"Rain and after rain"

    
I natt och under dagen har det regnat ganska ordentligt. Lite trist, men å andra sidan har vi ju många dagar att spendera här så regnet känns inte så trist ändå.
Så tack vare regnet fick vi ordnat med en del praktiska saker vad gällde teve, internet och dator och att få hopkopplingarna att fungera. Men efter ett par samtal till back-up hemma gick det utmärkt.
 
Planerna var från början att vi skulle tagit oss till grannorten, La Mata, där det idag var stort grilljippo under dagen och lite av en folkfest. Vi avstod och jag vet inte hur folkligt det blev i regnet.
I går när vi kommit hit ringde jag vår internetleverantör, SatTvPlus och undrade när de stängde. Ville ju helst få internet påkopplat.
Butiken stängde klockan två så jag slängde mig på Bosses cykel och trampade dit på några minuter. (Vi har ett jättebra internet abonnemang med bra hastighet och som vi kan pausa när vi inte är här och betalar heller inget under den tiden.) Jag betalade mina 20 euro för 5Mb och cyklade hem. Lättt och smidigt!
(Man kan också betala i förväg och be dem sätta på ett visst datum.)
 
Fram på eftermiddagen upphörde regnet och det blev en promenad i närområdet. Funderade över att hemma går man till butiken och köper apelsiner, ofta importerade från Spanien och här växer de nästan fritt.
Vi hade tänkt att handla hem lite mat till kvällen, men de få butiker som har söndagsöppet stänger vid två/tre tiden, så det kändes bra att ha handlat lite nödproviant i går.
I kväll blir det inga utsvävningar alls utan soffhäng tillsammans med Kalle Moreus och gäster i "Så skall det låta" och kanske något annat program.
Men jag har med mig en del böcker och jag kommer nog att i kväll börja läsa Michael Nyqvist bok, "När barnet lagt sig", en bok om hans upplevelser att bli adoptivbarn i en ny familj.
I morgon visar i alla fall väderkartan här att solen åter skall skina.
Så det hoppas vi på.
 
På en stor gata här, Calle Valenciana, är apelsinträden planterade i långa rader och de lyser verkligen upp.
 
Vackert apelsinträd på en av granntomterna.
 
TantGlad

Hejsan vännen
Ja det kan vara skönt med regn ibland tycker jag.
Sant det med apelsinerna. Tänk hur fritt dom dinglar i träderna där du är. Jag blir riktigt sugen på att reda åxo då jag ser dina bilder. Känner du tandvattnet rinner från mig hehehe.
Hoppas du har det skönt och gott och bra du har internet.

Varm varm kram från ett kallt land..
Kraaaam.

Svar: Jodå, lite regn går bra. men hemma har det ju regnat nästan hela december, så jag är liite trött på dropparna. Men vi har haft annat att syssla med och är glad att vi ordnat till med att koppla datorn till teven. Kul att se lite svenska program också.Och internet fungerar toppen. Just nu....
Vet att ni har kallt hemma och hörde att Karesuando hade -41 grader. Ingte för mig. Och kallt verkar ni också ha det. Men det är ju vinter. UNdrar så hur det blev med din skidåkning. Måste titta!
kramar!! Och i morgon skall det bli sol och varmare. Skönt!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Tror inte man kan äta dom där gulingarna på
Av Cortés Valencianas. Nån har sagt det men kommer inte ihåg vem :-) Men grannarnas säkert :)
Skön slödag hör jag. Efter att jag fick elräkningen så har jag suttit i kyla inne i dag :) Ok 18.2 gr nu, ingen fara :) Vi ses snart/ Kram P ♥

Svar: Nähä, men de lyser upp i alla fall. Had enog inte tänkt "palla" några. Verkligen en slödag, men det kändes helt ok. Elräkning! Ja, vi får nog titta efter vi också. Men vi har å andra sidan inte varit här på en månad. Och du, i morgon skall det bli sol. Kul att ses! Kram!
Ditte

Marja

Åh vad härligt att byta miljö så här mitt i vintern. Den där mannen på flygplanet hade varit berusad och oregerlig. Skrämmande för många medpassagerare.
Hoppas ni njuter riktigt mycket av Spanien och de fina apelsinerna. Kramar

Svar: Tack! Väldigt skönt att komma närmare våren och här är det klart ljusare dagar. Trevligt med miljöombyte. Kram!
Ditte

Veiken

Ibland passar det bra med regn... Det är bra att kunna pausa ett abonnemang. Det skulle finnas hemma också, så att man pausade under vissa tider om det behövdes! Svar: Bilngbling bilen hyr vi inte. Den bara stod utanför en restaurang när vi gick ut! ;)

Svar: Blingblingbilen var jättefin! Annorlunda, milt sagt! Jättebra att vi kan pausa internet när vi är hemma och det var smidigt att få i gång det igen. Idag har vädergudarna varit vänligare och solen har lyst på oss. Och + 17 är ju helt ok. Ingen Thailandsvärme men skönt. Njut och ha det bra! Vi hörs! Mailar dig! Kram!
Ditte

Ami

Hej!
Fantastiskt att det finns apelsiner på träden nu i januari....Man tror ju inte det är sant, när man sitter hemma i Sverige och tittar ut på snön :)

Och vad bra att man kan installera internet och sen bara betala när man använder det!

Svar: Visst är det fantastiskt med dessa frukter som finns på träden. Men jag hörde att de på Valencianas är sura. Men jag hade ändå inte tänkt plocka några. Fina är de!Och piggar upp gatubilden. Internetet är jätterbra och särskilt bra tycker jag är att inte betala för tid då jag inte är här.
Hoppas ni inte har det alltför kallt och blåsigt.
Ha det gott!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Hoppas att Ni har bättre väder idag. Så bra att veta att ScanSat har öppet till kl. 14. Då hinner jag också dit.
Tror inte du ska ta några apelsiner utefter Valencianas. Med all denna trafik så är de nog inte ok.
I kväll blir det 1-års kalas.
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Nä då jag skall inte plocka några apelsiner där. Ama skrev att de dessutom var sura. Oh, vad roligt med ett års kalas. Vad fort tiden går! Och idag lyste solen på oss igen. Skönt med + 17. Kram!
Ditte

Ama de casa

Dom där orangea "apelsinerna" på Valencianas är pomerans och sura utav bara den... Ätliga - men inte goda.

Preciosa lät meddela att det är framflyttat en vecka, så grisfesten blir på söndag den 26:e istället. Vi ses kanske där? :-)

Svar: Skall inte plocka några apelsiner på Valenciana. Men bra att veta att de är sura. Så bra att grisfesten är framflyttad. Hoppas på bättre väder då. Hoppas vi ses!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Har inte skrivit på ett tag så nu är det dags igen. Tycker bäde att det är skönt att vara hemma och längtar ned. Men när det är regn och blåst där nere så är det skönt att vara hemma. Men vädret brukar ju ändras snabbt till det bättre där nere. Det är extra kul att läsa rapporter från Torre nu när man varit där.
Kram till dig och B

Svar: Välkomna hem igen! Och det bästa är ju att kunna varva lite. I går regnade det och var grått och idag har solen strålat. Vi har haft en härlig dag och fikade ner på Paseon med I och Lex. Jättertrevligt!
Ditte

Tina

Hej! Fina bilder på apelsinträden! Vi har inte träffats men jag följer Preciosas blogg. Jag o Christian har en lght i Torre och det är underbart att läsa bloggar därifrån. För när man inte är där längtar man tillbaka..

Ha det gott!
Tina i Umeå

Svar: Tack! Visst är det trevligt att läsa om hur andra här har det. Och mycket tips går också att få. Dt är skönt att varava Stockhom med Torre och hitta det bästa på båda ställena. Variationen i tillvaron är trevlig och som pensionär, blir det snart på riktigt, är det bra att kunna välja. Är så tacksam för det.
Ha det gott hemma också!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: