                                                                        
 
 
sannas rum

Som vanligt underbara bilder, hade så gärna velat ha lite semester. Men det blir nog inte förrän skolan är slut. Vi har börjat investera lite i aktier och optioner och sådant, så att man kanske kan bygga upp lite kapital. Men mamma, lillebror och jag ska åka till Rom nu under våren, och det ska bli jättemysigt!

Svar: Rom, låter härligt. Och så trevligt att åka med din mamma och lillebror. Minns när du berättade om resan till franska Rivieran som du gjorde med din mamma. Så mysigt och roligt! Men jag har ju semester jämt.....
Ditte

Malin

Härligt med en resa eller ja två till värmen. Och även till svenska fjällen. Skulle inte vara fel att kunna varva det varma, soliga med snö och skidåkning, härliga kontraster som här i
Stockholmsområdet verkar ha tagit en paus

Svar: Visst lyser kontrasterna med sin frånvaro i Stockholmsområdet. Just nu och sedan en tid tillbaka har det mest varit den grå färgskalan som satt sin prägel på tillvaron. Men å andra sidan så gäller det på något sätt "att gilla läget", men det känns lite svårt.Så skönt med lite ombyte om drygt en vecka.
Ditte

Preciosa

Hej!
Sååå fina bilder! Du gör rätt i att åka ner.
Bra beslut. Här väntar solen och knotterhuset :)
och Solskensgatan på er/ Kram P ♥

Svar: Både Bosse och jag ser fram emot att åka. Vi vet att Torre, knotterhuset, Solskensgatan och mycket annat väntar på oss. Och vi väntar på er!Kram!
Ditte

Elisabeth i Åhus

Härligt med resor, Ditte! Jag/vi älskar också att resa och uppleva nya städer/länder/kulturer! Nu i vår väntar ett par inbokade reser på att genomföras! Längtar!
Önskar er härliga upplevelser!
Kramar

Svar: Visst är det härligt med resor ! Spännande att få höra vart ni beger er. En Pekingresa under våren för att besöka vänner skulle jag gärna göra, men överst på listan finns nu Sydafrika. Men vi börjar i Soanien. Hoppad ni har det bra. Kram!
Ditte

MATILDA

Hoppas du får en riktigt bra fredag! :)

Svar: Tack! Önskar dig detsamma!
Ditte

Ama de casa

Håller tummarna för att du får BRA svar på proverna, och det snart. Inte roligt att gå och vänta...

Härliga bilder!
:-)

Svar: Tack! Tack för tumhållning! Och visst vill jag ha bra svar och det det snarast.
Ditte

Veiken

Jag förstår att ni har fastnat för Spanien och Torrevieja. Det tar ju inte så lång tid att ta sid dit heller, vilket är en enorm fördel!
Dina skidbilder från Kina ger bra reklam för vintersport där! Vackert! Kramar

Svar: Ja, lite skidåkning i Kina var roligt och skön avkoppling. Nu blir det Sverige... Vad gäller Torrevieja är det klart närmare än Thailand. Men, jag skall ju inte vara i solen så då är det bra att åka någonstans där det går att undvika den till viss del. För det är svårt i Chackapong; solen, havet och stränderna är så fina och solen är så stark även i skuggan. Och till Torrevieja blir det inga turer under sommaren.
Men Thailand och trakterna där vi brukade vara finns för alltid i våra hjärta. Och det gör M och L också.
Kramar!
Ditte

Marja

Trevliga planer ni har. Sol varvat med kyla... inte illa.
Ha en trevlig helg. Kram

Svar: Det blir nog en lagom blandning. Och lite vinterkänsla är det ändå skönt att få. Ser fram emot kvalitetstid med döttrar och barnbarn i Vemdalen. Men först lite värme, sol och ljus i Spanien. Önskar dig också en fin helg. Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är skönt här nere även när det är mulet. Är det någon skillnad att åka på konstsnö och vanlig snö Sydfafrika låter riktigt spännande. Vi har pratat om det, men det ligger så långt bort. Håller tummarna.
Kram

Svar: Visst är Sydafrika långt borta. Men det har länge funnits med på min önskereselista, så vi får väl se vad som händer i framtiden.Vad gäller konstsnö, så kan den kännas som isglass att åka på när den smält lite. Och just i Nan Shang är det ofta någon minus på morgonen och sedan ligger solen på i backarna och snön smälter lätt bort. Men roligt att åka skidor även där.
I natt har det kommit snö här i trakterna och nu är det -2. Men snön blir det lite juusare i alla fall.
Önskar er en trevlig dag. Skulle vara roligt att vid tillfäller få höra er berätta om alla utflykter ni gjort och andra trevligheter.
Kramar!
Ditte

Veiken

Hej Ditte! Jag kommer att skicka ett mejl till dig om det är OK! Kram

Svar: Gärna! Har varit på G länge med att skriva till dig. Men.....Blir jättebra!Kram!
Ditte

Monika

Tur att Spanien är runt hörnet!

Tack snälla för din input idag! Där sa du något in worst case -det löser sig!

Kram!

Svar: Visst löser det sig! Önskar dig god återhämtning och så skönt att Martin finns vid din sida hela tiden och nu även dina föräldrar och farmor. Härligt! Kramar och tankar till er.
Ditte

Freedomtravel

Härligt att komma bort lite! Och fina bilder! Vi befinner oss faktiskt i Beijing just nu, på ett ganska trist hotell en bit från flygplatsen...

Svar: Trist med trist hotell. Jag hade ju kunnat tipsa er om annat eller att få bo hos vänner till oss som bara bor en kvart med bil från flygplatsen. Det hade varit betydligt trevligare.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: